320 Д тресе при запалване

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: 320 Д тресе при запалване

Мнение от Gqbriel » 04 Дек 2013, 11:53

bioz написа:
Gqbriel написа:
Libero написа:Аз да извадя темата от праха. Симптомите с тресенето при студен старт, при ниски температури на въздуха пак се появиха. Миналата година като смених тамоните на двигателя, зимата бях в командировка и не съм използвал колата. Сега като се застуди всичко започна пак отначало. Сменил съм тампоните на двигателя с оригинални , дюзите ги свалихме и ги проверихме на стенд, всичко е в нормите. Закачихме колата на диагностика всичко е наред, няма никакви грешки. Това което установих в последствие е, че след като запаля сутрин оборотите на двигателя са към 850, и като подам газ и задържа оборотите към 1000 тресенето изчезва. Въпросът ми е дали са ми ниски оборотите при студения старт и възможно ли е от това да тресе?

Моите са на 800...и не тресе..като съм убеден,че тампона единия не е в цветущо здраве...като дадеш газ изпада в резонанс да кажем при 1000оборота...но 8/850 трябва да работи спокойно...може да има леки вибрации но не трябва да "тресе"

И при мен изпада в резонанс но малко преди 1000 оборота на около 900, знаеш ли на какво се дължи това, не ми се струва нормално?

То да е едно нещо в тоя мотор хубаво... :mhihi: предполагам ако всичко е ново :
*демпфер
*маховик
*ролки и ремъци
*тампони
*дюзи в добро здраве
*генерация !

Не би трябвало да има никакви вибрации....има ли разлика при натиснат и отпуснат съединител в начина на работа...и при загрял мотор прави ли го ?
Отдавна спрях да се занимвам с тук има вибрация там няма - в момета всичко работи,да има тук там неща които ме дразнят и ще ги отстраня..но в по-голяма част от времето вибрациите ми на място дори във волана са изключително леки..затова не пипам без нещо да е счупено/неработещо и решението ми е - оглеждам се за бензинови шестаци :mhihi:
Нямам нервите да се занимавам с дизели били и 3.0 ..и 4 цил бензин е по-добре от 6цил дизел - тук е само мое мнение с доста условности :mhihi:
Дизела е прекрасна магистрална и извън градска нинджа,но ако имам избор - няма да взема 3ти дизел..

пс: не се оплаквам от колата по никакъв начин,да чукна на дърво с тази забравих сервизите (дано продължи така),старая се да сменям неща превантивно,били те и консумативи
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 04 Дек 2013, 11:58

Споделям твоето мнение, за това и не се силя да ходя по майстори, заради тоя резонанс, макар че бих се радвал ако го няма :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA

Мнение от Libero » 04 Дек 2013, 19:05

Ок колеги. Да разбирам че при студен старт оборотите на двигателя са около 800-850? А не към 1000 и след като загрее постепенно да бъдат около 750. Продължавам да търся причината. Мислех, че проблема може да е в температурния датчик на главата да не подава правилна информация към компютъра и затова да тресе, но щом нормалните обороти на студен двигател са към 800, трябва да търся проблема на друго място.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 04 Дек 2013, 21:37

Libero написа:Ок колеги. Да разбирам че при студен старт оборотите на двигателя са около 800-850? А не към 1000 и след като загрее постепенно да бъдат около 750. Продължавам да търся причината. Мислех, че проблема може да е в температурния датчик на главата да не подава правилна информация към компютъра и затова да тресе, но щом нормалните обороти на студен двигател са към 800, трябва да търся проблема на друго място.

При студен двигател са малко повече от нормално да кажем 900, след минута и нещо се нормализират. Поне при мен е така и не виждам проблем с това.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 04 Дек 2013, 22:25

Точно какакто казва bioz - но според зависи на колко са ти по принцип ако е много студено и на 1000може да са но принципно около 900+
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA

Мнение от Libero » 06 Дек 2013, 14:54

Открихме проблема. Оказа се в скоростната кутия. Смених тампоните на скоростната кутия и тресенето изчезна, но се появи металическо почукване от хидросъединителя на скоростната кутия. Като по-загрее колата почукването спира и всичко е ок. Ще сменя маслото и филтъра на кутията като се надявам да се оправи.
Изображение

Предишна

Назад към E46