Кое да сменя първо?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: e46 М3

Re: Кое да сменя първо?

Мнение от shalashaska » 01 Дек 2013, 18:43

и аз това ще те посъветвам размени съседните бобини за да можеш да елиминираш едно по едно нещата и да си сигурен в свещите,че те правят проблема защото аз си мисля че не е от тях,но дано да греша :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 01 Дек 2013, 20:02

shalashaska написа:и аз това ще те посъветвам размени съседните бобини за да можеш да елиминираш едно по едно нещата и да си сигурен в свещите,че те правят проблема защото аз си мисля че не е от тях,но дано да греша :yes:

Прави сте колеги мислех си го да го направя но сякаш ми се иска да сменя и без това свещите понеже от 2 год както имам колата не са сменяни все пак мисля ,че им е дошло времето за да може ако пак прояви проблема да съм сигурен ,че не са те виновни.. :)
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 01 Дек 2013, 23:32

размени цилиндрите верно, като че ли тези мотори си искат в един момент комплект бубини, лиули и свещи комплект, от лоши свещи, съм виждал разлика от литър в разхода.
Сипвай и повечко гориво да има :D

Сигурен съм, че колегите с ценните съвети слагат само 100 октанов бензин до горе, купуват части от Дару и се сервизират там. :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 03 Дек 2013, 18:56

Колеги от както смених Датчика за сега не се е появил проблеми с мисфаер на цилиндър "1"... обаче лампата Чек енджин пак светна...
А от идното лято ме мъчи едно леко понатракване мислех си ,че е от ваноса и Раттле кита е сменен и О-пръстените са сменени но явно не е тракало от ваноса..
А преди това сменях ОБтяжната ролка на водната помпа заедно с пружината мислех ,че от нея трака .Уви не е от там.. мислех ,че е от другата обтяжна ролка свалих ремъка карам 1 седмица без ремък на климатроника .... .Не е от там :shock: :shock:
Днес като запалих колата след 2 дена престой в гаража колата запали сякаш с много леко закъснение.. колата тръгна да загрява и когато оборотите почват да падат пак се почва... "трак трак трак" Взе много да ме дразни това тракане като дизел е...
Сега бях заровен пак в капака :mhihi: мислех ,че е водната помпа знам ли и аз вече... Отворих тапата на маслото и Тракането веднага изчезна двигателя едвам друса леко но НЕ ТРАКА!
Това лято сменях Клапана на картерните газове със всички маркучи без този на щеката .. Нея я свалях и промивах маркуча беше перфектен...
Имах този проблем с колата: пукнат маркуч на клапана...
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=339037
сега грешките на колата който изписва са само тези.
227 Lmabda control tolerance Bank 1 too big
228 Lmabda control tolerance Bank 2 too big
Мисля ,че ми смуче от някъде въздух... какво според вас да предприема първо .. да взема да пръскам със спрей за карбуратори да видя от къде може да смуче ?
П.П Ако искате мога да ви кача клипче за да добиете по - добра представа ... веднага скачам до предния капак пак :mrgreen:
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Предишна

Назад към E46