въздух в системата или гарнитура ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
въздух в системата или гарнитура ?
Преди 1 месец се сдобих с е46 N42B20, губеше ми антифриз и смених разширителния съд понеже беше спукан,долях антифриз и запалих да работи след което отвивах тапите за обезвъздушаване но от най-горната така и не излезе течност . След като прецених че е готова, поработи и стиснах леко горния маркуч и забелязах че се получава едно леко повишаване на налягането но не постоянно а на потупвания ,даже на око се вижда как единия по тънък маркуч трепка ,но и след 10 мин. работа налягането не ставаше по голямо.Та започнах да се вкарвам във филм дали е възможно да не обезвъздушена както трябва или от гарнитурата на главата може да подухва в системата.Колата си загрява нормално, на 12 ч. е стрелката и не мърда
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Re: въздух в системата или гарнитура ?
Врътката на централната конзола да е на червено. Климатроника на 32гр. Вентилатора на климатроника на минимум. Така се обезвъздушава.
Ами днес направих въпросната процедура.Климатроника на 32, вентилатора на минимум,като стигна стрелката на температурата 12 часа и започнах леко да отвивам тапите за обезвъздушаване излезе малко въздух докато потече само антифриз и тка пипам леко маркучите и пак тва трепкане в налягането го усещам .А също така и след 20 мин. работа на двигателя долния маркуч продължава да е студен а температурата си е на 12 часа.Почва да ме притеснява това трепкане дето се усеща като сам натиснал маркуча ,някой забелязвал ли е при неговия мотор това нещо .И да подчертая че маркучите не стават все по-твърди като работи мотора
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Хммм...И моята кола е със същите симптоми...Преди 2 седмици ми разцепи разширителният съд...Реших, че е от термостата и го смених...И както при теб новият не отваря и маркучите се надуват....В момента колата е в сервиз и скоро очаквам диагнозата.
Аз лично се съмнявам и във водната помпа, но ще видим какво ще стане.
П.П. Аз съм с М43.
Аз лично се съмнявам и във водната помпа, но ще видим какво ще стане.
П.П. Аз съм с М43.
4 мнения
• Страница 1 от 1