Стържещ шум при завой и подаване на газ.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Внимателно

Стържещ шум при завой и подаване на газ.

Мнение от rG_ArkaN » 18 Ное 2013, 15:53

Колата е 2000г е46 320ci.

Проблемът е следния : Стържещ шум (От къде идва - неопределено)

Симптомите са следните: Когато завивам на ляво или дясно по инерция го няма, но когато съм на скорост и подавам газ се чува леко скърцане от задната част (поне така си мисля). Първоначално си мислех, че скърцането се дължи на студовете и някое уплътнение на задното стъкло, защото се чува доста силно когато захождам да прибирам колата. Тъй като гаража ми се намира в задната част на блока се налага да кача колата на тротоара и да вляза зад блока. При въпросното качване на тротоара колата минава през степенка и тогава скърца най-много. Скоро установих, че въпросното скърцане се чува и при най-обикновен завой, стига да подавам газ. Това малко ме притесни, защото мислех, че скърцането идва от усукването на купето минавайки през степенката и някое сдало багажа уплътнение, но сега вече мисял, че има доста сериозен проблем. Преди да си купя колата четох теми за скъсани купета на БМВ-та преди фейс лифта .. и за това как се появяват "щурците" преди да се скъса, но преди 2 седмици бях на ремонт за смяна на тампона на дифа и ги помолих да погледната колата и казаха, че е перфектно купето. Ражда 0. Дано съм успял да опиша добре симптомите за да може някой да ми помогне. Благодаря предварително.
ПС: Тупкането което се чува при смяна на скоростите си остана и след смяната на тампона... само дето дадох 200лв за оригинален и смяна.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ШЕ 330d (manual)
Мечтае да кара: bmw f10 m5
Детайли за колата: M-packet Mtech 1

Re: Стържещ шум при завой и подаване на газ.

Мнение от SlipX » 18 Ное 2013, 16:01

Между другото и аз го имам тоя проблем. С интерес ще следя темата. Ако завивам по плавно няма скрибуцане, но ако с повече газ се чува. Не съм си качвал колата да я гледам, но имам съмнение, че може някоя пружина да се е скъсала. Макар, че на пръв поглед колата няма никакъв наклон от коята и страна да я погледнеш.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rG_ArkaN » 18 Ное 2013, 19:07

Дам аз тези дни ще ида при един майстор да ми погледне цялата задница.. от А до Я.. накладки, ходова част , пружини и т.н. И все пак мисля, че ще се намери някой със същият проблем и решение .. помагайте колеги.

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: М6

Мнение от ...E46... » 18 Ное 2013, 19:55

колега при мен се чуваше от този болт, на снимката е с червено-от другата страна гайката е обла излята за да може да си държи контра мисля, по спомен симптомите са същите-скърца,стърже,тропа. А самия болт опира в тази част от диференциала към колелото. извинявам се че не знам частите с точните думи,дано съм ти бил полезен
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rG_ArkaN » 18 Ное 2013, 21:43

Няма проблем за имената на частите. Благодаря ти колега, че писа. Като отида на преглед ще ги накарам да погледнато точно това. Поздрави жив и здрав :yes:

Назад към E46