Броблем с бордовия/ел. таблото
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Броблем с бордовия/ел. таблото
Здравейте,
Най-напред ще започна с това, че не разбирам много от коли. Карам е46 от около година и това е първият ми личен автомобил.
Съвсем внезапно възникна следният проблем. Някои функции по таблото (на бордовия) отказаха - в момента не работят икономайзера, скоростомера, не ми отчита адекватно нито средния разход, нито оставащите километри, всъщност дори не отчита, че съм изминал каквито и да е километри. В същото време светят едновременно 4 лампички - течността ча чистачките, ръчната, АБС и тази с удивителна в триъгълниче в кръгова стрелка.
Оборотомера си работи, а също и температурата на двигателя.
Допитах се до един познат. Имало някаква вероятност да е изгоряло ел. таблото, ама било малко вероятно понеже все пак светели, макар да не отчитат правилно. Трябвало да махна клемите от акумулатора, за да се рестартира компютъра, ама това не помогна.
Ще я водя на диагностика в понеделник, ама какво да очаквам?
Благодаря предварително.
Най-напред ще започна с това, че не разбирам много от коли. Карам е46 от около година и това е първият ми личен автомобил.
Съвсем внезапно възникна следният проблем. Някои функции по таблото (на бордовия) отказаха - в момента не работят икономайзера, скоростомера, не ми отчита адекватно нито средния разход, нито оставащите километри, всъщност дори не отчита, че съм изминал каквито и да е километри. В същото време светят едновременно 4 лампички - течността ча чистачките, ръчната, АБС и тази с удивителна в триъгълниче в кръгова стрелка.
Оборотомера си работи, а също и температурата на двигателя.
Допитах се до един познат. Имало някаква вероятност да е изгоряло ел. таблото, ама било малко вероятно понеже все пак светели, макар да не отчитат правилно. Трябвало да махна клемите от акумулатора, за да се рестартира компютъра, ама това не помогна.
Ще я водя на диагностика в понеделник, ама какво да очаквам?
Благодаря предварително.
- Edifice
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46d 150hp
Re: Броблем с бордовия/ел. таблото
Добре си се ориентирал към диагностиката, не губиш време 
+1 за таблото с уредите, че дало фира, но все пак можем само да гадаем диагностиката ще си покаже.
Дано не е сериозен проблем с тия светещи лампи.

+1 за таблото с уредите, че дало фира, но все пак можем само да гадаем диагностиката ще си покаже.
Дано не е сериозен проблем с тия светещи лампи.
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Re: Броблем с бордовия/ел. таблото
Може да е от нафтовата печка (ако имаш такава). Пробвай да изключиш и двете букси на печката и виж дали ще се оправи. При мен печката беше дала дефект и смиптомите бяха подобни. Дори и диагностика не можеше да се направи, защтото печката беше блокирала К шината.
3 мнения
• Страница 1 от 1