умна дюза е46 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
Re: умна дюза е46 320д
И мойта колица има същата грешка но си върви без проблем. Това което ми казаха в БОШ сервиз е, че мога да си карам спокойно и че евентуално някой ден ако се наложи центровко на двигателя чак тогава трябва да се смени/ремонтира дюзата.
- sttekata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 216i Gran Tourer 109hp, 05.2019
- Мечтае да кара: Only BMW
И аз го има проблема на 4-та дюза, принципно всеки казва , че това не се отразява на мощността.
Утре ще разглобя да погледна под кората за какво иде реч.
Колега кажи за каква цифра и за колко време я смениха бобината на motion sensora?
Утре ще разглобя да погледна под кората за какво иде реч.
Колега кажи за каква цифра и за колко време я смениха бобината на motion sensora?
здрвейте приятели, и аз имах същата грешка преди година.подмамиха датчика с резистор с 102 ома..и се истри греската...та искам да питам до колко е правилно да се истрие грешката по този начин?
- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Това може да заблуди един купувач при диагностика ,но колата си остава с некоректно работеща дюза.
Здравейте колеги,днес колата ми спря в движение,И на Диагностиката ми даде грешка needle lift sensor!Възможно ли е да е само това?

- sttekata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 216i Gran Tourer 109hp, 05.2019
- Мечтае да кара: Only BMW
Здрасти на всички,
вчера демонтирах проблемната "умна" дюза и си монтирах нова на BOSCH 420лв с 1 г. пълна гаранция.
Разлика във вървенето на колата няма, но:
- изчезнаха вибрациите в купето;
- получаваше едно разклащане на цялото купе докато стои на място (явно се получаваше някаква по-голяма детонация в цилиндъра) - няма го вече;
- няма вече и играене на оборотите;
.... и като цяло извода е, че двигателя се успокои.
Цялата работа ми отне около 5 часа, в което е включено времето за изкарване на всичкия нагар, който изпълни леглото на дюзата при ваденето и.
Сега старата дюза ще я дам за отваряне и ремонтиране на бобинката, която е вътре така, че ако някой има нужда от дюза за 318д може да каже, ако ли не ще си ми е за резерва...
Съпротивлението на новата дюза беше 106 Ома!
След като свърших с монтажната работа, запалих двигателя и се чу приятния шум от мъркането......, после закачих колата с DIS изчистих всички грешки и ... воала... всичко беше "6"
вчера демонтирах проблемната "умна" дюза и си монтирах нова на BOSCH 420лв с 1 г. пълна гаранция.
Разлика във вървенето на колата няма, но:
- изчезнаха вибрациите в купето;
- получаваше едно разклащане на цялото купе докато стои на място (явно се получаваше някаква по-голяма детонация в цилиндъра) - няма го вече;
- няма вече и играене на оборотите;
.... и като цяло извода е, че двигателя се успокои.
Цялата работа ми отне около 5 часа, в което е включено времето за изкарване на всичкия нагар, който изпълни леглото на дюзата при ваденето и.
Сега старата дюза ще я дам за отваряне и ремонтиране на бобинката, която е вътре така, че ако някой има нужда от дюза за 318д може да каже, ако ли не ще си ми е за резерва...
Съпротивлението на новата дюза беше 106 Ома!
След като свърших с монтажната работа, запалих двигателя и се чу приятния шум от мъркането......, после закачих колата с DIS изчистих всички грешки и ... воала... всичко беше "6"

- chicolino
- Потребител
-
- Кара: Е46 320Д
Ето малко информация за рециклирането някой ако се интересува и аз имам проблем Ако някой друг има информация да сподели Благодаря
Умната дюза е като всички останалии и се отличава с това, че вътре в нея има една намотка която всъщност е датчика за отчитане момента на впръскване.
КАТО СЕ МЕРИ С МУЛТИЦЕТ ТРЯБВА ДА ДАДЕ ОКОЛО 100 ОМА. Обикновено повредата се състои в прекъсване на намотката.
За тези които ги интересув ремонта:
-премества се металния пръсен който не позволява да слиза надолу горната външна част, която е за монтиране към главата
-сваля се металната пластинка която,притиска кабела в тялото на дюзата
-свлят се пластмасовото кръгче което е върху кабела
-отпоява се кабела
- сваля се пластмасовото кръгче под него
-развива се предния край на дюзата,изважда се разпръсквча и всичко останало от вътре
-с остра отвертка се избутва намотката назад и тя излиза,като се избутва окончателно с тел
-отвертката се вкарва внимателно точно пред изводите на намотката(клемите) и се избутва макаричката
-следва пренавиване и монтаж
Умната дюза е като всички останалии и се отличава с това, че вътре в нея има една намотка която всъщност е датчика за отчитане момента на впръскване.
КАТО СЕ МЕРИ С МУЛТИЦЕТ ТРЯБВА ДА ДАДЕ ОКОЛО 100 ОМА. Обикновено повредата се състои в прекъсване на намотката.
За тези които ги интересув ремонта:
-премества се металния пръсен който не позволява да слиза надолу горната външна част, която е за монтиране към главата
-сваля се металната пластинка която,притиска кабела в тялото на дюзата
-свлят се пластмасовото кръгче което е върху кабела
-отпоява се кабела
- сваля се пластмасовото кръгче под него
-развива се предния край на дюзата,изважда се разпръсквча и всичко останало от вътре
-с остра отвертка се избутва намотката назад и тя излиза,като се избутва окончателно с тел
-отвертката се вкарва внимателно точно пред изводите на намотката(клемите) и се избутва макаричката
-следва пренавиване и монтаж
- kokakabana
- младши ентусиаст
-
колега sttekata кажи цена за старата си дюза понеже и моето е 318д. предполагам че разпрасквачите на 320д са различни и затова си търся точно от 318д.
- chicolino
- Потребител
-
- Кара: Е46 320Д
И някой ако има за 320 Д 98 година или ако е рециклирал някой също може да сподели Благодаря.
Последно избутване chicolino от 28 Ное 2013, 11:41
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2