Метално "Причукване" при подаване на газ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Miro Borisov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 d facelift
- Мечтае да кара: BMW X6
- Детайли за колата: BMW 320 d, 150 к.с., 2002г. комби
Метално "Причукване" при подаване на газ
Здравейте Колеги,
Колата ми е 320 150 к.с. и имам следния проблем. При подаване на газ чука като"аванс" на бензинова кола. Прави ми впечатление, че това причукване изчезва като се "вкара" в обороти мотора, тоест примерно при изпреварване до определени обороти се чува и после намалява и почти изчезва. Карам я вече 2 години, причукваше още като я купих, но в последните месеци се увеличи този звук. Иначе колата върви, пали от раз, при минус "колкото кажете" не пуши...просто това причукване, много ме дразни. Може и да си въобразявам, но май стана една идея по тромава. Приятели ми казват, че било от дюзите - там някаква обратна нафта - тест с колби и т.н.т., но първо тука аз да питам, че меродавните мнения са тук.
Никога не съм ходил на стендове, тестове и др.....не ми се е налагало до сега, слава богу. Слагам ключа и тръгвам..до сега е било така вече 40К. Ако е възможен проблема с дюзите, както ме съветват КЪДЕ във ВАРНА да отида, че тука има големи "разбирачи" и на никой вяра нямам. И ако се наложи ремонт, кое е по-добре - рециклиране на дюзата или направо някоя работеща 2-ра употреба.
Ако не е дюзи какво може да е?
Предварително благодаря
Колата ми е 320 150 к.с. и имам следния проблем. При подаване на газ чука като"аванс" на бензинова кола. Прави ми впечатление, че това причукване изчезва като се "вкара" в обороти мотора, тоест примерно при изпреварване до определени обороти се чува и после намалява и почти изчезва. Карам я вече 2 години, причукваше още като я купих, но в последните месеци се увеличи този звук. Иначе колата върви, пали от раз, при минус "колкото кажете" не пуши...просто това причукване, много ме дразни. Може и да си въобразявам, но май стана една идея по тромава. Приятели ми казват, че било от дюзите - там някаква обратна нафта - тест с колби и т.н.т., но първо тука аз да питам, че меродавните мнения са тук.
Никога не съм ходил на стендове, тестове и др.....не ми се е налагало до сега, слава богу. Слагам ключа и тръгвам..до сега е било така вече 40К. Ако е възможен проблема с дюзите, както ме съветват КЪДЕ във ВАРНА да отида, че тука има големи "разбирачи" и на никой вяра нямам. И ако се наложи ремонт, кое е по-добре - рециклиране на дюзата или направо някоя работеща 2-ра употреба.
Ако не е дюзи какво може да е?
Предварително благодаря
Re: Метално "Причукване" при подаване на газ
Звучи ми като демпферната шайба! Ако на ниски обороти на свободна пак ти тропа така значи е тя!
Пробвай да отка4иш ремака и виж на място дали ще чука пак!
Пробвай да отка4иш ремака и виж на място дали ще чука пак!
- narkk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
- Мечтае да кара: със служебна нафта
В случай, че не е от дюзи или демпфер и ако причуква при потегляне на първа в ниски обороти до 1800, обикновено е от разбити или деформирани втулки, на които се държи амортисьорчето, което опъва пистовия ремък.
Успех!
Успех!
Drive Fast, but Friendly and Safe!!!
Имам същия проблем от половин година.Ходих на десетки майстори и никой не е открил проблема.Ако някой е имал такъв проблем,моля да помогне.Благодаря предварително
При мен чука аванса когато загрее колата.Колата е 320 170сс бензин.Има и газова уредба.
При мен чука аванса когато загрее колата.Колата е 320 170сс бензин.Има и газова уредба.
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
И при мен го има този проблем колега закачали сме я на диагностика, на колби ,сменихме и софтуера ,че беше ремапната некадърно в италия и пак си чука "аванса"при рязко ускорение.И майсторите ми казаха ,че колата ми е наред и да не се притеснявам.Само каране искала.
5 мнения
• Страница 1 от 1