Проблем с DSC
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- m.lesurashki
- Потребител
-
- Кара: e60 - 530xd
- Мечтае да кара: M6 G-Power
Проблем с DSC
Колеги здравейте , имам следния проблем
Когато запаля колата , всичко е ОК , но когато потегля и мина 30км/ч на таблото ми светва за постоянно лампичката за ел.стабилност която се намира между скоростомера и оборотомера. Ходих на диагностика и ми излиза някаква грешка в АБС модула , дали е възможно да е от модула на АБС или е някъде другаде проблема. Иначе самата система работи , пробвал съм я когато запаля да потегля с пълна газ и не върти гуми,но мина ли 30км/ч и веднага се изключва и няма включване. Пробвах копчето пред скоростния лост , все едно го няма натискам,задържам и нищо не става. Самата лампа за АБС на таблото не свети. Ако някой е имал подобен проблем нека каже. Колата е 328ци 1999год. проверявал съм в нета и е с DSC.
Когато запаля колата , всичко е ОК , но когато потегля и мина 30км/ч на таблото ми светва за постоянно лампичката за ел.стабилност която се намира между скоростомера и оборотомера. Ходих на диагностика и ми излиза някаква грешка в АБС модула , дали е възможно да е от модула на АБС или е някъде другаде проблема. Иначе самата система работи , пробвал съм я когато запаля да потегля с пълна газ и не върти гуми,но мина ли 30км/ч и веднага се изключва и няма включване. Пробвах копчето пред скоростния лост , все едно го няма натискам,задържам и нищо не става. Самата лампа за АБС на таблото не свети. Ако някой е имал подобен проблем нека каже. Колата е 328ци 1999год. проверявал съм в нета и е с DSC.
langadunga
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Re: Проблем с DSC
интересно, ако имаш проблем с АБСа ще ти светии лампата за него заедно с вниманието в червен цвят, аз поне минах по този път и ти го казвам от личен опит, вероятно трябва да направиш една нова диагностика и да се види къде точно дава грешка и каква е, дали в датчиците на колелата, или датчика за ъгъла на волана или вече самия абс, който управлява освен спирането и стабилността.
- m.lesurashki
- Потребител
-
- Кара: e60 - 530xd
- Мечтае да кара: M6 G-Power
Това се чудя и аз , точно защото АБС-а не ми свети и вече незнам и аз от каде идва всичко. Ще пробвам с нова диагностика и след това ъгъла на завиване да видя на каде ще отидат нещата.
langadunga
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
iv4o9999 написа:интересно, ако имаш проблем с АБСа ще ти светии лампата за него заедно с вниманието в червен цвят, аз поне минах по този път и ти го казвам от личен опит, вероятно трябва да направиш една нова диагностика и да се види къде точно дава грешка и каква е, дали в датчиците на колелата, или датчика за ъгъла на волана или вече самия абс, който управлява освен спирането и стабилността.
Точно не беше калибриран ъгъла на завиване, който с INPA нещо не ми се получи да калибрирам. Не разполагах с ДИС точно тогава и нямаше как да видя по- обстойно нещата. Иначе даваше грешка "preload pump"

П.П. Интересното е, че Милен като взе колата не можеше да го изключи това DSC. Нито с натискане, нито със задържане. Всичко се започна след вадене на бушон

4 мнения
• Страница 1 от 1