Разбиха ми колата, опит за кражба!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Разбиха ми колата, опит за кражба!
То всяко действие има равно по сила противодействие. И gps/gsm заглушители се продават както се продават приемници. Просто идеята е колко хора можеш да откажеш като предприемеш действия, не как това е желязно нещо и няма начин да се разбие. Вие сами си отговорете що не се крадат мерцовете или процента им е доста малък сравнен с VW и BMW. Отговора е повече от ясен - по трудно става.
- Double_D
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318i ; E46 330d
Не знам какво биха ми погнали тези тапи за ключалка при положение че са ми избили цялалата ключалка и контакния ключ... че едни тапи ли ще ги спрат и тях ще избият.
Момчета интересува ме дали ще станат от друга кола на моята ключ,ключалка за вратата и контактен ключ
Момчета интересува ме дали ще станат от друга кола на моята ключ,ключалка за вратата и контактен ключ
SlipX написа::OT: Продават се ГПС-и проследяващи. За мен това е най-добрия вариант относно кражбата. Вече са на доста сносни цени. Наскоро ги видях и ми наравиха много добро впечатление.
И като ти дойдат с "чадър", колата изчезва от мониторинг, подава се сигнал, че колата е изчезнала, звънят ти и ти констатираш, че колата просто ти е изчезнала.

Факт е, че няма универсално спасение. Има такива за по-простите, тип наркоманчета крадци и такива за по-сериозните. Съответно и цената е пропорционална на решенията.
Най-достъпното е аларма с двупосочно дистанционно. Когато алармата се активира и дистанционното започва да пищи и ти изписва за какво пищи. Така имаш време да слезеш по гащи и да видиш кой ще бъде по-здрав.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Double_D написа:Не знам какво биха ми погнали тези тапи за ключалка при положение че са ми избили цялалата ключалка и контакния ключ... че едни тапи ли ще ги спрат и тях ще избият.
Ключ от друга кола няма да стане освен ако не се смени евс-а с друг от друга кола, но дори и това да направиш те пак ще си направят ключ по този евс и само си даваш парите на вятъра.
Сложи ключе някъде и прекъсни захранване или на компа или на евс-а това би ги забавило доста, освен ако не са в въже или репатрак защото и такива случай вече има, просто са готови на всичко решат ли.
- vortep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: Боинг 747
И на мен ми се случи същото преди година. Не изчетох всичко понеже доста неща не бяха по темета и съжалявам ако повторя някой, но ще ти пиша по темата.
1. Виж EWS-a (бяла кутийка зад малката жабка) дали е твоя, понеже аз моята я намерих подгрята на контакт, готова за палене с друг EWS то само платка беше де явно нещо е приспособявана. И след това купих нов EWS
2. Отиваш с големия талон и лична карта в дару и си поръчваш ключалки, те идват наредени за ключа с който е излязла от завода.
3. Ако не пали след като смениш ключалките значи трябва да я закараш да ти синхронизират EWS-а с компа на колата и да ти разрешат само твоите ключове и да изтрият ако има вписан и разрешен ключ който не е твой. Ако не взимаш чисто нов EWS не ходи във Вари или Дару, че дерат кожи, а това може да ти го свърши и някой от колегите във форума които разбират де.
4. Радвай се че са били аматьори или някой ги е стреснал защото по принцип в дару ми казаха че рядко се случва 46-а или X6 да се отърве.
Поздрави и успех!
1. Виж EWS-a (бяла кутийка зад малката жабка) дали е твоя, понеже аз моята я намерих подгрята на контакт, готова за палене с друг EWS то само платка беше де явно нещо е приспособявана. И след това купих нов EWS
2. Отиваш с големия талон и лична карта в дару и си поръчваш ключалки, те идват наредени за ключа с който е излязла от завода.
3. Ако не пали след като смениш ключалките значи трябва да я закараш да ти синхронизират EWS-а с компа на колата и да ти разрешат само твоите ключове и да изтрият ако има вписан и разрешен ключ който не е твой. Ако не взимаш чисто нов EWS не ходи във Вари или Дару, че дерат кожи, а това може да ти го свърши и някой от колегите във форума които разбират де.
4. Радвай се че са били аматьори или някой ги е стреснал защото по принцип в дару ми казаха че рядко се случва 46-а или X6 да се отърве.
Поздрави и успех!
- Double_D
- кандидат ентусиаст
-
vortep написа:И на мен ми се случи същото преди година. Не изчетох всичко понеже доста неща не бяха по темета и съжалявам ако повторя някой, но ще ти пиша по темата.
Поздрави и успех!
Благодаря, информацията е много ценна за мен. Това което ме е спасило според мен е, че си бях свалил акумулатора. И все си мисля, че EWS ми е свален защото малката жабка е свалена.
- svetoslavned
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 83 /2.0d /2006
- Мечтае да кара: M 3
- Детайли за колата: Тайна
Колега едно хубаво КАСКО е добър вариант ... поне ще ти покрие щетите, на мен са ми разбивали колата по същия начин но не можаха да я откраднат...късмет ...Купих си патрон за вратата, багажника и патрон с други ключове(за запалването), тези на вратите пренаредих при ключар(за 20лв. 2бр патрона) . Махнах разбитата ключалка на запалването сложих новата, а имобилайзера със стария ключ вързах и скрих под таблото така че да не се виждат дори като се махне кората... така когато дам на контакт стария ключ си сработва с имобилайзера на колата и тя си пали със новите ключове...това си го знаех само аз и доверения ми майстор по алармите, сложихме хубава аларма и така реших проблема...Колата за която става на въпрос беше Хонда Акорд но запалването и имобилайзера й са сходни с тези на БМВ, принципа е същия. Това беше най евтиния и лесен начин да си реша проблема...ако тръгнеш да сменяш AWS ще влезнеш във филм и ще излезнеш от едни пари ... не знам дали си заслужава. Поздрави и успех 

свн
- Double_D
- кандидат ентусиаст
-
svetoslavned написа:Колега едно хубаво КАСКО е добър вариант ... поне ще ти покрие щетите, на мен са ми разбивали колата по същия начин но не можаха да я откраднат...късмет ...Купих си патрон за вратата, багажника и патрон с други ключове(за запалването), тези на вратите пренаредих при ключар(за 20лв. 2бр патрона) . Махнах разбитата ключалка на запалването сложих новата, а имобилайзера със стария ключ вързах и скрих под таблото така че да не се виждат дори като се махне кората... така когато дам на контакт стария ключ си сработва с имобилайзера на колата и тя си пали със новите ключове...това си го знаех само аз и доверения ми майстор по алармите, сложихме хубава аларма и така реших проблема...Колата за която става на въпрос беше Хонда Акорд но запалването и имобилайзера й са сходни с тези на БМВ, принципа е същия. Това беше най евтиния и лесен начин да си реша проблема...ако тръгнеш да сменяш AWS ще влезнеш във филм и ще излезнеш от едни пари ... не знам дали си заслужава. Поздрави и успех
А има ли вариант без това EWS да си пали колата нормално?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Double_D написа:svetoslavned написа:Колега едно хубаво КАСКО е добър вариант ... поне ще ти покрие щетите, на мен са ми разбивали колата по същия начин но не можаха да я откраднат...късмет ...Купих си патрон за вратата, багажника и патрон с други ключове(за запалването), тези на вратите пренаредих при ключар(за 20лв. 2бр патрона) . Махнах разбитата ключалка на запалването сложих новата, а имобилайзера със стария ключ вързах и скрих под таблото така че да не се виждат дори като се махне кората... така когато дам на контакт стария ключ си сработва с имобилайзера на колата и тя си пали със новите ключове...това си го знаех само аз и доверения ми майстор по алармите, сложихме хубава аларма и така реших проблема...Колата за която става на въпрос беше Хонда Акорд но запалването и имобилайзера й са сходни с тези на БМВ, принципа е същия. Това беше най евтиния и лесен начин да си реша проблема...ако тръгнеш да сменяш AWS ще влезнеш във филм и ще излезнеш от едни пари ... не знам дали си заслужава. Поздрави и успех
А има ли вариант без това EWS да си пали колата нормално?
Няма шанс освен ако не е емулиран.
ЕВС от друга кола - 50лв
Ключалка няма смисъл да се се слага на вратата...
Контактен ключ - 50 лв
Отиваш при добър ключар или човек дето се занимава с електрониките и ти ги преправя по твойте ключове и компютър и си готов.
Ключалка няма смисъл да се се слага на вратата...
Контактен ключ - 50 лв
Отиваш при добър ключар или човек дето се занимава с електрониките и ти ги преправя по твойте ключове и компютър и си готов.
- Double_D
- кандидат ентусиаст
-
ОК момчета, нека да обобщим и да преключваме с тая тема..... последно искам да питам:
Ако взема от друга кола ключ за запалване, контактен ключ, ключалка за вратата и EWS модул може ли да се напасне всичко и да си работи нормално?
Имам в предвид дали колата ще си пали, ще ми работи ли централното от ключа(отключване, заключване, отваряне на багажник) и дали ще работи алармата!?
Ако взема от друга кола ключ за запалване, контактен ключ, ключалка за вратата и EWS модул може ли да се напасне всичко и да си работи нормално?
Имам в предвид дали колата ще си пали, ще ми работи ли централното от ключа(отключване, заключване, отваряне на багажник) и дали ще работи алармата!?
Да. Както ти писах в лс при мен беше същото положение и всичко работи сега.
- Double_D
- кандидат ентусиаст
-
tihich написа:Да. Както ти писах в лс при мен беше същото положение и всичко работи сега.
Благодаря за отговора колега, поне някой се отзова... това ме интересуваше защото така съм решил, да закупя всичко от друга кола и да го сложа на моята. И извинявай пак питам и аларма и централно ти работи?
Благодаря Ти предварително
- csx
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Facelift touring 2004
- Детайли за колата: E46 Facelift touring
Преди 2-ва дни ми разбиха колата и на мен.Към 4:10 часа чух, че алармата ми пищи и веднага станах да видя какво става и какво да видя, моята кола пищи, а отзад в багажника ми светят флаконите! Зумнах, че не се виждаше добре и гледам силует, който е в багажника !Викнах веднага, че съм на 10 етаж и взех пистолета и хукнах надолу, но нещата бяха ясни, че нямаше да има никой долу.Слязох огледах и видях, че предна лева врата е бушонирана и няма ключалката, а отзад беше скъсана кората до акумулатора и извадено моторче за задната помпа за течност.Преди месец и малко открадната колата на жената А3 05 година, а три седмици по-рано беше откраднато бмв и си помислих, че искат да открадната и моята кола.Дали са искали да я открадната или са искали акумулатора се питам?! Днес четох, че имало бум на кражбите на акумулатори в Пловдив и си мисля, че тия са искали да ми откраднат акумулатора.Полицията даже не пожела да мине, а вдигнах скандал и минах, но пак нищо.Полиция в тази държава няма и ако не си браним сами вещите, нищо няма да остане !
- Разбра ли за Веско Маринов?
- Не,какво?
- Ми нападнал човек в парка и му изпял "химна" на МВР!
Ама човека е горе-долу в добро състояние , май ще живее!
-Слава богу.
- Не,какво?
- Ми нападнал човек в парка и му изпял "химна" на МВР!
Ама човека е горе-долу в добро състояние , май ще живее!
-Слава богу.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Ама не е трябвало да викаш. Направо доло и да ги питаш, помощ искат ли.
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2