бензин в маслото. инжекцион 320
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
бензин в маслото. инжекцион 320
карам колата на къси разстояния.в зимния сезон увеличава нивото на маслото . смених термостат и свещи .ходих при майстор който качи дюзите на стент каза че всички дюзи затварят .според мен единствения начин да влиза бензин в маслото са незатварящи дюзи или износени сегменти. при проверка на компресията ми казаха че всичко е в нормата .въпроса ми е откъде може да е причината да вкарва бензин в маслото. уточнение колата е само на бензин няма газова уредба като работа на двигателя всичко е в параметрите.възможно ли е от това че се кара на късо разстояние и че колата не е загряла от обогатената смес която колата поддържа да се получава това.
ако някой е имал същия проблем моля да ми пише
ако някой е имал същия проблем моля да ми пише
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: бензин в маслото. инжекцион 320
Нормално е ако караш само на къси разстояния да ти вкарва бензин в маслото.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Аз пък си мисля, че не трябва да вкарва бензин в маслото, освен в случай на пикаеща дюза. На мен 95% от карането ми е по 3км два пъти дневно и досега не съм забелязал да се покачва нивото.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
пикаеща дюза 

- Nedialkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: BMW
Дюза, евентуално, другия вариант е богата смес - ламбда сонда или дебитомер.
Зад колата ако мирише на бензин е на 100% богата смес.
Зад колата ако мирише на бензин е на 100% богата смес.
- BMW 318 CI Coupe
- Потребител
-
При мен случая е същия. Диагностиката показа грешка в параметрите на ламбда сондата. Смених я,заедно със свещите и всичко се оправи.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Колеги и аз имам сходен проблем покачва ми маслото ... Сега сменям маслото понеже сменям О-рингове на ваносите.. Като източих маслото Супер много миришеше на бензин ...
Колата се кара рядко не всеки ден на къси разстояния... и аз си мисля за дюзи . Колата като работи не пуши и не мирише на бензин спокойно работи мотора.. Дайте линк къде мога да си дам дюзите да ми ги продухат със ултразвук... И как мога да тествам регулатора на налягане дали не е пробил?
Ако изкарам маркучето за вакума от клапана за картерните газове и запаля мотора от там не би трябвало да текне ако текне значи е пробил и трябва да се сменя нали така колеги ?
А да пробвам да налея някаква добавка в горивото да продухам дюзите дали ще е идея ? имало някаква на лики моли... Явно трябва да карам повече от 3 км до работа и обратно след 8 часов работен ден..
Мотора е м52туб28 колата е46 328ци
Колата се кара рядко не всеки ден на къси разстояния... и аз си мисля за дюзи . Колата като работи не пуши и не мирише на бензин спокойно работи мотора.. Дайте линк къде мога да си дам дюзите да ми ги продухат със ултразвук... И как мога да тествам регулатора на налягане дали не е пробил?
Ако изкарам маркучето за вакума от клапана за картерните газове и запаля мотора от там не би трябвало да текне ако текне значи е пробил и трябва да се сменя нали така колеги ?
А да пробвам да налея някаква добавка в горивото да продухам дюзите дали ще е идея ? имало някаква на лики моли... Явно трябва да карам повече от 3 км до работа и обратно след 8 часов работен ден..
Мотора е м52туб28 колата е46 328ци
7 мнения
• Страница 1 от 1