Проблем с цилиндър на ГИ

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 320i

Проблем с цилиндър на ГИ

Мнение от jorez » 09 Окт 2013, 11:30

Здравейте,

Преди седмица сложих газов инжекцион на 320i 99г. и оттогава имам странен проблем.
На моменти ми изключва 3-ти цилиндър и колата се тресее и оборотите играят. Когато превключа на бензин известно време проблема остава и
до минута две се оправя. При диагностика ми излизат грешки:

240 burning fail Cylinder 3
228 lambda contol tolerance Bank 2 to big
227 lambda contol tolerance Bank 1 to big

Първото нещо, което направих е да сменя свещите и да разменя бубината и лулата с някоя на друг цилиндър, за да видя да не е от тях. Пак си остана проблемен 3-ти цилиндър. След смяната на свещите не се е показвала първата грешка и не е спирал цилиндъра, но грешките на ламбдите остават (тук не знам това дали не е донякъде нормално за ГИ)

Забелязах обаче още в началото, че в INPA на екрана ROUGH 3-тия цилиндър се държи разлияно на газ и бензин. Ето и стойностите:

Бензин
Изображение

Газ
Изображение

Тук е малко под 1, но повечето пъти е към !2.8

Според газаджийте, проблема е по колата и тъй като на газ е по-капризна колата, затова тогава се показва. :dunno: :dunno:

Някакви идеи?

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Re: Проблем с цилиндър на ГИ

Мнение от dido0o``` » 09 Окт 2013, 22:48

Ако на бензин е окей 3тия цилиндър според показанията, а на газ излиза от стойности то за мене газовата дюза прави проблем и може би трябва да се калиброва. Инак за прекъсването и грешката не мога да кажа. Но можеш да пробваш да изтриеш грешките и да покараш на бензин да видиш дали пак ще се появят. Ако не е появят, трябва пак да ходиш при газаджията.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 09 Окт 2013, 22:58

с какъв газов инжекцион си? И на мен ми излизаше такава грешка и ми гасеше цилиндъра и се оказа че газовата дюза на моменти спира. Смених я и сега карам пък да видиме. Не е зле да премериш компресия, ако е ок, насочи се към газовата. На газаджийте най-лесно им е да кажат че проблема ти е в колата/ безниновата система, това им е редовен номер..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330XI

Мнение от slav4o974 » 09 Окт 2013, 23:04

Размени изходящото маркуче и буксата на газовата дюза с тези на съседната и ще разбереш къде е причината. Аз съм убеден че самата дюза е проблемна.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 09 Окт 2013, 23:35

Прегледай си задните ламбда сонди и по конректно 1ва задна. Кажи марката на инжекторите че имаше кофти партида много скоро.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Потребител
Аватар

Мнение от jorez » 10 Окт 2013, 10:14

Благодаря за отговорите, колеги.

Газовата е AG Zenit с дюзи Romano.

Преди малко, като идвах на работа пак ми изключи 3-ти цилиндър (предполагам, че е 3-ти, все пак той е проблемен) и на светофара оборотите играеха.
От някъде 700 паднаха на 500, после на 1000, после на към 300-400, после 1200 и оттам паднаха много и загасна. След като запалих, пак така почна и превключих на бензин, след 5-6 секунди се оправиха и всичко работеше ОК.

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 10 Окт 2013, 10:44

Колега и аз бях така ... същите грешки и прочие но не само на 1 цилиндър а ги редуваше... но аз съм на бензин.. не на газ.. Намерих пукнат маркуч от клапана за картерни газове и от там смучеше.. паразитен въздух... и ми набиваше грешка за богата смес на ламбдите...Двигателя трепереше.. вибрираше и прочие.. Не Според мен не ти е настроено както трябва газовото и сместа става или богата или бедна ...
Ето моята тема която е различна от твоята но със същите грешки:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=339037
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Потребител
Аватар

Мнение от jorez » 10 Окт 2013, 11:00

Аз също видях, че хора са имали проблем с тези маркучи, но не би ли следвало и на бензин да имам същите проблеми, а не само на газ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330 CI + e36 M3
Мечтае да кара: e30 M3

Мнение от AMERICANO » 10 Окт 2013, 15:05

Тези дюзи на романо са много качествени и не ми се вярва да е от дюзата. Газовата утредба нова ли е? Също така виш дали са равни по дължина маркучите от дюзата до колектора.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от jorez » 11 Окт 2013, 8:49

Газовата утредба нова ли е?

Нова е на една седмица. А като цяло, до колко е нормално да светва Engine Check лампата, когато ГИ не е по OBD, защото ми го представиха за нещо нормално, тъй като не можело да чете стойностите от ламбда сондите?

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 11 Окт 2013, 10:28

Колега Нормално е да свети лампата на всички таксита там ако изгасне... значи става нещо нередно.. особено при шевролетите... Остави ги тези приказки... Тая лампа светне ли двигателя работи в авариен режим... него не го интересува колко ще харчи просто ще те заведе до там дето си тръгнал.. Тази лампа при бмв не е нормално да свети..! това са празни приказки.. И какво е това газово уж ново скъпо пък да не чете по ОБД...
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 328i Е46 '99

Мнение от arabian » 11 Окт 2013, 21:39

slav4o974 написа:Размени изходящото маркуче и буксата на газовата дюза с тези на съседната и ще разбереш къде е причината. Аз съм убеден че самата дюза е проблемна.

Подкрепям! Коства 2 минути. Ако пак остане 3-ти проблемен мери компоресия, ако се измести търси проблема в казта. На мен пък ми изключваше 5-ти и се оказа, че филтърчето на газта ми е задръстено с ръжда, 3 дена след монтажа...
Усмихвайте се широко пред камерите на КАТ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535ix, 2012

Мнение от landolin » 12 Окт 2013, 0:05

Колега ходи при газаджиите и им кажи да ти оправят гаранционно колата - не ти работи газовата дюза на 3-ти цилиндър! При мен на два пъти ми показваше същото ИНПА-та и двата пъти беше дюза - прецакано уплътнение и оттам богата смес. Това естествено, че на бензин са наред нещата :))

Потребител
Аватар

Мнение от jorez » 14 Окт 2013, 17:02

Ходих при газаджийте и пренастроиха ГИ. Било високо налягането в изпарителя и сега го намалиха и всичко работи ОК и колата не вибрира и не се тресе, а и грещни не показва вече. Всичко работи добре, пък да видим. А и разхода падна значително. Дано да си останат така нещата :dunno:

Назад към E46