Проблем с DSC/ABS
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с DSC/ABS
Здавейте!
Колата е 330 седан от първите фейски 09.2001 г.
Проблема ми е следния:
Когато системата е пусната и си карам нормално всичко е точно, но дам ли газ да я накарам да предотврати пробуксуване двете жълти лампички започват да светят постоянно и чак след като покарам няколко минути изгасят и всичко си идва на мястото.Другото което забелязвам е, че ABS-а се включва много лесно, при съвсем нормално спиране и през това време жълтата лампичка между оборотомера и километража мига.Каква може да е причината?
Колата е 330 седан от първите фейски 09.2001 г.
Проблема ми е следния:
Когато системата е пусната и си карам нормално всичко е точно, но дам ли газ да я накарам да предотврати пробуксуване двете жълти лампички започват да светят постоянно и чак след като покарам няколко минути изгасят и всичко си идва на мястото.Другото което забелязвам е, че ABS-а се включва много лесно, при съвсем нормално спиране и през това време жълтата лампичка между оборотомера и километража мига.Каква може да е причината?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Проблем с DSC/ABS
Колега, може би са замърсени датчиците на системата. С течение на времето върху тях се трупа железен прах от износването на спирачните дискове и започват някои аномалии.
- Diedarling
- Потребител
-
- Кара: E46/136/2000
Тия датчици се почистват изключително елементарно.Имаш един на предената дясна гума и на задната лява . Закрепени са на дисковете с 1 шестограмен болт.
Имах подобен проблем.След почистването им всичко си дойде на мястото

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Diedarling написа:Имаш един на предената дясна гума и на задната лява . Закрепени са на дисковете с 1 шестограмен болт.

В голяма грешка си колега датчиците на абс-а са четири на брой на всяко колело по един датчик.
- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
M6 написа:... при съвсем нормално спиране и през това време жълтата лампичка между оборотомера и километража мига...
T.e. включва ти се DSC? Някъде бях чел, че се включва често ако не е адаптиран/настроен датчика за ъгъл на завиване. Ако е от това трябва да се вижда на диагностика.
TRR написа:M6 написа:... при съвсем нормално спиране и през това време жълтата лампичка между оборотомера и километража мига...
T.e. включва ти се DSC? Някъде бях чел, че се включва често ако не е адаптиран/настроен датчика за ъгъл на завиване. Ако е от това трябва да се вижда на диагностика.
Как се адаптира?Имам инпа и дис.
- oci
- старши ентусиаст
-
M6 написа:TRR написа:M6 написа:... при съвсем нормално спиране и през това време жълтата лампичка между оборотомера и километража мига...
Как се адаптира?Имам инпа и дис.
С ГТ1 ДИС в сервизните функции има адаптация.
Оправи се след адаптация на датчика за ъгъла на завиване, между другото проблема се появи след смяна на рейка 

- oci
- старши ентусиаст
-
M6 написа:Оправи се след адаптация на датчика за ъгъла на завиване, между другото проблема се появи след смяна на рейка
нормално

- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
M6 написа:...между другото проблема се появи след смяна на рейка
А след смяната на рейката ходи ли на реглаж? Ако не си ходил трябва и това да направиш.
Между другото и на мен тези лампи ми светнаха след като ми рециклираха рейката, но след реглажа сами си угаснаха.
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Имам проблем от днес с ABS -a и да не пускам нова тема, да попитам тук :
Днес при палене на мотора (докато върти стартера) ми мига лампата на ABS -a на таблото
колата си пали нормално и това е - нищо друго, но това премигване ?
320 Д, 136 к.с. с нов акумулатор на 1 зима
Днес при палене на мотора (докато върти стартера) ми мига лампата на ABS -a на таблото

320 Д, 136 к.с. с нов акумулатор на 1 зима
- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Пада напрежението под някакъв праг. Акумулатора нов ама може клемите да са мръсни или нещо такова.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
DiGital написа:Пада напрежението под някакъв праг. Акумулатора нов ама може клемите да са мръсни или нещо такова.
Явно има нещо подобно - днес при първото запалване за деня пак присветна лампата на ABS -а и след като я покарах малко - после 5/6 паления лампата не мигва вече.
Ще зачистя клемите дано се оправи.
14 мнения
• Страница 1 от 1