318ци Премигва лампа за катализатор, а такъв няма ?!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

318ци Премигва лампа за катализатор, а такъв няма ?!

Мнение от blekibleki » 30 Сеп 2013, 22:58

Здравейте колеги,
днес в големия дъжд карах цял ден и на два пъти ми премигна лампата, която е над "check engine". Светна два пъти за по 5 секунди. Няма разлика във вървежа, няма странен звук, няма загряване на колата... а аз нямам и катализатор по принцип... Да не би да е нещо от газовото? Ще ида да я видят за грешки, но ако някой има идея моля да пише.
catalytic-converter-light.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Re: 318ци Премигва лампа за катализатор, а такъв няма ?!

Мнение от GecataBMW-E46 » 01 Окт 2013, 10:09

blekibleki написа:Здравейте колеги,
днес в големия дъжд карах цял ден и на два пъти ми премигна лампата, която е над "check engine". Светна два пъти за по 5 секунди. Няма разлика във вървежа, няма странен звук, няма загряване на колата... а аз нямам и катализатор по принцип... Да не би да е нещо от газовото? Ще ида да я видят за грешки, но ако някой има идея моля да пише.
catalytic-converter-light.jpg

Тоя символ не е ли за печката? :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от blekibleki » 02 Окт 2013, 10:04

Не знам колеги.. някъде в интернет видях, че е за катализатор. Аз печка нямам. Но ако е свързано с отоплението, може би обяснява някой неща..защото точно от тогава усещам, че парното ми грее много слабо. Но не знам дали не си набивам психарии.

Потребител
Аватар

Мнение от blekibleki » 04 Окт 2013, 12:00

Парното се оправи с доливане на антифриз докато прелее от пробката за обезвъздушаване, а не както до сега съм пълнил само докато вдигна поплавака под капачката. Около половин литър съм доляла при положение, че поплавъка показва максимума. Сега парното е чудно. Относно лампата в сервиз ми казаха да не и обръщам внимание. Аз съм на газ , без катализатор и било нормално да показва грешка в сондата, да всети чек енджина и да премигва тази лампа не е изключено.

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 06 Окт 2013, 12:35

blekibleki написа:Парното се оправи с доливане на антифриз докато прелее от пробката за обезвъздушаване, а не както до сега съм пълнил само докато вдигна поплавака под капачката. Около половин литър съм доляла при положение, че поплавъка показва максимума. Сега парното е чудно. Относно лампата в сервиз ми казаха да не и обръщам внимание. Аз съм на газ , без катализатор и било нормално да показва грешка в сондата, да всети чек енджина и да премигва тази лампа не е изключено.

Незнам в кой сервиз си ходила но не е нормално да ти свети чек енгина на двигателя.... по принцип тази лампа свети при бедна или богата смес.. може и още да има... не е нормално да ти свети Чека... остави ги Таксиметровите там тази лампа не изгася....
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Назад към E46