N42 светва лампа ниво антифриз при високи обороти на двг..
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- ZALMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F01 - E70 LCI - e92 LCI
N42 светва лампа ниво антифриз при високи обороти на двг..
Здравейте имам е46 318 фейс , н42 мотор. И имам следния проблем. Преди да пусна темата прочетох няколко свързани със спукани разширителни съдове , радиатори маркучи и тн. Като моя проблем не срещнах тук. Когато си карам нормално до две три хиляди оборота няма проблеми , когато настъпя гъзта и като вляза 3500-4000 оборота , изведнъж жълтата лампа на налягането на антифриза светва , като намаля малко и мина на по долна предавка следователно паднат оборотите , лампата изгасва. Проверявах за антифриз имам , даже сменен скоро , червен на цвят обезвъздушавах я всичко е точно , загрява си нормално стрелката показва 12ч. и не мърда. От това което прочетох тази вечер , само не съм следил температурите от БК , парното също е нормално. Като изключим , че и него като го усиля на повече градуси дори и с малка скорост пак ми светва , някъде на над 25 градуса като го наглася и светва лампата на таблото , като го смъкна на 23 изгасва.
Трябва ли да се притеснявам , в събота ми предстоят едно 300км + 300км прибиране... и искам да шофирам , без да се притеснявам.
Трябва ли да се притеснявам , в събота ми предстоят едно 300км + 300км прибиране... и искам да шофирам , без да се притеснявам.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: N42 светва лампа ниво антифриз при високи обороти на двг
Може би превърта оста на турбината на водната помпа. Ако не си я сменял повече от 60 000км или не знаеш на колко килиметра е най-добре я смени.
- ZALMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F01 - E70 LCI - e92 LCI
Re: N42 светва лампа ниво антифриз при високи обороти на двг
Оказа се спукан разширителен съд , забелязах днес бяла отечка , където се е стичал антфриза. Затова ми и светва за ниско ниво.
3 мнения
• Страница 1 от 1