Е46 АВТОМАТ ПРОБЛЕМ С КУТИЯТА

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: bmw 330

Е46 АВТОМАТ ПРОБЛЕМ С КУТИЯТА

Мнение от brabuss » 30 Сеп 2013, 20:35

Здравейте колеги. Всеки път, когато имах проблем с колата си, съм намирал решение тук. Но днес, след цял ден ровенне, не открих нищо, което да ми помогне. Извинявам се, ако има такава тема, но аз не я намерих. Колата е Е46 330 автомат 2002г Фейслифт, вчера я карах цял ден проблем никакав, сменя скорости плавно всичко си беше ок. Тази суртрин се качвам, тръгвам след 100м спирам вкарвам паркинг и до там, като реших да тръгна на таблото се сменят скоростите, а колата е на свободна. Като я изгася и изчакам малко, и запаля мога да мина още 100м и пак свободна, и така докато я прибера в гаража. Никакви лампи не са светнали за някакъв проблем, нямаше и теч на мястото на което нощува. Има ли някой колега, със същия проблем, дайте някакъв съвет от какво може да е. Преди време се появи едно чукане, чува се когато и е кеф, почва и спира, майстор ми каза, че е тампон на кутията, като се смени и ще спре да чука, възможно ли е да се е скъсал вече и от това да изкючва? Това е само мое самнение, да не ви объркам. Благодаря предварително.

Потребител
Аватар
Кара: bmw 330

Re: Е46 АВТОМАТ ПРОБЛЕМ С КУТИЯТА

Мнение от brabuss » 30 Сеп 2013, 22:57

Пробвах с рестартиране на кутията, завартях ключа, натисках педала на гаста 30сек и нищо пак изключват. :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Re: Е46 АВТОМАТ ПРОБЛЕМ С КУТИЯТА

Мнение от DiGital » 30 Сеп 2013, 23:45

Прилича на проблем със хидротрансформатора (турбината). Няма какво да направиш сам, ще трябва на сервиз.Щом е работила до последно ми прилича на боклук влязал в масления път на хидротрансформатора.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

Назад към E46