Проблем с ключа
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320CD
- Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
- Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.
Проблем с ключа
Здравейте колеги,имам следния странен проблем: Ключа на колата( Е 46 фейс) спира да работи.Отивам при ключар,замерват го на някакво устройство и казват,че работи.Няколко дена след това работи и после пак спира.Така няколко пъти и всеки път след ключара работи после спира.Взе ми 70 лв уж да го направи но все едно и също.Ходих при мой познат на диагностика той ми казва,че имам слаби връзки някъде в бушоните и за това не работи ключа.Възможно ли е това или просто той не разбира много.Също така акумулатора ми е малко слаб знам си го от миналата зима и ще го сменям а и на диагностиката излиза,че ми е слабо напрежението.Възможно ли е това,че ключа не работи да е свързано и с ниското напрежение от акумулатора или не?омръзна ми да давам пари и все нищи.Ако някой може да помогне ще съм много благодарен.Поздрави на всички...
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем с ключа
Имам три ключа като единия е само за палене.Няма бутони на него.Другите два уж ги ремонтираха и след ремонта работиха няколко дена.Единия вече тотално не пали и не отваря и ми казаха изобщо да не пробвам с него да паля защото можело да се прецака нещо.За боклука бил а втория е този с който паля но не отваря.Няколко пъти посещавам тези които уж ги ми ремонтираха и казаха,че единия е за боклука а другия според тях работи но не мога да разбера дали проблема е в ключа или в нещо друго.Има ли от какво друго да е?
- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
Добре де колега, само един ключ ли имаш
Ако имаш втори или резервния /пластмасовия в него има транспондер/ пробвай с него за да можеш сам да си отговориш първо дали на 100% проблема е в ключа
Има вариант да ти е заминала батерията-лесно се мени, но виж дали проблема е тук 

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- VanDal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330д
- Мечтае да кара: Е24S
Пробвай с резервен ключ да видиш как е. Ако нямаш разпитай ключара какво му "бае" на ключа, че да е ок за няколко дни.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
bmw_320d_150 написа:Здравейте колеги,имам следния странен проблем: Ключа на колата( Е 46 фейс) спира да работи.Отивам при ключар,замерват го на някакво устройство и казват,че работи.Няколко дена след това работи и после пак спира.Така няколко пъти и всеки път след ключара работи после спира.Взе ми 70 лв уж да го направи но все едно и също.Ходих при мой познат на диагностика той ми казва,че имам слаби връзки някъде в бушоните и за това не работи ключа.Възможно ли е това или просто той не разбира много.Също така акумулатора ми е малко слаб знам си го от миналата зима и ще го сменям а и на диагностиката излиза,че ми е слабо напрежението.Възможно ли е това,че ключа не работи да е свързано и с ниското напрежение от акумулатора или не?омръзна ми да давам пари и все нищи.Ако някой може да помогне ще съм много благодарен.Поздрави на всички...
Ще трябва да пробваш със здрав ключ да видиш дали проблема е от него, поне за заключването, а за паленето ще ти трябва нов чип, на този ключ който не работи.
Според мен си попаднал на лоши майстори.
Ако искаш пиши ще ти помогна.
- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 325i
да използвам темата.... къде се намира усилвателната антена за централното или там както се води? Проблема ми е че централното понякога нехваща и от 3 метра
батериите са сменяни и на двата ключа е така, има ли варянт да се оправи проблема 

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Колега, 3 метра е приблизително нормата за Е46. Но ако прочетеш целия форум /което ти препоръчвам/ ще научиш. че като допреш ключа до лицето си /естествено металната част/ ще отключиш от около 15-20 метра.
- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 325i
форума съм го чел достатъчно.. но е малко смешно всеки път като откл-закл. колата да си тъткаш ключа по лицето
нормата е много повече от 3 метра тъи като преди време хващаше от много по далеч
на приятел колата също хваща от далече без допирания на ключа 

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Колега vitaliss, в такъв случай да не разводняваме темата на колегата, пускай нова тема, вземаме ролетките и измерваме- х метра без допиране, у метра с допиране, като се съберат 100 мнения правим статистика и готово. Но подозирам, че накрая ще станем за смях. Затова ако някой може да даде компетентно мнение по въпроса- да заповяда. Тоест човек, купил нова Е46 от официален дилър.
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
Моят проблем е разрешен.На вниманието на всички колеги от форума: не ходете никога в SOS Locksmith намиращи се в квартал Дървеница.Тези псевдоключари ми взеха 140 лв за ремонт на два ключа които в последствие пак не работеха.След ходене по мъките при тях накрая проблема беше отстранен от колегата oci от форума.Оказа се,че като са ми отваряли ключовете за смяна на батерий са ми счупили платките вътре.В единия бяха сложили хартийка за подложка а другия го бяха счупили тотално.Колегата oci ми сложи нова платка със стария ми чип и сега всичко е наред.Горещо го препоръчвам.Много разбира от работата си. И не ходете при тези помияри в Дървеница.
10 мнения
• Страница 1 от 1