Колата ми надува маркучите за антифриза
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
Re: Колата ми надува маркучите за антифриза
Колеги, а защо никой не спомена до сега ТEРМОСТАТ - блокирал примерно
в затворено положение. Или при печките това е невъзможно ??
в затворено положение. Или при печките това е невъзможно ??
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Не може да е от термостат - при студена кола той е затворен и върти малкия кръг - в двигателя. Като загрее вече отваря и големия - през радиатора. А колегата казва, че маркучите му към радиатора са надути - значи отваря.
Или е гарнитура, или е глава.
Или е гарнитура, или е глава.
Si non confectus, non reficiat.
- sasheto34
- Потребител
-
- Кара: e46 330cd
- Мечтае да кара: Honda NSX
Като цяло маркучите на антифриза се надуват когато колата загрее,виж си !!ПРОБКИТЕ!! 5лв. е едната ,на мен от там ми течеше,но е нормално маркучите да са твърди и да се надуват ,така трябва и да бъде,щеше да е притеснително ако са меки...
- greendevil
- Потребител
-
- Кара: e46.99
- Детайли за колата: +chip
и моите маркучи изобщо няма налягане и повече от 70 градуса не иска да дигне и за 2 часа яко жега.колата е 320д 136к.преди 1 седмица смених малак и голям термостат.тогава се поуправи 90 градуса даржеше.може ли да е от капачка на радиатора или пак термостати.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
И друг път се е случвало кола да не може да загрява и причината е била в термостатите. Въпреки че са нови може просто да са някакви ментета и да не работят като хората.
Si non confectus, non reficiat.
- greendevil
- Потребител
-
- Кара: e46.99
- Детайли за колата: +chip
на BEHR оригинални големия 110лв.малкият 65камака. 

- kacaro89
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330disel
колеги аз имам подобен проблем колата е 330д м57 2002г. понякога на студен двигател ми светка лампата за антифриза когато загрее колата лампата не свети и на студен двигател като проверя антифриза наистина е малко когато отворя на топъл двигател направо излиза антифриз през капачката,този проблем е сравнително от скоро около месец.колата е при мен от 1 година откакто е при мен не е прегрявана върви като ненормална и винаги държи температурата право на горе загрява за около 15 мин на нормалното.от скоро ми го прави този номер .когато я купих разширителния съд беше спукан смених го и сега забелязах че в горния край на зглобката май и новия е почнал да поддава (дали това не е признак за повишено налягане в охладителната система).иначе съм я карал и на късо и на дълго и със сило натоварване никакво загряване или проблеми . ако имате някакви идей моля помощ.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
kacaro89 написа:колеги аз имам подобен проблем колата е 330д м57 2002г. понякога на студен двигател ми светка лампата за антифриза когато загрее колата лампата не свети и на студен двигател като проверя антифриза наистина е малко когато отворя на топъл двигател направо излиза антифриз през капачката,този проблем е сравнително от скоро около месец.колата е при мен от 1 година откакто е при мен не е прегрявана върви като ненормална и винаги държи температурата право на горе загрява за около 15 мин на нормалното.от скоро ми го прави този номер .когато я купих разширителния съд беше спукан смених го и сега забелязах че в горния край на зглобката май и новия е почнал да поддава (дали това не е признак за повишено налягане в охладителната система).иначе съм я карал и на късо и на дълго и със сило натоварване никакво загряване или проблеми . ако имате някакви идей моля помощ.
Долей си антифриз като е студена и никво отваряне на капачката като е топла.
- Johnnie
- Потребител
-
- Кара: Е46 323 Ci
- Мечтае да кара: BMW M6 "SONDERUMBAU" by ANDERSON GERMANY
Колега за да се увериш,че гарнитурата или главата не е заминала отиди на тестер да проверят дали имаш горивни изпарения в антифриза.Ако нямаш проблема е някъде другаде.Като се замисля и моите мъркучи са твърди.Другия вариант е да имаш въздух в системата.
П.С. - Колеги къде се намира 2-та пробка за обездвушаване.?
Спорен ден.
П.С. - Колеги къде се намира 2-та пробка за обездвушаване.?
Спорен ден.
Drive the emotion
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2