320d 150hp '02 Върти номера с паленето
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- E.Alexandrov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d Touring и E21 316
- Мечтае да кара: Кола без ръжда и с S-ков двигател
320d 150hp '02 Върти номера с паленето
Колеги ,днеска се появи следния проблем. Давам на контакт и завъртам на стартер - никаква реакция - нито цъка стартера , нито го развърта . Окото на акомулатора е черно , а самия акомулатор е оригиналния 90 аh . Дойде един приятел и я бутнахме , запали.Покарах я 5-6 километра и я угасих. Завъртях веднага след това и запали от раз. 2-часа по-късно пак въртя и пак ни вопъл ,ни стон. Играх си така в един момент завъртях и запали. Покарах я 3-4 километра и я оставих с надеждата пак да запали на магия. Върнах се 1 час след като я оставих. Въртя пак не иска. В един момент запали на четвърт оборот.
Какво се случва? С фабричната аларма съм , няма побългарявания по имобилайзера.

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: 320d 150hp '02 Върти номера с паленето
Върти ли стартера, когато "не пали" или и той мълчи ?
Светват ли лампите по таблото при опит да запалиш ?
Чуваш ли помпата за високо налягане под шофьорската седалка при даване на контакт ?
Светват ли лампите по таблото при опит да запалиш ?
Чуваш ли помпата за високо налягане под шофьорската седалка при даване на контакт ?
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
E.Alexandrov написа:Колеги ,днеска се появи следния проблем. Давам на контакт и завъртам на стартер - никаква реакция - нито цъка стартера , нито го развърта . Окото на акомулатора е черно , а самия акомулатор е оригиналния 90 аh . Дойде един приятел и я бутнахме , запали.Покарах я 5-6 километра и я угасих. Завъртях веднага след това и запали от раз. 2-часа по-късно пак въртя и пак ни вопъл ,ни стон. Играх си така в един момент завъртях и запали. Покарах я 3-4 километра и я оставих с надеждата пак да запали на магия. Върнах се 1 час след като я оставих. Въртя пак не иска. В един момент запали на четвърт оборот.Какво се случва? С фабричната аларма съм , няма побългарявания по имобилайзера.
колега,алармата няма нищо общо,проблема ти е наи-ветоятно в стартера.Моята правише същите номера.Отказваше от време навреме докато един ден не спря тотално и се оказа стартер

- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
Наистина трябва да уточниш дали има изобщо някаква реакция от страна на колата при опита за палене или не се случва нищо
До колкото аз разбрах от това, което си написал като завъртиш няма никаква реакция и ми идва наум, че може да имаш проблем с имобилайзера - например да ти пада батерията и да работи чат пат /аз имах такъв проблем/. Пробвай с другия ключ дали го има този проблем 

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- E.Alexandrov
- кандидат ентусиаст
-
Както изрично съм описал , като завъртя ключа таблото си светва нормално и като дам на старт нищо. Помпата я чувам, но нито примигват лампи нито нищо. Просто не реагира. Не чувам нито цъкане нито нищо от двигателния отсек. Самия стартер не мръдва. А в следващия момент най-неочаквано завъртях ключа отново и запали от четвърт оборот. Тази сутрин си играх 5 мин но не пожела да запали.
русиабн написа:"...може да имаш проблем с имобилайзера - например да ти пада батерията..."
Колега, батерията в ключа няма нищо общо с това дали колата ще запали или не! Тя "отговаря" само и единствено за функциите, които се управляват дистанционно т. е. с бутоните на ключа.
- E.Alexandrov
- кандидат ентусиаст
-
Днес като се прибрах от работа , взех другия ключ и с него запали от четвърт оборот. Мирише ми на прецакан имобилайзер. Има ли някаква опция да обуча проблемния ключ?

- VanDal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330д
- Мечтае да кара: Е24S
Още един глас за стартер, 

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Четките на стартера!И при мен го правеше абсолютно същото както си го описал и се оказаха четките на стартера 

- E.Alexandrov
- кандидат ентусиаст
-
Засега ,колата пали без проблеми с втория ключ. Наскоро точно преди да се появи този проблем изтървах другия. Май ще трябва да му програмирам чипа на ЕВС-а . Много ви благодаря за помощта и съветите.
Щом отстраня проблема окончателно , ще пиша отново
А дотогава Ви пожелавам гладък асфалт и безбордюрни тротоари

- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
+ 1 за четки на стартер! 1 към 1 имах същия проблем.
Sent from the moon
Sent from the moon
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
11 мнения
• Страница 1 от 1