Ъпгрейд на оригиналната аудиосистема на е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- insane_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
- Мечтае да кара: Всичко що започва с М
Ъпгрейд на оригиналната аудиосистема на е46
Здравейте, колеги,
Колата ми е е46 седан с голямата навигация. Свири много по-добре от най-ниския клас музика на е46, но не е и harman/cardon, затова предполагам че е средния клас - Hi-Fi.
До тук съм сменил задните говорители с 17 инчови Morel Maximo Coax 6. Сложих и активен бас под пасажерската седалка: http://www.alpine.bg/p/Products/powered-subwoofer-boxes45/swe-1200 и баса сега е задоволителен, но качеството на звука все още не ми харесва.
Знам че в общи линии една система е толкова добра, колкото най-слабия и компонент. Знам че докато не разкарам тая навигация и не сложа един хубав плеър няма как да очаквам нещо кой знае колко качествено, но не искам да развалям добрия вид на таблото и да слагам разни грозни преходници. Затова засега смятам да сложа един хубав усилвател, вероятно Harman/Kardon CA470 и да сменя и предната линия.
Въпросите ми са следните:
- според вас има ли шансове да постигна задоволителни резултати така, или замяната на навигацията с афтърмаркет плеър е задължителна?
- какъв е точния размер говорители на предните врати? Стандартни 17 см говорители пасват ли на стойките на корите? (ясно ми е, че вероятно ще се наложи да режа ламарината на вратата)
- какви говорители ще препоръчате за предна линия? Предпочитам да са коаксиални, че не ми се занимава да вграждам компонентни системи и не искам да привличам злонамерени погледи! Искам всичко да се монтира на мястото на оригиналните и да не се вижда че са сменяни.
- Препоръчайте и усилвател ако се сещате за нещо по-добро от тоя Harman/Kardon CA470
Колата ми е е46 седан с голямата навигация. Свири много по-добре от най-ниския клас музика на е46, но не е и harman/cardon, затова предполагам че е средния клас - Hi-Fi.
До тук съм сменил задните говорители с 17 инчови Morel Maximo Coax 6. Сложих и активен бас под пасажерската седалка: http://www.alpine.bg/p/Products/powered-subwoofer-boxes45/swe-1200 и баса сега е задоволителен, но качеството на звука все още не ми харесва.
Знам че в общи линии една система е толкова добра, колкото най-слабия и компонент. Знам че докато не разкарам тая навигация и не сложа един хубав плеър няма как да очаквам нещо кой знае колко качествено, но не искам да развалям добрия вид на таблото и да слагам разни грозни преходници. Затова засега смятам да сложа един хубав усилвател, вероятно Harman/Kardon CA470 и да сменя и предната линия.
Въпросите ми са следните:
- според вас има ли шансове да постигна задоволителни резултати така, или замяната на навигацията с афтърмаркет плеър е задължителна?
- какъв е точния размер говорители на предните врати? Стандартни 17 см говорители пасват ли на стойките на корите? (ясно ми е, че вероятно ще се наложи да режа ламарината на вратата)
- какви говорители ще препоръчате за предна линия? Предпочитам да са коаксиални, че не ми се занимава да вграждам компонентни системи и не искам да привличам злонамерени погледи! Искам всичко да се монтира на мястото на оригиналните и да не се вижда че са сменяни.
- Препоръчайте и усилвател ако се сещате за нещо по-добро от тоя Harman/Kardon CA470
Последна промяна insane_v на 21 Сеп 2013, 0:09, променена общо 1 път
Re: Ъпгрейд на оригиналната аудиосистема на е46
Колега имаш ли снимки на тоя "луфер" под седалката? Каде са го монтиравали?
Сигнала в момента откъде идва? Има ли системата допълнителен усилвател или е от самата навигация. Аз бих дал шанс и бих потърсил в нета как да изкарам каналите от предусилвателната част на навигацията и да сложа един добър клас Д усилвател, защото е много компактен. Хубаво е да се заложи на такъв с добър дампинг.
- insane_v
- младши ентусиаст
-
ATopalov написа:Колега имаш ли снимки на тоя "луфер" под седалката? Каде са го монтиравали?
Линка, който съм дал за буферчето е към сайта на Алпайн. Там има снимки. Монтираха ми го в "Автозвук" във Варна. Пасна идеално под седалката, макар че е свалена до долу. Тия дни мисля да сваля седалката и да измисля някакви шини или нещо подобно да го хвана стабилно против кражба.
- insane_v
- младши ентусиаст
-
vangelov написа:Сигнала в момента откъде идва? Има ли системата допълнителен усилвател или е от самата навигация. Аз бих дал шанс и бих потърсил в нета как да изкарам каналите от предусилвателната част на навигацията и да сложа един добър клас Д усилвател, защото е много компактен. Хубаво е да се заложи на такъв с добър дампинг.
Засега слушам дискове на чейджъра и от време на време слушам радио. Доколкото знам системата си има фабричен усилвател в багажника и ще потърся вариант да свържа нов афтърмаркет усилвател на неговото място. Ако с него резултата ми хареса, мисля да махна чейнджъра и да си сложа едно громче с флашка. Ако не, тогава ще разкарам абсолютно всичко и ще си сложа Алпина който ми остана от ИС-ката и тогава вече наистина ще свирне прилично.
В ИС-ката бях със следната система и бях много доволен:
- СД Alpine iDA-313
- усилвател Harman/Kardon CA470
- отзад с 2 елипси 6х9 Helix Esprit E69X
- предна линия - компонентна система JBL GTO 508C
Последна промяна insane_v на 21 Сеп 2013, 0:04, променена общо 1 път
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Предната линия е прецизна,защото обема е малък и ти трябват говорители с малки магнити.Аз се интересувах от фокал и ми предложиха за отпред само някакви слим 16.5 компонента и активен буфер ама на куп цената е доволна.Гледам Алпиа има усилвател към него,така че не би трябвало да има голямо значение плеъра.Как е вързан само със сигнал от говорител или?
- insane_v
- младши ентусиаст
-
100imenov написа:Предната линия е прецизна,защото обема е малък и ти трябват говорители с малки магнити.Аз се интересувах от фокал и ми предложиха за отпред само някакви слим 16.5 компонента и активен буфер ама на куп цената е доволна.Гледам Алпиа има усилвател към него,така че не би трябвало да има голямо значение плеъра.Как е вързан само със сигнал от говорител или?
Да, баса е вързан към двата задни говорителя. За магнитите на предните не се притеснявам, защото вече се навих да режа ламарината зад тях. Сега се чудя дали да не си сложа елипсите (Helix Esprit E69X) отзад с някакви преходници под кората, а тия Морел-ки отзад да ги ползвам за предна линия.
Днес си купих и усилвател - спрях се отново на Harman/Кardon CA470. Вече съм ползвал такъв в предната кола и бях адски доволен. Затова реших да не си правя експерименти с ДЛС или ГЗ, а да заложа на сигурното.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
insane_v написа:100imenov написа:Предната линия е прецизна,защото обема е малък и ти трябват говорители с малки магнити.Аз се интересувах от фокал и ми предложиха за отпред само някакви слим 16.5 компонента и активен буфер ама на куп цената е доволна.Гледам Алпиа има усилвател към него,така че не би трябвало да има голямо значение плеъра.Как е вързан само със сигнал от говорител или?
Да, баса е вързан към двата задни говорителя. За магнитите на предните не се притеснявам, защото вече се навих да режа ламарината зад тях. Сега се чудя дали да не си сложа елипсите (Helix Esprit E69X) отзад с някакви преходници под кората, а тия Морел-ки отзад да ги ползвам за предна линия.
Днес си купих и усилвател - спрях се отново на Harman/Кardon CA470. Вече съм ползвал такъв в предната кола и бях адски доволен. Затова реших да не си правя експерименти с ДЛС или ГЗ, а да заложа на сигурното.
За рязането на ламрината на вратата, трябва да направиш изолация подобна на покрив, наче ще има теч... За протокола след като срежеш полей вода по стъклото от външна страна и гледай за теч. Иначе при срязана врата се получава допълнителен обем за звука.

За задна линия ще останеш очарован от звука на елипсите. Но и там има леко рязане за 6:9.
п.п. Според мен, за седана си трябва поне 6 канла или 6+1. Т.е. и на задните врати да има компонентна система. Тогава звука ще е равномерен в купето. Иначе в момента се губи средата в купето.
8 мнения
• Страница 1 от 1