Бръмчене под задна лява седалка при контакт преди запалване!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e46 330d
Мечтае да кара: чисто ново BMW

Бръмчене под задна лява седалка при контакт преди запалване!

Мнение от jul_bmw » 23 Сеп 2013, 14:56

Здравейте на всички колеги които са избрали тази уникална марка, надявам се да можете да ми помогнете за този странен за мен проблем с Вашите опит и съвети. Проблема ми е следния при завъртане на ключа на контакт преди да запаля започва да се чува сравнително силен ясно бръмчащ звук (като от някакво електромоторче) който идва (а един приятел който седеше за кратко отзад каза и че се осеща) от задната лява седалка някаде. След като запаля колата звука като чели спира или поне аз вече не го чувам заради шума на двигателя. Отзад в багажника имам CD ченджер който предния ден бях заредил с няколко диска и вчера след като реших да сменя от един на друг диск ми изписа NO DISK след което се появи въпросният шум от тогава ченджера не работи пробвах го още няколко пъти но изписва същия надпис. Шумът не идва от самия ченджер нито някаде в близост около него защото когато дам на контакт и застана отзад до него звукът пак се чува някаде от задните седалки. Има ли някой опит или идея за това какъв би бил проблема БМВто е е46 330д 184к фейслифт. Предварително благодаря на всички които се отзоват!!!

Потребител
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: 335D coupe
Детайли за колата: 204hp седан

Re: Бръмчене под задна лява седалка при контакт преди запалв

Мнение от patlaka » 23 Сеп 2013, 18:33

Колега това не е проблем,проблем ще бъде ако спре да се чува нафтовата ти помпа не се притеснявай тя подкача гориво затова се чува
Който учи ще сполучи,а който лъже и краде ще кара BMW

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 23 Сеп 2013, 18:47

Колега и аз го чувам този звук и това е помпата както каза колегата по-горе.. Винаги когато спре помпата тогава паля колата :) аз поне така правя според мен това не би трябвало да ти е проблем :)
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Мнение от red_bull92 » 23 Сеп 2013, 18:54

Колега, не се притеснявай това е от горивната помпа и е нормално да се чува звук като засмуква гориво. Виж за CD-то отнеси го на жичкаджия или сервиз да го погледне :yes:
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

Потребител
Аватар
Кара: e46 330d
Мечтае да кара: чисто ново BMW

Мнение от jul_bmw » 23 Сеп 2013, 19:13

Много Ви благодаря за отговорите! Проблема е , че този звук звучеше доста странно и най-важното откакто съм купил е46цата не го бях чувал изобщo, появи се изведнъж. Днес обаче вече го няма като се заслушам внимателно действително чувам тихичък шум но този беше далеч по звучен и натрапчив. Не зная как точно работи горивната помпа и дали трябва да е толкова шумна на моменти. Надявам се да сте прави и точно това да не се окаже някакъв проблем с трудно диагностициране! :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330д
Мечтае да кара: Е24S

Мнение от VanDal » 23 Сеп 2013, 22:15

Това е подкачащата горивна помпа в резервоара. Може да стане по-шумна от обикновено ако има някакви боклуци на цедката или ако поради някаква причина не й достига гориво. Няма как обаче заради боклуци да е била по-шумна на моменти, а после не.

Потребител
Аватар

Мнение от ivaylo.rusev » 23 Сеп 2013, 22:40

Почисти я... Добре дошло за нея

Назад към E46