Масло от скоростите или?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Масло от скоростите или?
Здравейте коелги,
Вчера сменях маслото на колата и като се заврях в канала видях, че цялата скоростна кутия (ако изобщо това е част от нея) е в масло.
Накарах приятел да сменя скоростите, докато съм отдолу и ми се чуваше доста шумно и все едно е празно вътре (понякога като карам на отворен прозорец също ги чувам). Сменил съм тапона на дифа, не става вyпрос за тупкане ами по-скоро метален звук.
Прилагам снимка, като все си мисля, че не трябва да изглежда така. http://i42.tinypic.com/2a8hklv.jpg
Някакви предположения от къде може да е този теч?
Благодаря предварително.
Вчера сменях маслото на колата и като се заврях в канала видях, че цялата скоростна кутия (ако изобщо това е част от нея) е в масло.
Накарах приятел да сменя скоростите, докато съм отдолу и ми се чуваше доста шумно и все едно е празно вътре (понякога като карам на отворен прозорец също ги чувам). Сменил съм тапона на дифа, не става вyпрос за тупкане ами по-скоро метален звук.
Прилагам снимка, като все си мисля, че не трябва да изглежда така. http://i42.tinypic.com/2a8hklv.jpg
Някакви предположения от къде може да е този теч?

Благодаря предварително.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Re: Масло от скоростите или?
ХМ интересно.. а как слуша скоростите колега смисъл такъв топла ли бе колата ..Тя цялата скоростна кутия е мазна сякаш все едно тече някъде пред нея а въздушната струя я облива с масло.. Да губи масло колата..
другия вариант е да отвориш пробката за наливане и да пробваш но не с пръст дали има масло дали е намаляло
Или я изчисти хубаво и следи за теч.. щото така абсурд да я хванеш... Другия вариант е да са я наблъскали с масло кутията и да е избило от гарнитурата.. хммм
Прави ли следа колата отдолу ?
другия вариант е да отвориш пробката за наливане и да пробваш но не с пръст дали има масло дали е намаляло

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
ехееееее то тука е текли с литри бе, то няма как да са я препълнили, защото пробката е от страни и няма как над нея да се налее масло до горе. Има опция да тече масло от семеринга на коляновия вал зад маховика и от там да си лети масло от двигателя. Най - добре да се измие кутията и да се види от къде тече.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Това е много масло - теча не е никак малък. Забелязвал ли си да губиш моторно масло? Може и да е от него.
Аз бих ти препоръчал да си смениш и маслото на скоростите - трябва да е около литър. Ако източиш по-малко значи теча е от там.
Аз бих ти препоръчал да си смениш и маслото на скоростите - трябва да е около литър. Ако източиш по-малко значи теча е от там.
Si non confectus, non reficiat.
- Код: Избери целия код
Това е много масло - теча не е никак малък. Забелязвал ли си да губиш моторно масло? Може и да е от него
Ами за 10 месеца да е загубила някъде под 500мл. Аз от тогава я карам и нямам представа преди какво е било.
Ще сменя маслото на скоростите и ще измия отдолу всичко и ще гледам откъде тече.
ХМ интересно.. а как слуша скоростите колега смисъл такъв топла ли бе колата .
Беше престояла час някъде.
Не, досега не е имало следи.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Тече ти горе от щифта за смяна на скоростите,там има малък семеринг отвътре. Другото място най вероятно е от семеринга на опашката на скоростите( към кардана)
- Бобито
- Потребител
-
- Кара: 318ti
- Детайли за колата: 318ti M-technik
Може да тече и от семеринга на кардана. Колегата преди мен го е споменал, ама няма кой да чете.
7 мнения
• Страница 1 от 1