Проблем с автоматични скорости
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Проблем с автоматични скорости
Колеги, както си карах и колата ми прибуксува на една от предавките - при подаване на газ не ускорява и не сменя предавките, а моторът реве. Загасих, запалих и се оправи. Лампата за повреда в скоростите не е светвала нито веднъж досега!
Реших да проверя какво става. След извършена диагностика на автоматичната скоростна кутия в оторизирания сервиз на БМВ в Пловдив се установи, че следва да се смени пакета съединители на една от предавките (всяка от предавките имала собствен пакет от съединители). Казаха, че ако продължа да карам така нещата няма да завършат добре. Проблемът е, че там не ремонтират автоматични скоростни кутии и могат само да заменят моята срещу "скромната" сума от 8400 лв. Приемчикът (те и двамата са много свестни и точни между другото) ми препоръча специализиран сервиз за ремонт и диагностика на автоматични кутии в София, където е сигурен, че повредата може да се отстрани без последствия.
Ще съм ви много благодарен за мнения и отзиви по проблема, както и препоръки къде да бъде извършен ремонтът!

Реших да проверя какво става. След извършена диагностика на автоматичната скоростна кутия в оторизирания сервиз на БМВ в Пловдив се установи, че следва да се смени пакета съединители на една от предавките (всяка от предавките имала собствен пакет от съединители). Казаха, че ако продължа да карам така нещата няма да завършат добре. Проблемът е, че там не ремонтират автоматични скоростни кутии и могат само да заменят моята срещу "скромната" сума от 8400 лв. Приемчикът (те и двамата са много свестни и точни между другото) ми препоръча специализиран сервиз за ремонт и диагностика на автоматични кутии в София, където е сигурен, че повредата може да се отстрани без последствия.
Ще съм ви много благодарен за мнения и отзиви по проблема, както и препоръки къде да бъде извършен ремонтът!

- IVЕ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530D + ремап
- Мечтае да кара: нещо М.....
Re: Проблем с автоматични скорости
преки наблюдения имам само от сервиза зад комплекс "маргел" на ботевградско шосе в София-справиха се чудесно с автоматична скоростна кутия на Е39 528, но не беше много евтино...над 2000 лева за ремонт. добри отзиви съм чувал и за сервиза на Коко в малинова долина,другите са известни на всички "джемини" но за там има противоречиви мнения нека и други колеги да споделят!
- mirosk
- Потребител
-
Колега аз съм пращал много хора в с.Мартен Русе област Любо се казва ....работи ефтино качествено просто при него е лудница винаги
- steel_petrov
- Потребител
-
- Кара: Е39 523, Е46 330 xi
- Мечтае да кара: М5, M3
Аз мога да кажа добри неща за Милен - Napster, който има сервиз в Суходол - София. Със сигурност ще оправи каквото трябва, ще ти излезе по - евтино от "професионалните" сервизи и ще ти даде гаранция. Само не съм сигурен кога ще може да те вземе, щото там винаги има по няколко БМВ-та чакащи за нещо!!!
- kacaro89
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330disel
колега няма ли да ти излезе по евтино да си земеш едни скорости 2 ръка(само че с оговорка да работят ) и да ти ги сложат в един най обикновен сервиз и да си решиш проблема гледал съм скоростите 2 ра ръка вървят по 500-600 лв
- VanDal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330д
- Мечтае да кара: Е24S
За кой сервиз в София са се изказали приемчиците?
Да не е Джемини?! Ако са тези, всеки ден минавам покрай тях - ако искаш опиши проблема и колата на лс и ще спра и ще ги питам дали могат да дадат инфо без да виждат колата.
По принцип бих ти казал да си вземеш втора ръка - кой знае дали няма да дефектират обаче, така че варианта е ремонт със съответната гаранция.
Да не е Джемини?! Ако са тези, всеки ден минавам покрай тях - ако искаш опиши проблема и колата на лс и ще спра и ще ги питам дали могат да дадат инфо без да виждат колата.
По принцип бих ти казал да си вземеш втора ръка - кой знае дали няма да дефектират обаче, така че варианта е ремонт със съответната гаранция.
6 мнения
• Страница 1 от 1