Airbag Module! Взаимозаменяемост и подмяна?!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Airbag Module! Взаимозаменяемост и подмяна?!
Retrofit написа:Щом дава "Internal ECU error" значи е проблемна самата централа. Сменете я със централа със същия номер и трябва да работи дори без да сменяте вин-а.
А ако дава пак грешка за пиропатрона, проверете кабелите, напръскайте буксите с контактен спрей, ако не се оправи, може да има пречупени кабели под седалката, тези които влизат в мокета.
точно тази е грашката в централата и явно ще иска смяна но идеята ми е че можеби бъгавата централа записва и пиропатрон а той реално е здрав и ще трябва първо да се смени централата със здрава и след това да се търси причината ако остане пиропатрон като грешка.
Иначе Жоре пробвах първо с ДИСА да я препрограмирам но той вижда че има нещо не редно и не завършва програмирането а ме препраща в диагностика и така за пореден път се обеждавам,че диса програмира само нови централи купени като чисто нови и само тогава може да замени старата с нова като прехвързи кодировката от старата на новата.
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
Ще търся модул тея дни и се надявам да хвана колегата докато е в Варна да видим дали ще се получат нещата
Но иначе неможахме да си отговорим дори на въпроса как се е стигнало дотам да набие тая грешка и да се скапе така тъпо.

Aз се изразих така, защото преди няколко дни имах подобен проблем с АБС/АСЦ модул, който записваше по същия начин интърнъл ерор и след като го препрогрмирах с ДИС неочаквано нещата се оправиха и спря да я записва тая грешка, програмирането мина и системата си заработи нормално. Явно обаче с бега не е така!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
oci написа:Retrofit написа:Щом дава "Internal ECU error" значи е проблемна самата централа. Сменете я със централа със същия номер и трябва да работи дори без да сменяте вин-а.
А ако дава пак грешка за пиропатрона, проверете кабелите, напръскайте буксите с контактен спрей, ако не се оправи, може да има пречупени кабели под седалката, тези които влизат в мокета.
точно тази е грашката в централата и явно ще иска смяна но идеята ми е че можеби бъгавата централа записва и пиропатрон а той реално е здрав и ще трябва първо да се смени централата със здрава и след това да се търси причината ако остане пиропатрон като грешка.
Иначе Жоре пробвах първо с ДИСА да я препрограмирам но той вижда че има нещо не редно и не завършва програмирането а ме препраща в диагностика и така за пореден път се обеждавам,че диса програмира само нови централи купени като чисто нови и само тогава може да замени старата с нова като прехвързи кодировката от старата на новата.
Същата работа и с лайт модула. Като нов, може да се програмира, но замениш ли го е със стар, диса не помага

- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
Подменихме преди малко модула с същия но от друга кола. Серийните номера съвпадаха и при закачането на новия си тръгна, но така или иначе пак се искаше намеса да се изтрие грешката за да угасне лампата и да се препрограмира ВИН-а, понеже новия модул макар и работещ на мойта кола си пазеше ВИН-а на старата. И да си вържем гащите при бъдещи проблеми го коригирахме. Пиропатрона излезе работещ, но някакси явно пин-овете му са окъсили и са дали грешка в модула която е непоправима. И така. Големи благодарности на колегата oci за отзивчивостта и помоща за решаването на проблема 

- niksz
- Потребител
-
- Кара: BMW E65 730D 2007
- Мечтае да кара: BMW M6
Колеги искам да Ви помоля за помощ като използвам тази тема.
Колата ми е 530д 10.2005г. по вин. Купих я с два отворени аирбега и реших да възстановя системата. Аирбеците ги смених, но централата не може да се оправи (така ми казаха от сервиза) давала някаква вътрешна грешка. Търсих такава централа навсякъде по автоморгите и не можах да намеря със съшия номер. Може ли да се замени с друга ако номерата не съвпадат? Какво е важно да съвпада?
Благодаря предварително!
Колата ми е 530д 10.2005г. по вин. Купих я с два отворени аирбега и реших да възстановя системата. Аирбеците ги смених, но централата не може да се оправи (така ми казаха от сервиза) давала някаква вътрешна грешка. Търсих такава централа навсякъде по автоморгите и не можах да намеря със съшия номер. Може ли да се замени с друга ако номерата не съвпадат? Какво е важно да съвпада?
Благодаря предварително!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
niksz написа:Колеги искам да Ви помоля за помощ като използвам тази тема.
Благодаря предварително!
трябва да е същата версия колега MRS5 е при теб най-вероятно ако номерата не съвпадат само трябва да се кодира и ще стане правил съм я тази гимнастика.
Прати ми ми номера на централата по БМВ и ще ти кажа.
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2