мнения за 318 с метанова уредба
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- kristin_l
- Потребител
-
- Кара: 530 д
- Детайли за колата: 3000куб.194к.с ,2001г ръчна скоростна кутия
мнения за 318 с метанова уредба
Здравейте ,спряла съм се на едно бмв 318 2000г с метанова уредба ,на външен вид ми харесва карала съм само тази марка и според мен като цяло е добра колата ,но ми казаха че ако бутилката за метана е малка ще минавам с едно зареждане само 100км .Само че аз незнам какво значи малка или голяма ,ако някой знае да сподели и да помогне .Благодаря предварително:)
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: мнения за 318 с метанова уредба
Ами аз съм имал едно таски преди години Е36 обаче, 318и на метан. Когато набереш скорост няма проблем, ама колата малко си умира. В смисъл, че трудно набира, а максималната скорост също намаля.
Ами малка, малка...за 100км от ЕДНА бутилка си е съвсем нормална като си я представиш на външен вид. Просто когато искаш по-голям пробег обикновено слагат 2 или 3. За в града е добре защото има метан, обаче на дълго разтояние с тези 100км. си е голям неудобство. Трябва да са поне 200. Иначе метан има вече на доста места, ама трябва да ги знаеш, иначе те чака безкрайно питане по градовете.
Ами малка, малка...за 100км от ЕДНА бутилка си е съвсем нормална като си я представиш на външен вид. Просто когато искаш по-голям пробег обикновено слагат 2 или 3. За в града е добре защото има метан, обаче на дълго разтояние с тези 100км. си е голям неудобство. Трябва да са поне 200. Иначе метан има вече на доста места, ама трябва да ги знаеш, иначе те чака безкрайно питане по градовете.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- shumi66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320Д или Х3 - 3.0Д
Това намерих в един сайт:
Метанът (CH4) е най-простият наситен въглеводород. Метан е и търговското наименование на природния газ, тъй като предлагания в търговската мрежа природен газ се състои над 90% от наситения въглеводород. Като гориво и начин на съхранение той е по-различен от пропан-бутана. В бутилките на автомобилни метанови уредби се нагнетява до налягане около 200 атмосфери в газообразно състояние. Ето защо се продава в килограми на колонките в метанстанциите. От тук произтича и сравнително малкия пробег при един и същ обем спрямо пропан-бутана, който се налива течен под налягане 8-12 атмосфери, но и двете горива се използват в газообразно състояние при горивния процес. Например в една метанова бутилка с обем 60 литра се побират 9-10 килограма метан при 200 атмосфери. Ако един автомобил харчи 10 литра бензин на 100 км., с тези 10 кг. метан той ще измине 150-160 км., т.е. 5-6 кг. на 100 км. Разбира се за различните коли тези цифри варират, но всеки може да прецени сам.
Другото, което трябва да знаете е, че мощността на колата намалява с около 10%, което до известна степен се компенсира с монтирането на компенсатор на аванса (аванс процесор). При обиновените метанови уредби работата е ясна: слагате "BRC" и забравяте, че имате редуктор в близките 300-400 хиляди километра.
Метанът е изключително чисто гориво и единственото, което остава след него в редуктора е бистро масло от компресора на метанстанцията.
При метановите инжекциони положението е различно. Поради спецификата на метана като гориво, не всеки софтуер може да се справи с проблемите при настройката на системата. Ето защо тук трябва да се доверите на хора с опит. Софтуерът на системата "BRC Sequent Plug&Drive" е оптимизиран за метан и се справя много добре, затова и тук те са сред най-добрите. Не си и помисляйте за турски метанови уредби. При по-малък бюджет нашата препоръка е латвийски компютър и софтуер "Тамона", комплектован с италиански редуктор и инжектори.
Метанът (CH4) е най-простият наситен въглеводород. Метан е и търговското наименование на природния газ, тъй като предлагания в търговската мрежа природен газ се състои над 90% от наситения въглеводород. Като гориво и начин на съхранение той е по-различен от пропан-бутана. В бутилките на автомобилни метанови уредби се нагнетява до налягане около 200 атмосфери в газообразно състояние. Ето защо се продава в килограми на колонките в метанстанциите. От тук произтича и сравнително малкия пробег при един и същ обем спрямо пропан-бутана, който се налива течен под налягане 8-12 атмосфери, но и двете горива се използват в газообразно състояние при горивния процес. Например в една метанова бутилка с обем 60 литра се побират 9-10 килограма метан при 200 атмосфери. Ако един автомобил харчи 10 литра бензин на 100 км., с тези 10 кг. метан той ще измине 150-160 км., т.е. 5-6 кг. на 100 км. Разбира се за различните коли тези цифри варират, но всеки може да прецени сам.
Другото, което трябва да знаете е, че мощността на колата намалява с около 10%, което до известна степен се компенсира с монтирането на компенсатор на аванса (аванс процесор). При обиновените метанови уредби работата е ясна: слагате "BRC" и забравяте, че имате редуктор в близките 300-400 хиляди километра.
Метанът е изключително чисто гориво и единственото, което остава след него в редуктора е бистро масло от компресора на метанстанцията.
При метановите инжекциони положението е различно. Поради спецификата на метана като гориво, не всеки софтуер може да се справи с проблемите при настройката на системата. Ето защо тук трябва да се доверите на хора с опит. Софтуерът на системата "BRC Sequent Plug&Drive" е оптимизиран за метан и се справя много добре, затова и тук те са сред най-добрите. Не си и помисляйте за турски метанови уредби. При по-малък бюджет нашата препоръка е латвийски компютър и софтуер "Тамона", комплектован с италиански редуктор и инжектори.
Само ще кажа, че 100 км пробег е ужасно малко. Дори и в града, представи си постоянно да се съобразяваш с това къде е най-близката метанстанция и досадата да зареждаш през ден например. Ако сложиш още бутилки пък се лишаваш от багажник, а и добавяш екстра тегло.(има и карбонови супер леки бутилки) Аз не бих карал така, но всеки си преценя.
погледни колко литра е бутилката и ще разбереш колко килограма събира
...за пример ще ти кажа че 48 литра бутилка събира 7,2-7,5 кг метан, с които изминавах около 120 километра градско и около 170-190км извън града..в зависимост от карането и в зависимост от това колко е налягането на самата метан станция
...или около 6 кг на 100 км града и около 5 кг извънградско...всички числа са приблизителни,но уредбата я карах на 2 литра мотор 115 коня
...за пример ще ти кажа че 48 литра бутилка събира 7,2-7,5 кг метан, с които изминавах около 120 километра градско и около 170-190км извън града..в зависимост от карането и в зависимост от това колко е налягането на самата метан станция
...или около 6 кг на 100 км града и около 5 кг извънградско...всички числа са приблизителни,но уредбата я карах на 2 литра мотор 115 коня
- kristin_l
- Потребител
-
motofan написа:погледни колко литра е бутилката и ще разбереш колко килограма събира
благодаря инфото ми беше полезно доста:) досега съм карала само дизели последната беше 530д 3000куб 184к и бях доволна от разхода.Но имам много градско и тази с метановата уредба ми се стори най-подходяща.Съгласна съм че 100км са прекалено малко не толкова за града а за извънграда ,в града ще го преживея с 2 зареждания на ден но да кажем ако тръгна за морето по новата магистрала ще се наложи и бензин да сипвам иначе рискувам да сакъсам ,една бензиностанция няма.Друг неприятен момент е че половината багажник е зает от бутилката,но едното за сметка на другото:) В понеделник отивам да я взимам и ще питам за литрите дано да е поне 48л Мъжа ми каза че съм си избрала куц кон в сравнение със старата но аз гледам да ми остане и за фризьор а не само нафта да сипвам хаха:)
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Метан на 318-ка означава да си убиеш тотално колата!
Метана е само за бакшиши и стари опели и други бракми пред умиране!!!
Боже то 318-ка на пропан като и пуснеш климатика трябва да и се молиш да изкачи баира!
А метана съвсем съсипва колата!
Метан само на Е36 328!
Отделно за Варна е напълно безсмислено метан на автомобил за частни нужди - тъй като метана 2 лв. кг.
Боже то 318-ка на пропан като и пуснеш климатика трябва да и се молиш да изкачи баира!
Метан само на Е36 328!
Отделно за Варна е напълно безсмислено метан на автомобил за частни нужди - тъй като метана 2 лв. кг.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- kristin_l
- Потребител
-
Демирев написа:Метан на 318-ка означава да си убиеш тотално колата!
Метан само на Е36 328!
Цената на метана в Пловдив и Пазарджик е под 1.70лв знам че цената варира доста в страната.Прочетох доста статити и до колкото успях да разбера относно техническата част е че да,пада мошността но не чак толкова драматично,двигателя в никакъв случай не се скапвал но други придатъци към него:) покарах я малко с пуснат климатик,набра добре,не ми се стори тромава ,очаквах да е по зле чесно казано.Карала съм далеч по мощни коли но вече ми мина времето и ми трябва икономична и здрава кола.Важно е да не правя ремонти не от некадърност на задкурмилното устройство а от некадърността на производители ,майстори и т.н Купувам я от автокъща но единия от собствениците си я кара ,не се сетих да го питам защо я продава

Дори да минава само 100км. с едно зареждане - купуваш още една бутилка и вече ще минаваш 200, да речем.
Мощността наистина пада и то с 30%, но въпроса е да покараш и да прецениш дали те устройва.
Реално на метан е възможно най-евтиния начин да се придвижваш, така че аз съм "ЗА". Взимай смело.
Това за скапването на двигателя - имаме едно 318i, което вече е карано поне 200 000 на метан и още двигателя не е мръднал. Колата вече е на 350000км. (а може да е и на много повече), така че сега, в който и момент да се наложи някакъв ремонт, аз не бих обвинил метана, просто ще си му е дошло времето.
Мощността наистина пада и то с 30%, но въпроса е да покараш и да прецениш дали те устройва.
Реално на метан е възможно най-евтиния начин да се придвижваш, така че аз съм "ЗА". Взимай смело.
Това за скапването на двигателя - имаме едно 318i, което вече е карано поне 200 000 на метан и още двигателя не е мръднал. Колата вече е на 350000км. (а може да е и на много повече), така че сега, в който и момент да се наложи някакъв ремонт, аз не бих обвинил метана, просто ще си му е дошло времето.
- kristin_l
- Потребител
-
PeReZ написа:Дори да минава само 100км. с едно зареждане - купуваш още една бутилка и вече ще минаваш 200, да речем.
За скапването на двигатела и аз не съм съгласна,прочетох доста неща ,питах и хора които карат на метан ,нямат проблеми,колата вървеше прилично,но се отказах защото няма багажник,а аз не мога без него а и цената на 318 беше доста прилична 6 бона вярно регистрирана и ще си избие парите от гориво но за четиричленно семейство не е удобна .Чесно казано голяма дилема ми е ,гледах и една 530д комби хареса ми и незнам какво да направя?!

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Е какво те притеснява регистрирането ?? 100-на лв по спомен е.
Хм,хм...
- kristin_l
- Потребител
-
Моджо написа:Е какво те притеснява регистрирането ?? 100-на лв по спомен е.

ако сложиш и каско по желание и колко става?! май не е 100лв за жалост
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Ами вземи си комби на метан... или си сложи метан. Дизела е оферта само извънградско... градско ще те съсипе( зависи от километрите де... жена... 10к на година... и дизел може )
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
kristin_l написа:Моджо написа:Е какво те притеснява регистрирането ?? 100-на лв по спомен е.
ХА ама спомена ти е остарял :0 само еко таксата е 250лв+80лв гражданска грубо ,+ регистрация 76лв мисля че беше но не по малко.
ако сложиш и каско по желание и колко става?! май не е 100лв за жалост
Регистрация - 76 лв. Другото не е регистрация.
Хм,хм...
14 мнения
• Страница 1 от 1