Е46 330d теч вода при пасажера
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Е46 330d теч вода при пасажера
Привет Колеги,
рових с търсачката, но не намерих подобен проблем, особено при Е46
Колата е Е46 330д седан. Вчера при продължително каране на климатик (Созопол-Варна), на влизане във Варна прокапа студена вода в краката на пасажера. Случи се на два пъти и двата пъти при правене на ляв завой. Като спрях, огледах мястото от където идваха капките, а именно кората под жабката и откъм шофьора. Категорично не става въпрос за вода, която влиза отвън, тъй като пътя беше 100% сух.
Идеи
рових с търсачката, но не намерих подобен проблем, особено при Е46
Колата е Е46 330д седан. Вчера при продължително каране на климатик (Созопол-Варна), на влизане във Варна прокапа студена вода в краката на пасажера. Случи се на два пъти и двата пъти при правене на ляв завой. Като спрях, огледах мястото от където идваха капките, а именно кората под жабката и откъм шофьора. Категорично не става въпрос за вода, която влиза отвън, тъй като пътя беше 100% сух.
Идеи

Последна промяна Drum на 29 Авг 2013, 10:01, променена общо 1 път
- Koenig specials
- Потребител
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: Junkers Ju 87
- Детайли за колата: http://www.youtube.com/watch?v=xg_4jYrF35s
Re: Е46 теч вода при пасажера
Конденз в/у питата на климатичното радиаторче в купето.
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
Или запушен дренаж? Точно преди 2 седмици на сестра ми колата по същия начин, само, че наводни направо... сестра ми си е карала и не е обръщала внимание...жени... та провери дали там, от където трябва да се стича конденза не е запушено. Някой знаещ да каже къде е дренажа.

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Дренажът е точно там, излиза отдолу на купето, има тема за намирането му, тъй като е доста трудно, става с напипване.
- Koenig specials
- Потребител
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: Junkers Ju 87
- Детайли за колата: http://www.youtube.com/watch?v=xg_4jYrF35s
Явно е от това колега, прочетох няколко теми из братските форуми сходни проблеми имат. Тук ти пускам пълната схема на климатичната ти система. На 3тата картинка отгоре надолу с номер 13 е "шланг дренажный"
Линк За съжаление не успях да намеря как се почистват тоя дренаж.
Линк За съжаление не успях да намеря как се почистват тоя дренаж.
- Edifice
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46d 150hp
На е36цата трябваше да сваля цялото табло за да стигна до него, дано тук да са го измислили по по- прост начин, че си е голяма играчка!
Благодаря Колеги!
Другата седмица ще има почистване и ще пиша какъв е резултата
Другата седмица ще има почистване и ще пиша какъв е резултата

Re: Е46 330d теч вода при пасажера - решен
Привет Колеги,
Първо да кажа, че поправям заглавието като добавям, че става въпрос за 330д, тъй като не съм сигурен дали при другите модели филмът е същия
Проблемът наистина се оказа запушен дренаж. Като имаш запушен дренаж, логично той не тече и като не знаеш къде му е изхода имаш филм, както вече споменах
Качихме колата на канал и започнахме да оглеждаме отдолу - нищо. Разглобихме жабката и кората под жабката, пак нищо. Махнахме филтъра на купето и кората около него, после предната кора под купето, подкалника.....
е нЕма. Звъннах на Dimitroff, който ме насочи към Oci, който каза да търсим от дясната страна на скоростната кутия, обаче или ние бяхме идиоти или този изход просто не беше там. След като половината ден беше минал и 1/3 от колата беше разглобена, за късмет на съседният подемник качиха едно Х6, та неговият течащ дренаж послужи за ориентир.
Изходът на въпросният дренаж се намира над скоростната кутия по средата на тунела. За да бъде стигнат (освен ако не си с детски ръчички) се откача задният тампон на скоростната кутия, бъркаш вкарваш маркуч със сгъстен въздух и продухваш. После сглобяваш цялата натурия обратно и имаш нормално дрениран климатик.
Благодаря на всички, които се включиха
Първо да кажа, че поправям заглавието като добавям, че става въпрос за 330д, тъй като не съм сигурен дали при другите модели филмът е същия

Проблемът наистина се оказа запушен дренаж. Като имаш запушен дренаж, логично той не тече и като не знаеш къде му е изхода имаш филм, както вече споменах

Качихме колата на канал и започнахме да оглеждаме отдолу - нищо. Разглобихме жабката и кората под жабката, пак нищо. Махнахме филтъра на купето и кората около него, после предната кора под купето, подкалника.....

Изходът на въпросният дренаж се намира над скоростната кутия по средата на тунела. За да бъде стигнат (освен ако не си с детски ръчички) се откача задният тампон на скоростната кутия, бъркаш вкарваш маркуч със сгъстен въздух и продухваш. После сглобяваш цялата натурия обратно и имаш нормално дрениран климатик.

- PavelPavlov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330d
- Мечтае да кара: BMW Alpina B7
Re: Е46 330d теч вода при пасажера - решен
Drum написа:Привет Колеги,
Първо да кажа, че поправям заглавието като добавям, че става въпрос за 330д, тъй като не съм сигурен дали при другите модели филмът е същия![]()
Проблемът наистина се оказа запушен дренаж. Като имаш запушен дренаж, логично той не тече и като не знаеш къде му е изхода имаш филм, както вече споменах![]()
Качихме колата на канал и започнахме да оглеждаме отдолу - нищо. Разглобихме жабката и кората под жабката, пак нищо. Махнахме филтъра на купето и кората около него, после предната кора под купето, подкалника.....е нЕма. Звъннах на Dimitroff, който ме насочи към Oci, който каза да търсим от дясната страна на скоростната кутия, обаче или ние бяхме идиоти или този изход просто не беше там. След като половината ден беше минал и 1/3 от колата беше разглобена, за късмет на съседният подемник качиха едно Х6, та неговият течащ дренаж послужи за ориентир.
Леле колега тва звучи ужасно, случайно сети ли се да направиш снимка? Със сигурност ако тряба да го търся по тва описание и аз ще разглобя цялата кола

Поздрави, Павел
Re: Е46 330d теч вода при пасажера
За съжаление снимка не се сетих да направя. Ако имаш подобен проблем, пиши ми ще се опитам да дам по-точни насоки, за да стане с възможно най-малко разглобяване.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Късно видях темата....
Иначе можело е да вдигнета друго Е46, на работещ ДВГ с включен килматроник и да се ориентирате по теча над скоростната.

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
аз се чудех онзи ден откъде идва водата по кората под скоростната кутия, въпреки че навсякъде е сухо...явно дренажа е причината за това.
"Чемодан, вокзал, Москва"
13 мнения
• Страница 1 от 1