Странно виене, след поднасяне и завъртане

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46, 320D
Мечтае да кара: RS 6 MTM
Детайли за колата: Не е зле!

Странно виене, след поднасяне и завъртане

Мнение от radoslav_vd » 01 Сеп 2013, 11:41

Здравейте, преди два дни при лекия дъждец в София на прибиране от работа тръгнах да изпреварвам един автобус и в момента в който завъртях волана колата се завъртя, тъкмо я изправяих и се завъртя на другата страна, абе с две думи замалко да се наложи да я бракувам. И всичко това при скорост от 30-40км/ч. Та след това преживяване, когато въртя волана наляво се чува едно сравнително силно виене когато е студена и по-леко такова когато позагрее(има го и в движение и при въртене на място), а на моменти дори го няма. Съвсем леко се чува и когато въртя десен волан, но доста рядко. Виенето е все едно рейката или помпата е към края си, а като проверих течността, казанчето пълно догоре. Колата е46, 320D, 2002г. и понеже досега не съм се сблъсквал с такъв проблем на БМВ не съм сигурен, че е хидравликата, която, ако трябва да сравня с предишните ми коли е сравнително твърда, но може би защото е по-голям автомобил. Подчертавам, че като прегледах хидравличната течност, нямаше мехурчета и казанчето беше пълно, което отхвърли съмненията върху помпата поне за момента. Та ако някой има идея от какво може да е или какво да направя за да разбера къде е проблема, ще съм доста благодарен, да го сподели. Също отбелязвам, че предни накладки и дискове са за смяна, ако е от значение, но като ги сменя през седмицата ще кажа дали е изчезнал проблема или остава.

П.П. "Факира"(уж най-добрия в Пежо), който ми върза алармата е дръпнал най-вероятно маса от DSC-то и понякога при палене то е напълно изключено(връщам ключа, паля и вече работи), което е и причината за завъртането, та ако някой има идея къде и кой може да коригира този сравнително сериозен(вече) за мен проблем също ще съм благодарен, че иде зима и не ми се мисли какво ми предстои. :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46d 150hp

Re: Странно виене, след поднасяне и завъртане

Мнение от Edifice » 01 Сеп 2013, 16:12

За виенето по - добре ходи при някой колега с сервиз да се види на място. Има мн. различни виениеета :Д . Мога да ти препоръчам един на ЛС.
А за алармата тоя си е за бой :banghead: аман от майстори.
Последна промяна Edifice на 02 Сеп 2013, 9:06, променена общо 1 път

Аватар
Кара: Е46 330xd
Мечтае да кара: E92 M3
Детайли за колата: Икономична

Re: Странно виене, след поднасяне и завъртане

Мнение от cave troll » 01 Сеп 2013, 19:24

като за начало смени хидравличната течност
Изображение

Назад към E46