шум в двигателя

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: е46 318i

шум в двигателя

Мнение от igracha60 » 23 Авг 2013, 19:33

Здравейте,преди около месец си купих бмв е46 318и 118к.с,с газов инжекцион в началото нямах никакви проблеми ,но в последствие нещо почна да трака помислих си че са ролките и ги смених обаче тракането остана след което се усили закарах го на майстор и той каза че веригата е хлабава отвори капачката за маслото и я бараше с пръст и тракаше след което смени обтегача и веригата се обтегна ,но тракането остана.Някои ако има идея от какво може да е,моля да помага.Благодаря предварително!

Потребител
Аватар
Кара: BMW E63 645ci
Мечтае да кара: BMW M6

Re: шум в двигателя

Мнение от GDobrev » 23 Авг 2013, 22:47

Какво по-точно е тракането и при какви обстоятелства се появява? Усилва ли се звука и честотата на тракане когато подаваш газ ?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от igracha60 » 23 Авг 2013, 23:12

GDobrev написа:Какво по-точно е тракането и при какви обстоятелства се появява? Усилва ли се звука и честотата на тракане когато подаваш газ ?

Тракането е все едно колата е дизел и при подаване на газ тракането се усилва, иначе го има и на ниски, и на високи обороти.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E63 645ci
Мечтае да кара: BMW M6

Мнение от GDobrev » 25 Авг 2013, 0:39

Хм.. значи не е това което си представях. При мен проблема с тракането се оказа от биелен лагер, но се чуваше само от средни към високи обороти. Ако твоето тракане е подобно на това http://www.youtube.com/watch?v=yodGiTFq2pI най-вероятно са повдигачите както е написано и в клипчето. Ако можеш пусни и ти едно клипче с твоето тракане. По принцип това дето го правим сега си е малко гадаене :D най-добре е да разпиташ и да намериш майстор който разбира повече от сегашния ти.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 25 Авг 2013, 10:06

колега махни ремъците и виж всичко на ръка дали се върти както трябва мазноо без сякакви проблеми.. погледни водната помпа.. и аз имам проблем скоро ще пусна клип при мен хидравличната помпа като я движа на ръка на пред на зад трака ....... днес утре ще кача клипа..
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Аватар
Кара: Е46 330xd
Мечтае да кара: E92 M3
Детайли за колата: Икономична

Мнение от cave troll » 25 Авг 2013, 14:13

откачи кабелите на свещите един по един и виж дали ще изчезне при някои
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от igracha60 » 25 Авг 2013, 21:58

GDobrev написа:Хм.. значи не е това което си представях. При мен проблема с тракането се оказа от биелен лагер, но се чуваше само от средни към високи обороти. Ако твоето тракане е подобно на това http://www.youtube.com/watch?v=yodGiTFq2pI най-вероятно са повдигачите както е написано и в клипчето. Ако можеш пусни и ти едно клипче с твоето тракане. По принцип това дето го правим сега си е малко гадаене :D най-добре е да разпиташ и да намериш майстор който разбира повече от сегашния ти.

Клипче няма да мога да кача защото го закарах на някви ''по-добри'' майстори пък да видим.

hacker4eto1 написа:колега махни ремъците и виж всичко на ръка дали се върти както трябва мазноо без сякакви проблеми.. погледни водната помпа.. и аз имам проблем скоро ще пусна клип при мен хидравличната помпа като я движа на ръка на пред на зад трака ....... днес утре ще кача клипа..

Откачихме всичките ремъци и запалих ама тракането остана без промяна.

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 27 Авг 2013, 10:23

колега какъв ти е двигателя? М43 1.9 или Н-ка 2.0? ако е двулитровият, мисля че имаш ванус на него и може тракането да е от там.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от igracha60 » 27 Авг 2013, 10:53

taba4ko написа:колега какъв ти е двигателя? М43 1.9 или Н-ка 2.0? ако е двулитровият, мисля че имаш ванус на него и може тракането да е от там.

М43 1,9 е

Аватар
Кара: Е46 330xd
Мечтае да кара: E92 M3
Детайли за колата: Икономична

Мнение от cave troll » 27 Авг 2013, 11:32

както работи мотора откачваш кабела на свеща на 1 цилиндър и гледаш дали ще изчезне чукането
после връщаш кабела на свеща
така и с 2 - 3 - 4 цилиндър
ако изчезне шума при някои цилиндър значи е биелен лагер
ако не - продължаваш да търсиш
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от igracha60 » 27 Авг 2013, 18:14

Проблема е решен, оказаха се балансиращите валове,но все пак благодаря на всички, които се опитаха да ми помогнат.

Назад към E46