Не ми свети инспекцията
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320CD
- Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
- Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.
Не ми свети инспекцията
Здравейте колеги,забелязах,че като паля колата и не ми свети изобщо инспекцията а на баща ми си свети при даване на контакт.Става въпрос за 320 д 150 коня.Ако някой има идея на какво може да се дължи ще съм благодарен да чуя мнението му.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Не ми свети инспекцията
bmw_320d_150 написа:Здравейте колеги,забелязах,че като паля колата и не ми свети изобщо инспекцията а на баща ми си свети при даване на контакт.Става въпрос за 320 д 150 коня.Ако някой има идея на какво може да се дължи ще съм благодарен да чуя мнението му.
Така ти е кодирана колата- някои искат да се вижда, други ги дразни.

- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
На кой символ му виката "инспекция". Питам,защото и аз карам такава кола и ми стана интересно дали на мен не/ми свети?!?
http://www.bimmerfest.com/forums/attachment.php?attachmentid=1641
http://www.bimmerfest.com/forums/attachment.php?attachmentid=1641
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
Ето на това колега и благодаря за бързия отговор на колегата
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- NicKo_8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
- Мечтае да кара: BMW E61
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
при дизелите като палиш не свети
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
iv4o9999 написа:при дизелите като палиш не свети
На баща ми е също дизел и свети и като даде на контакт и като запали и после изгасва.Моята изобщо не свети все едно я няма.
- BAGRETO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46
Мисля че на тези които бяха ЕВРО-2 лампата не свети при подаване на контакт ,а при ЕВРО-3 свети при подаване на контакт и загасва след запалване.
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
BAGRETO написа:Мисля че на тези които бяха ЕВРО-2 лампата не свети при подаване на контакт ,а при ЕВРО-3 свети при подаване на контакт и загасва след запалване.
Може,не знам а е щом не е дефект не е толкова важно.Аз си помислих да не би някой нещо да е пипал и да я е изолирал и за това да не свето но щом при някои не свети значи няма проблем.А моята е Евро 3 между другото.Поздрави на всички
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
bmw_320d_150 написа:BAGRETO написа:Мисля че на тези които бяха ЕВРО-2 лампата не свети при подаване на контакт ,а при ЕВРО-3 свети при подаване на контакт и загасва след запалване.
Може,не знам а е щом не е дефект не е толкова важно.Аз си помислих да не би някой нещо да е пипал и да я е изолирал и за това да не свето но щом при някои не свети значи няма проблем.А моята е Евро 3 между другото.Поздрави на всички
колега колата ти наистина е евро3 но когато се кодира на евро2, лампапа не свети защото чек функцията е изключена (не фунционира) и тази операция не се изпълнява когато се даде на контакт. ако колата ти е кодирана на евро2 тя няма да ти сигнализира ако нещо не и харесва. такова минаване от евро3 на евро2 е свързано с махането на катализаторите и ламдсондите които са след тях. обикновено без катализатор, лампата която при теб не свети, светва за проблем в лабдите след катализатора заради по-високото ниво на изгорели газове, идващо от двигателя. при евро2 стандарт не се взимат под внимание тези сонди, но и чек функциятя не работи. да не би колата ти да няма катализатор? не знам какъв е шанса да е изгоряла самата лампичка и изобщо дали това е възможно да стане.

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
и моята евро3 лампата не свети на контакт, отделно няма за какво да се минава на евро 2 дизела няма ламбди сонди, като направиш чека на таблото от скритото меню лампата си свети, и може да се оачква да светне при проблем с ДДЕ-то в противен случай не. Знам че може да се активира да свети при контакт но това е допълнително. карай колата е ОК
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
taba4ko написа:bmw_320d_150 написа:BAGRETO написа:Мисля че на тези които бяха ЕВРО-2 лампата не свети при подаване на контакт ,а при ЕВРО-3 свети при подаване на контакт и загасва след запалване.
колега колата ти наистина е евро3 но когато се кодира на евро2, лампапа не свети защото чек функцията е изключена (не фунционира) и тази операция не се изпълнява когато се даде на контакт. ако колата ти е кодирана на евро2 тя няма да ти сигнализира ако нещо не и харесва. такова минаване от евро3 на евро2 е свързано с махането на катализаторите и ламдсондите които са след тях. обикновено без катализатор, лампата която при теб не свети, светва за проблем в лабдите след катализатора заради по-високото ниво на изгорели газове, идващо от двигателя. при евро2 стандарт не се взимат под внимание тези сонди, но и чек функциятя не работи. да не би колата ти да няма катализатор? не знам какъв е шанса да е изгоряла самата лампичка и изобщо дали това е възможно да стане.
Сега вече ми се вързаха нещата.Няма никакви катализатори.От долу е само тръба и само задното гърне го имам.Ясно,значи това е било.Благодаря за компетентните отговори.Успех на всички.
- dzhibarov
- Потребител
-
- Кара: 316i Е46 седан
- Мечтае да кара: магарешка каручка
Отговора обикновено е много по-прост. Натикано тиксо, за да не се вижда че има проблеми.
13 мнения
• Страница 1 от 1