asc,abs module поправка
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
asc,abs module поправка
Здравейте,от скоро имам бмв е46 и преди няколко дена ми светна на таблото едновременно лампата за асц-то и абс-а ,ходих на диагностика и ми казаха че модула ,който е от лявата страна под казанчето за сп.течност е за смяна и искам да си го сменя сам , но не сам сменял такова до сега ,та искам някой да ми обясни кво се прави ,какво се сваля и как се сваля за да стигнеш до модула понеже е на мн шибано място и особености като например как се обезвъздушават спирачките понеже като гледам тва казанче ще тр да се сваля,а обезвъздушаването едва ли е като на лада или москвич
,но парво ме интересува как да намеря абсолиутно същата помпа понеже до колкото разбрах има различни за дсц и асц.Моята е само с асц ,ама не знам кой точно е номера на модела на помпата,понеже има мн числа по помпата и нз кои са правилните
,а не сам сигурен дали става ако сложа помпа с малко по различни числа и така,ще сам мн благодарен ако някой помогне........

- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e46 330i
Re: asc,abs module поправка
Здравей колега,миналата година и аз минах по същия път.Не е толкова трудна смяната.
Относно модула-този,който се монтира на коли преди фейса става за всички модели преди фейса(без значение бензин или дизел).Този модул,който се монтира на фейски с асц е еднакъв за всички без значение бензин или дизел.
Относно разглобяването....ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си купи "сцепено" ключе номер 11.То ще ти потрябва,когато развиваш спирачните тръбички от модула.НЕ СЕ ОПИТВАЙ да ги развиеш с гаечен ключ!!!Източваш спирачната течност,например със спринцовка,като внимаваш да не разлееш някъде спирачна течност.Демонтираш казанчето и пластмасите около модула,за да имаш по-голям достъп.След това развиваш самия модул,който се държи на 2 болта на диагонал.След това слагаш новото и в обратния ред.След като сглобиш,наливаш спирачна течност ДОТ4 и обезвъздушаваш системата.Като си готов с тези неща,отиваш при някой с компютър който да ти адаптира модула към колата.
Това е по спомен.Надявам се да съм ти помогнал
Относно модула-този,който се монтира на коли преди фейса става за всички модели преди фейса(без значение бензин или дизел).Този модул,който се монтира на фейски с асц е еднакъв за всички без значение бензин или дизел.
Относно разглобяването....ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си купи "сцепено" ключе номер 11.То ще ти потрябва,когато развиваш спирачните тръбички от модула.НЕ СЕ ОПИТВАЙ да ги развиеш с гаечен ключ!!!Източваш спирачната течност,например със спринцовка,като внимаваш да не разлееш някъде спирачна течност.Демонтираш казанчето и пластмасите около модула,за да имаш по-голям достъп.След това развиваш самия модул,който се държи на 2 болта на диагонал.След това слагаш новото и в обратния ред.След като сглобиш,наливаш спирачна течност ДОТ4 и обезвъздушаваш системата.Като си готов с тези неща,отиваш при някой с компютър който да ти адаптира модула към колата.
Това е по спомен.Надявам се да съм ти помогнал

2 мнения
• Страница 1 от 1