Втора степен на ел.стъкло не работи - купе (CI)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46

Re: Втора степен на ел.стъкло не работи - купе (CI)

Мнение от MasterBG » 08 Май 2013, 19:12

grandvizitor написа:Сега забелязах, че с ключа, когато колата е заключена и задържа копчета за отключване и двете стъкла падат, но когато след това задържа копчето за заключване се вдига само дясното стъкло, лявото не се затваря, което ме навява на мисълта, че проблема не е в копчето за сваляне на стъклото, до скоростния лост, а по-скоро от това уплътнение. Някой знае ли какво точно има в това уплътнение и защо проблема е само в дигането на стъклото с комфорт функцията? :dunno:

Имам абсолютно същия проблем но с дясното ел. стъкло. :dunno:
Давайте идеи, колеги. :bowdown:

Потребител
Аватар

Мнение от Roky » 12 Май 2013, 23:55

Колега важното е друго да се вдига, пък че ще задържаш копчето за вдигане не е проблем :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E91 320D
Мечтае да кара: на сняг

Мнение от Nistel » 13 Май 2013, 16:35

При мен има същия проблем на Е46 купе от повече от година. Шофьорската врата не работи вмомента комфорт функцията на стъклото. Преди това правеше нещо странно - когато вдигах с комфорт вдига, но когато натисна да спре или стигне до горе и сваля 5 санта надолу (една стъпка надолу) все едно е засякло затиснати пръсти. Понякога като беше максимално свалено не искаше да се вдига изобщо. Тогава решавах проблема като след като се вдигне стъклото държа още около 5 секунди копчето и така винаги остава затворено.

Наскоро проблема "ескалира" в това, че изобщо не работи комфорта, което е по-добрия вариант май :mhihi:

Разглабял съм копчетата, почиствал съм ги и тн. Гледаха механизмите на 2 различни места и според майсторите са наред и има проблем по "електрониката". В Бургас като цяло проблема с майсторите е сериозен недай си боже да имаш кола по-нова от Голф 3-ка и навсякъде я гледат като извънземен кораб.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги наред...
Мечтае да кара: луноход
Детайли за колата: f10 535i n55, downpipe DCF, race intercooler, performance charge pipe, MHD Stage 2+, xHP Stage 3

Мнение от grandvizitor » 14 Май 2013, 22:33

Nistel написа:При мен има същия проблем на Е46 купе от повече от година. Шофьорската врата не работи вмомента комфорт функцията на стъклото. Преди това правеше нещо странно - когато вдигах с комфорт вдига, но когато натисна да спре или стигне до горе и сваля 5 санта надолу (една стъпка надолу) все едно е засякло затиснати пръсти. Понякога като беше максимално свалено не искаше да се вдига изобщо. Тогава решавах проблема като след като се вдигне стъклото държа още около 5 секунди копчето и така винаги остава затворено.

Наскоро проблема "ескалира" в това, че изобщо не работи комфорта, което е по-добрия вариант май :mhihi:

Разглабял съм копчетата, почиствал съм ги и тн. Гледаха механизмите на 2 различни места и според майсторите са наред и има проблем по "електрониката". В Бургас като цяло проблема с майсторите е сериозен недай си боже да имаш кола по-нова от Голф 3-ка и навсякъде я гледат като извънземен кораб.

До колкото разбирам целият проблем идва от гументо уплътнение, в което имало някакви safety сензори и те се прецаквали.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '12 Е70 40d

Мнение от Gatz » 15 Май 2013, 22:45

grandvizitor написа:
Nistel написа:При мен има същия проблем на Е46 купе от повече от година. Шофьорската врата не работи вмомента комфорт функцията на стъклото. Преди това правеше нещо странно - когато вдигах с комфорт вдига, но когато натисна да спре или стигне до горе и сваля 5 санта надолу (една стъпка надолу) все едно е засякло затиснати пръсти. Понякога като беше максимално свалено не искаше да се вдига изобщо. Тогава решавах проблема като след като се вдигне стъклото държа още около 5 секунди копчето и така винаги остава затворено.

До колкото разбирам целият проблем идва от гументо уплътнение, в което имало някакви safety сензори и те се прецаквали.

:yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от planti » 19 Май 2013, 12:52

Здравейте колеги,защо не пробвате при някой майстор?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E91 320D
Мечтае да кара: на сняг

Мнение от Nistel » 07 Авг 2013, 17:52

Защото извън софето май няма майстори дето са виждали на живо Е46 купе камо ли да знаят такива тънкости.
Изображение

Предишна

Назад към E46