Въпрос за съединител
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: 5-Serie GT
Въпрос за съединител
Провет колеги. Някой може ли да ми обясни разликата между двата феродови диска на съединителя за е46 от снимките? И двата варианта ги дават за Е46 единия чета някъде че единия е саморегулиращ се, но аз поне не знам за такъв който не се саморегулира
Пък ако има разлика във вида на този диск, това означава ли че за всеки от вдата варианта има и различен притискателен(огледален)?
Стана ми странно като видях двата варианта и те са доста различни, поне на външен вид. Моля някой запознат да ми разясни че тъна в блажено неведение
Каква е разлика да е с и без тези пружинки
Ето и снимките:

Стана ми странно като видях двата варианта и те са доста различни, поне на външен вид. Моля някой запознат да ми разясни че тъна в блажено неведение

Ето и снимките:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
BMW ,BMW -Какво друго му трябва на човек
Re: Въпрос за съединител
Вторият вариант се води перформънс съединител, като въобще не го дават за Е46.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
Имаш предвид този с пружинките
Аз този го намирам в комплектите на LUK и Sachs.Дават ги и двата варианта точно за Е46. Но ми е любопитно дали има разлика и в притскателния ? Аз в момента съм с този с пружинките, но си взех феродов диск от другия вариант , оригинален от Дарукар и ако сменя само него се чудя дали притискателния с който съм ще пасне. Явно щом в Дарукар имат само вариант едно(без пружинките) това е за първоначално вграждане и такъв трябва да си бъде

- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
На горната снимка /без пружините/ диска е за съединител с демпферен /двумасов/ маховик.
На долната снимка / с пружините/ е за съединител с монолитен / едномасов / маховик.
Фабрично Е46 излиза от завода с горния вариант съединител .
На долната снимка / с пружините/ е за съединител с монолитен / едномасов / маховик.
Фабрично Е46 излиза от завода с горния вариант съединител .
- jojko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 сажда
- Мечтае да кара: CB1000R
този втория е за обикновен маховик
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
Много мерси за разяснениет, колеги
Но сега изниква въпроса след като на мен ми смениха съединителя с този с пружинките (комплека е Sachs) сега проблем ли ще е да сменя само феродовия диск с този който имам(оригинален) и има ли някакъв проблем че карам с този който не е за мен:) ? Маховика няма вариант да не е двумасов, нали? В смисъл при вс Е46 ли е така .Колата ми е 320i 11/1999

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
bо666 написа:Много мерси за разяснениет, колегиНо сега изниква въпроса след като на мен ми смениха съединителя с този с пружинките (комплека е Sachs) сега проблем ли ще е да сменя само феродовия диск с този който имам(оригинален) и има ли някакъв проблем че карам с този който не е за мен:) ? Маховика няма вариант да не е двумасов, нали? В смисъл при вс Е46 ли е така .Колата ми е 320i 11/1999
Зависи дали е сменян. Може да е сменян с едномасов

- bо666
- кандидат ентусиаст
-
То махових се сменява рядко, до колкото знам, но ако е смянван как да различа едниния от другия? Каква им е видимата разлика? А ако си е оригиналния и използвам феродов диск не за него, има ли нещо което може да се прецака?
- BMW_M42
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 36
- Мечтае да кара: заварениа диф на заварена гас
bо666 написа:То махових се сменява рядко, до колкото знам, но ако е смянван как да различа едниния от другия? Каква им е видимата разлика? А ако си е оригиналния и използвам феродов диск не за него, има ли нещо което може да се прецака?
това е демпферн маховик http://www.google.bg/search?q=%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%BF%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD+%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BA+%D0%B1%D0%BC%D0%B2&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=nQj1UbvnO8GTtQadqIH4Aw&sqi=2&ved=0CD0QsAQ&biw=1280&bih=651
и работи с феродов диск без пружини първата снимка която си дал
а обикновения едномасов махоик е за феродов диск с пружини
пружините са за да омекоти ударът от двигателя към колелата
и според мен не можеш да сложиш на притискател за демпферен махоик
феродоф с пружини и обратното
ако греша да ме поправи някои
Кръвта е най-важното гориво! Инициатива на BMW Клуб България
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
Има логика в това което казваш ... но изглежда ще трябва да се консултирам и с някой майстор да ми каже на 100% как са нещата да не стане така че да свалим кутията, да я разглобим и да се оксже че ще трябва и притискателния диск да е различен ... че така ще съм вътре с не малко пари 

- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
При 330цд маховика е двумасов а феродовия диск идва с пружини,поне е така ако го поръчаш от закс .... а и оригиналния който свалихме също беше с пружини...при мерцедес специално при спринтерите съшо е така демферен маховик и феродовия също е с пружини. Уточнете в реал.оем с кои номера излиза за да сте 100% сигурни...закс също имат каталог с номера проверете и там. Успех 
http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-3-Series- ... 51a897f6fe
Ето така изглеждаше и в кутията

http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-3-Series- ... 51a897f6fe
Ето така изглеждаше и в кутията

11 мнения
• Страница 1 от 1