Загуба на мощност
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Загуба на мощност
Здравейте колеги,
Имам следния проблем - от известно време колата няма мощност. Върви си, но все едно няма турбо и ускорява много бавно.
В редки моменти колкото и да натискам газта оборотите не минават 2500, а стрелката за разхода на гориво не минава повече от 10-12 литра. На моменти си видга оборотите, но пак не върви както преди, колата все едно е спъната.
Колата е 320D, 150 коня.
Закачих днеска компа с DIS и показа следната грешка:
DDE_d50m47a - 4530 DDE: Charge-air pressure control - positive control deviation/charge-air pressure too low.
Имам чувството, че ми се появи проблема след като ми смениха филтъра за картерните газове, но може и да си втълпявам.
Ако някой помогне с идеи ще бъда много благодарен.
Имам следния проблем - от известно време колата няма мощност. Върви си, но все едно няма турбо и ускорява много бавно.
В редки моменти колкото и да натискам газта оборотите не минават 2500, а стрелката за разхода на гориво не минава повече от 10-12 литра. На моменти си видга оборотите, но пак не върви както преди, колата все едно е спъната.
Колата е 320D, 150 коня.
Закачих днеска компа с DIS и показа следната грешка:
DDE_d50m47a - 4530 DDE: Charge-air pressure control - positive control deviation/charge-air pressure too low.
Имам чувството, че ми се появи проблема след като ми смениха филтъра за картерните газове, но може и да си втълпявам.
Ако някой помогне с идеи ще бъда много благодарен.
- SlipX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШЕ 330d (manual)
- Мечтае да кара: bmw f10 m5
- Детайли за колата: M-packet Mtech 1
Re: Загуба на мощност
SlipX написа:А пропушва ли? Вакумни маркучи?
Ако я форсирам да, иначе не. Ще я водя другата седмица да погледнат маркучите.
Притеснил съм се да не е заминала турбината?
Re: Загуба на мощност
SlipX написа:А пропушва ли? Вакумни маркучи?
Колега, прав се оказа - вакумните маркучета. След подмяна е като нова. Благодаря!
4 мнения
• Страница 1 от 1