проблем с ключа на е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: bmw e46 320D
Мечтае да кара: m-power

проблем с ключа на е46

Мнение от djogo » 29 Юни 2013, 18:54

колеги имам следния проблем ключа ми е ромбоиден и не иска да отключва и заключва колата пробвах с обучение пак не става някои може ли да ми помогне.Благодаря предварително :)

старши ентусиаст
Аватар

Re: проблем с ключа на е46

Мнение от Kris » 29 Юни 2013, 23:21

Ако и с обучение не става, то мисля че имаше едно реле което прави проблеми. Но не помня точно кое, нека по запознатите да кажат.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 30 Юни 2013, 0:15

djogo написа:колеги имам следния проблем ключа ми е ромбоиден и не иска да отключва и заключва колата пробвах с обучение пак не става някои може ли да ми помогне.Благодаря предварително :)

Излъчва ли?

Потребител
Аватар

Мнение от djogo » 30 Юни 2013, 11:21

Да излъчва работи си ключа обаче не иска да отключва може ли да е от бравата понеже е малко прецакана

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 30 Юни 2013, 14:21

djogo написа:колеги имам следния проблем ключа ми е ромбоиден и не иска да отключва и заключва колата пробвах с обучение пак не става някои може ли да ми помогне.Благодаря предварително :)

Само с един ключ ли си, ако имаш второ пробвай с него ако е релето в ГМ модула както колегата ти пише то при ръчно заключване с ключа ще заключва само твоята врата а другите няма да иска ако затваря и отваря с ръчно всички врати значи не е в релето проблема а в самия ключ.
Трябва да се отвори ключа и първо да му се замери батерията ако трябва да се смени и после пак да се обучи ако и това не стане тогава проблема или е бубината на платката или в самата платка, постоянно ми носят такива за ремонт просто в платката има една интеграла която се скапва.

Потребител
Аватар

Мнение от djogo » 30 Юни 2013, 18:29

Колега с един ключ съм тук замерваха даваси сигнал обаче пак не иска опитвах ме с обучение не става, по принцип бравата ми е малко прецакана може ли от това да е защото четох в една тема имало един модул в самата брава които често се скапва може ли да е от това

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 01 Юли 2013, 8:49

djogo написа:Колега с един ключ съм тук замерваха даваси сигнал обаче пак не иска опитвах ме с обучение не става, по принцип бравата ми е малко прецакана може ли от това да е защото четох в една тема имало един модул в самата брава които често се скапва може ли да е от това

не е от това, проблема е в самия ключ пробвай да обучиш друг ако имаш някой познат с е46 около теб или е39 и ако почне да отключва с неговия проблема е ясен.

Потребител
Аватар

Мнение от djogo » 01 Юли 2013, 18:39

Добре колега ще пробвам дано да стане ако е така ще търся ключ,ами как ще го пбучя като трябва да дам на контакт

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 01 Юли 2013, 22:59

djogo написа:Добре колега ще пробвам дано да стане ако е така ще търся ключ,ами как ще го пбучя като трябва да дам на контакт

Даваш с твоя на контакт, а другия го държиш до "гривната" и после процедурата. (предполагам де :dunno: )

Потребител
Аватар

Мнение от djogo » 02 Юли 2013, 0:03

Ок колега утре ще пробвам дано да се получи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 02 Юли 2013, 8:32

това с обочението е така,с твоя даваш на контакт ,а с другия обучаваш.Ако всичко работи трябва да тръгне и ключа.Ако не стане от първия път опитаите няколко пъти :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 02 Юли 2013, 9:14

unikalen88 написа:това с обочението е така,с твоя даваш на контакт ,а с другия обучаваш.Ако всичко работи трябва да тръгне и ключа.Ако не стане от първия път опитаите няколко пъти :yes:

И как точно единия ще е на контакт и другия ще го обучаваш?Прави се един след друг без да се дава контакт между тях
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 02 Юли 2013, 9:47

Gqbriel написа:
unikalen88 написа:това с обочението е така,с твоя даваш на контакт ,а с другия обучаваш.Ако всичко работи трябва да тръгне и ключа.Ако не стане от първия път опитаите няколко пъти :yes:

И как точно единия ще е на контакт и другия ще го обучаваш?Прави се един след друг без да се дава контакт между тях

обучава се само новия ключ този който дава на контакт нали така или иначе не работи, това е за проба тя колата няма да пали само да види дали ще му тръгне дистанционното и да се ориентира къде е проблема.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 02 Юли 2013, 9:50

djogo написа:Добре колега ще пробвам дано да стане ако е така ще търся ключ,ами как ще го пбучя като трябва да дам на контакт

даваш на контакт и връщаш с твоя а натискаш бутоните на другия ключ и реално така обучаваш само другия, но с него няма да можеш да палиш само ще отключваш и заключваш колата от бутоните.
Ако се окаже че проблема е в платката за което съм сигурен ще ти трябва друга платка и да се прехвърли чипа за паленето.
Аз имам такива платки давам ги по 60 лв и 20 лв ми е презапояването на чипа ако мислиш, че ще ти свърши работа прати ми ключа по еконт и ще ти го направя и пробвам на моята кола така, че да сме сигурни че работи.
Лек ден.

Назад към E46