Въпрос за задни амортесьори и предно окачване
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Въпрос за задни амортесьори и предно окачване
Kолеги, само да добавя, че това тропане може да се получава от хлабини в хидравликата
на рейката. Мойто е на около 380 000 км и за сега само от там протраква от време на време. Сменил съм предни амортисьори и носач.
на рейката. Мойто е на около 380 000 км и за сега само от там протраква от време на време. Сменил съм предни амортисьори и носач.

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Рейката се рециклира, има доста писано, потърси с търсачката.
Логиката с пружините не е така. При поръчката на колата, в зависимост от конфигурацията и и допълнителните екстри се слагат съответни пружини. В онлайн ЕТК има конфигуратор за пружини и вариантите за пружини са 10тки - дали колата има теглич, дали е със спортно окачване, дали е с теглич и спортно окачване, дали е за лоши пътища и т.н. и т.н.
Ивиците показват точно типа на пружината.
Иначе, съвместими са между всичките е46, разликата е единственото във височината и твърдостта. Ако ще ги сменяш със стари, смени задължително и двете.
Нова пружина от БМВ е около 180-220лв.
Иначе, съвместими са между всичките е46, разликата е единственото във височината и твърдостта. Ако ще ги сменяш със стари, смени задължително и двете.
- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d и Е36 318is for fun
- Мечтае да кара: BMW E46 M3 Evolution или Е36 Evo
ifcho написа:Логиката с пружините не е така. При поръчката на колата, в зависимост от конфигурацията и и допълнителните екстри се слагат съответни пружини. В онлайн ЕТК има конфигуратор за пружини и вариантите за пружини са 10тки - дали колата има теглич, дали е със спортно окачване, дали е с теглич и спортно окачване, дали е за лоши пътища и т.н. и т.н.
И аз така разбрах, че всички са еднакви размери, само по твърдост са различни в зависимост от конфигурацията и региона! Та намерих като моите със зелена ивица и ги смених вчера и двете, заедно с нови амортесьори "Alko"! Явно пужините които взех са по-малко карани от моите защото сега визи доста по-твърдо! Но колата е значително по-стабилна!
- kali76
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 91 318I
- Мечтае да кара: НОВ автомобил
quote="spower"]Колега лагера на амортисьора ще го свалиш като леко повдигнеш на крик колата като развиеш преди това гайките на ботуша мисля 3 бр. бяха и леко повдигаш с крика да излезе от бомбето
Колега обясни по-подробно за смяната на лагера.Става въпрос за тампона на предния амортесьор.Не трябва ли да се свалят пружината и амортесьора от окачването и след това със скоби се прибират пружините.......и т.н.

Колега обясни по-подробно за смяната на лагера.Става въпрос за тампона на предния амортесьор.Не трябва ли да се свалят пружината и амортесьора от окачването и след това със скоби се прибират пружините.......и т.н.

- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d и Е36 318is for fun
- Мечтае да кара: BMW E46 M3 Evolution или Е36 Evo
Още не съм направил смяната, но като я направя ще опиша подробно какво съм направил!
- mitev85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d 99'
Колеги някой може ли да сподели дали задни амортисьори от е36 стават и на е46 ? Благодаря предварително
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
mitev85 написа:Колеги някой може ли да сподели дали задни амортисьори от е36 стават и на е46 ? Благодаря предварително
стават

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2