за UV лъчите и стъклата Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
за UV лъчите и стъклата Е46
Привет !
Е46-ците в оригиналния си стъклопакет имат ли защита от UV лъчи или не ?
Отделно има ли безцветно фолио с такава или подобна защита, което да се лепи на предното
стъкло. От там идва въпроса някой дали го е правил и какво се случва ако по предното
стъкло има шупли и дупчици от камъчета.
Отделно има ли безцветно фолио с такава или подобна защита, което да се лепи на предното
стъкло. От там идва въпроса някой дали го е правил и какво се случва ако по предното
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: за UV лъчите и стъклата Е46
nikolae написа:Привет !
Е46 има НО НЕ ВСИЧКИ..за предното се води фотосоларно а за страничните е S356A мисля като екстра ..не съм проверявал моята,но моите странични стъкла не са бели със сигурност,леко зеленеят.
Да има фолио което е безцветно с УВ но може да го видиш във всеки сайт за фолиране....и шупли и надирания си личат в повече..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
За предния няма проблем да се сложи фолио, но драмата е с винетки, ГО и преглед стикерите. На King of Europe имаше ентусиасти които зарибяваха точно с фолиа и там забелязах че слагат нещо като подложка на стикера преди да го сложат на стъклото. Така след време като трябва да го свалиш се сваля без да прецакваш фолиото, и залепяш новия стикер(пак с подложка).
За шупли и неравности не се притеснявай, фолиото се слага от вътре къде ако имаш дупки така или иначе си за нов прозорец
Повечето фолиа имат УВ защита и разлиакта която усетих аз(моето е 3М) е огромна
За шупли и неравности не се притеснявай, фолиото се слага от вътре къде ако имаш дупки така или иначе си за нов прозорец

Повечето фолиа имат УВ защита и разлиакта която усетих аз(моето е 3М) е огромна

Ще се загледам в моите, но под определена светлина няколко пъти ми се струваха зелени.
@ociata
малко повече да споделиш ?
На кои прозорци сложи, горе-долу какви пари, ефекта..
или ако колата е стояла 3 часа под 35 градуса няма спасение :-)
А разлика с тези фолиа и шофирането през нощта има/няма/ или не се долавя ?
@ociata
малко повече да споделиш ?
На кои прозорци сложи, горе-долу какви пари, ефекта..
или ако колата е стояла 3 часа под 35 градуса няма спасение :-)
А разлика с тези фолиа и шофирането през нощта има/няма/ или не се долавя ?
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Ами виж сега ако колата е стояла 3 часа на 40 градуса, ако щеш да смениш стъклата с ламарина пак ще е кокошарник вътре
Все пак самите ламарини(таван, врати) се нагряват страшно много. Огромния ефект е когато пътуваш. Вианги като съм карал дори и на климатик ако слънцето е така извъртяно че да ме напича пак ми е неприятно в колата. След фолиото слънцето само свети в колата без да грее - по-добре от това не знам как да го обесня. Разлика през нощта няма или поне аз не я долавям.
Предпочитам да не казвам на кои стъкла сложих, за да не си четем взаимно морал с някой
Иначе има абсолютно прозрачни и такива с 5-10% затъмнение(което трудно се забелязва).
ПП Моита кола имаше зеленикави оттенъци на стъклата също - дали е вид тонировка не знам

Предпочитам да не казвам на кои стъкла сложих, за да не си четем взаимно морал с някой

ПП Моита кола имаше зеленикави оттенъци на стъклата също - дали е вид тонировка не знам

5 мнения
• Страница 1 от 1