Климатроник и вървежа на колата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
Re: Климатроник и вървежа на колата
Май ще се насоча към съединителя...
Днес на климатроник приплъзваше просто брутално
имах чувството че ще остана насред някое кръстовище
Ако се окаже, че не е от него после ще пробвам климатичната инсталация в какво състояние е
Днес на климатроник приплъзваше просто брутално

Ако се окаже, че не е от него после ще пробвам климатичната инсталация в какво състояние е

- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
- Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...
bai_ILIA написа:ако педала е на цялата газ, тоест потенциометъра отчита 100% товар, дали тогава има някаква карта, която спира климатроника за момент. питам понеже като си карам културно се осеща климатика, особено на по-ниски обороти, когато няма вятър от турбината.
на цялата газ не усещам разлика...може и да се заблуждавам, но затова питам ако някой знае.
Знам, че на Мерниците (виждал съм на цлк) при кикдаун им спира компресора, при е46 незнам дали я има екстрата, трябва да пробвам

- 1uLi
- Потребител
-
- Кара: е46 330д
- Мечтае да кара: f32m
Това е наистина интересен въпрос и мен също живо ме вълнува, някъде по спомен бях чувал, че се изключва при натиснат педал над 70% или нещо от сорта, но може и да бъркам. Ако някой знае със сигурност нека сподели.
Аз в ниските обороти си го усещам климатика доволно, както и инерцията на скорост е много по-малка. Но при ръчка ми е трудно да преценя дали се случват нещата по-бавно. Понякога като ми предстои изпреварване на ТИР на по-къса права спирам климатика, но е добре да знам дали има смисъл от това.
Аз в ниските обороти си го усещам климатика доволно, както и инерцията на скорост е много по-малка. Но при ръчка ми е трудно да преценя дали се случват нещата по-бавно. Понякога като ми предстои изпреварване на ТИР на по-къса права спирам климатика, но е добре да знам дали има смисъл от това.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
1uLi написа:Това е наистина интересен въпрос и мен също живо ме вълнува, някъде по спомен бях чувал, че се изключва при натиснат педал над 70% или нещо от сорта, но може и да бъркам. Ако някой знае със сигурност нека сподели.
3.0 дизел и спираш климатика за да изпреварваш тир, ама вие какви коли карате колеги без да се обиждате, ако наистина климатроника товари този мотор има проблем някъде във системата определено не е нормално 200 коня да ги мъчи един климатик.
- 1uLi
- Потребител
-
Ахахах
Сигурно имам някакво намаление на мощността, защото колата е стара, но със сигурност не ми е чак толкова "спряла", че да търся причини за "невървежа". Просто съм максималист и когато ще изпреварвам тир на по-късичка права искам да извърша маневрата максимално бързо без да поставям себе си останалите на пътя в излишен риск. За това спирам климатика. Иначе както съм написал по принцип при яко газ не мога да направя разлика с климатик и без.

- 1uLi
- Потребител
-
В тази връзка сега като се замисля... не знам дали колата ми върви добре. Как мога да разбера колко трябва да върви 3.0 дизел и дали моята върви колкото трябва?
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2