Проблем с регулирането на фаровете 320 д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с регулирането на фаровете 320 д

Мнение от krasko1 » 14 Юни 2013, 23:47

Здравейте колеги преди два дена сложих Angel Eyes на колата си с един авер е46 преди фейса 2000 година и след това вечерта се опитах да си регулирам фаровете от ел механизма от колата..но не се полочи не реагират не мардат нито нагоре нито надолу..възможнолие да сме прецакали нещо?

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Проблем с регулирането на фаровете 320 д

Мнение от Zagy » 14 Юни 2013, 23:51

Най-вероятно като сте слагали ринговете не сте обърнали внимание как точно да ги сложите че да не пречат на движението на фаровете. Май ще се наложи да разглобяваш и да коригираш.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasko1 » 15 Юни 2013, 5:12

Zagy написа:Най-вероятно като сте слагали ринговете не сте обърнали внимание как точно да ги сложите че да не пречат на движението на фаровете. Май ще се наложи да разглобяваш и да коригираш.

Ами аз не мога да разбера как ринговете пречат на фара..мисалтамие да не би да сме откачили нещо друго или кабел се пак и за пръв път слагаме но не виждам ринга как прече??

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D 99г.

Мнение от pepi_grafa » 15 Юни 2013, 8:46

Колега има го и този вариант да пречат,опират в черната пластмаса (не и знам името :oops: ) Виж си първо буксите на фара и после разглоби фара(не е кой знае каква философия,за 5 мин. работа е). :bchug:

Слави
Аватар

Мнение от © » 15 Юни 2013, 10:45

Другия вариант е да сте откачили машинката за регулиране, но това не е много лесно. Едно топче влиза в специално легло отзад на рефлекторите. По-вероятно е да опират.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasko1 » 16 Юни 2013, 9:43

© написа:Другия вариант е да сте откачили машинката за регулиране, но това не е много лесно. Едно топче влиза в специално легло отзад на рефлекторите. По-вероятно е да опират.

Големи сме аматьори не сам забелязал никво топче колега обясни ми малко каде са тия рефлектори каде по то4но трябва да погледна и налагали се да свалям пак фаровете?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasko1 » 16 Юни 2013, 9:44

pepi_grafa написа:Колега има го и този вариант да пречат,опират в черната пластмаса (не и знам името :oops: ) Виж си първо буксите на фара и после разглоби фара(не е кой знае каква философия,за 5 мин. работа е). :bchug:

Каква роля играе тая черна пласмаса ако опират в нея какво прече тва на регулирането на фара извинявам се яко е тъп вапроса просто не ми е ясно.

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 16 Юни 2013, 10:18

krasko1 написа:
pepi_grafa написа:Колега има го и този вариант да пречат,опират в черната пластмаса (не и знам името :oops: ) Виж си първо буксите на фара и после разглоби фара(не е кой знае каква философия,за 5 мин. работа е). :bchug:

Каква роля играе тая черна пласмаса ако опират в нея какво прече тва на регулирането на фара извинявам се яко е тъп вапроса просто не ми е ясно.

Ангелските очи са закачени на рефлекторите, ако опират ангелските очи на черната пластмаса няма как рефлекторите да се движат нагоре-надолу.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasko1 » 16 Юни 2013, 11:07

dido0o``` написа:
krasko1 написа:

Ангелските очи са закачени на рефлекторите, ако опират ангелските очи на черната пластмаса няма как рефлекторите да се движат нагоре-надолу.[/quote
Колега под рефлектори имаж предвид тая огледалната пласмаса ватре в фара ли?Защото за тях сме хванали Ангелите..

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 16 Юни 2013, 11:16

krasko1 написа:Колега под рефлектори имаж предвид тая огледалната пласмаса ватре в фара ли?Защото за тях сме хванали Ангелите..

Да точно така. Те се движат нагоре надолу и съответно ако ангелите запират някъде, рефлекторите се затормозяват и не мога да се движат.
Последна промяна dido0o``` на 16 Юни 2013, 12:44, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasko1 » 16 Юни 2013, 12:22

dido0o``` написа:
krasko1 написа:
dido0o``` написа:
krasko1 написа:

Ангелските очи са закачени на рефлекторите, ако опират ангелските очи на черната пластмаса няма как рефлекторите да се движат нагоре-надолу.[/quote
Колега под рефлектори имаж предвид тая огледалната пласмаса ватре в фара ли?Защото за тях сме хванали Ангелите..

Да точно така. Те се движат нагоре надолу и съответно ако ангелите запират някъде, рефлекторите се затормозяват и не мога да се движат.

Мисля че се досеждам каде е проблема има щибки на ангелите които се хващат горе на рефлекторите те най-вероятно опират на пласмасата черната...дайте някои съвет като ги махна на какво да крепя ангелите или да ги залепя с нещо и да махна тия щипки защото най-вероятно те опират..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepi_grafa » 16 Юни 2013, 14:15

колега метни едно око е тука http://www.youtube.com/watch?v=_tyCpvgJzJo .Иначе ако искаш да махнеш щипките се сещам за два варианта:
1-ви с двойно лепящо (би трябвало да ги задържи,но за колко време не знам)
2-ри с топъл силикон (но пък не дай си боже да трябва да ги сменяш,не знам как ще ги свалиш)....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasko1 » 18 Юни 2013, 7:25

[quote="pepi_grafa"]колега метни едно око е тука http://www.youtube.com/watch?v=_tyCpvgJzJo .Иначе ако искаш да махнеш щипките се сещам за два варианта:
2-ри с топъл силикон (но пък не дай си боже да трябва да ги сменяш,не знам как ще ги свалиш)....[/qu
Мерси братле ще отворя пак фара да видим дали опират някаде но няма начин щом не реагират нито нагоре нито надолу..и с силикона вече... днес пробвах сутринта да ги местя дори машинките не се чуваха не знам трябвали да се чуват като мардат?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepi_grafa » 18 Юни 2013, 10:57

krasko1 написа:
pepi_grafa написа:колега метни едно око е тука http://www.youtube.com/watch?v=_tyCpvgJzJo .Иначе ако искаш да махнеш щипките се сещам за два варианта:
2-ри с топъл силикон (но пък не дай си боже да трябва да ги сменяш,не знам как ще ги свалиш)....[/qu
Мерси братле ще отворя пак фара да видим дали опират някаде но няма начин щом не реагират нито нагоре нито надолу..и с силикона вече... днес пробвах сутринта да ги местя дори машинките не се чуваха не знам трябвали да се чуват като мардат?

Колега отвори фара и ги свали.Виж без тях дали няма да тръгнат,ако и тогава не тръгнат вече ще е нещо ел. т.е. може да са машинките(но пък и на двата фара едновременно :conf: ) или може да има прекъснат кабел някъде....

Назад към E46