Диагноза Дебитомер???(Живи данни)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Диагноза Дебитомер???(Живи данни)

Мнение от hacker4eto1 » 16 Юни 2013, 10:06

Здравейте,
Колеги имам малък яд с колата :mrgreen: мотор м52 кола купе 2000г модел 328. Та Проблема ми какъв е колата я имам от година и миналото лято когато я карах разхода ми по борд на ръчка показваше най много 11.6 + климатик... и този разход постоянно се менеше до 11.4 11.2 а когато изляза дори за 5 км по прав участък стигах до 8.4л/.. Какво е положението сега.. постоянно ми стой този разход..и тази средна скорост от 19км...
Изображение
Изображение
Изкарах колата на прав път около 25 километра само в едната посока и карах със средна скорос 120.. Този разход от 12.8 не мръдна и това е при изкл. климатроник ако го вкл. стигам 13... а средната ми скорос се вдигна едва на 19.5км/ч
Така.. да върна още малко събитията на заде когато взе да застудява времето разхода взе да се вдига до тази стойност която сега се вижда това е така от зимата.. викам като се стопли ще се оправи..(Колата загрява нормално) като беше по хладно оборотите взеха да играят когато колата е на празен ход.. типично спадат до към 500 и пак ги вдигне докато загрее.. Викам си дебитомера май умира.. след седмица колата започна да се тресе цялата показа ми грешки за богата смес на ламбда сондите и 2 те.. грешка на камшафта на издодящият вал.. това + мененето на оборотите..
Взех от един колега неговият дебитомер..още е при мен. сложих го и колата спря да мени обороти.. докато загрее. купих въпросният датчик от колега който е сигурен ,че работи.. смених всички маркучи на клапана за изгорелите газове + самият клапан.. намерих пукнат маркуч.. Колата спря да тресе успокой се видимо. грешките изчезнаха..
това е темата в която сменях въпросният клапан. с маркучите.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=339037&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BD+%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8+%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B5
стъпковият е чистен ,дросела свалян и чистен проблем с паразитен въздух нямам маншоните са здрави филтъра е нов.. Дисата е чистена няма луфт.. работи много стегнато..
Но въпросният разход от 12.8 не ще и не ще да спада...каквото и да правя.. само да уточня ,че най силна е след 3000 оборота колата. а и да си призная преди мотора беше по тих сега звучи съвсем леко като дизел..
Вчера вкл. колата на инпата в движение, и ето какво стана.
Изображение
Отново грешка за камшафта... Вече почвам да се чудя ,че вануса ще му се сменят О-ринговете.. Не е шумен няма вибрации там..,че се отпушва колата най-много след 3000рпм е правилно..
Ето малко живи данни и в движение :
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
От тук на сетне започват аномалиите с total Air consumption... Според мен това май не е нормално ама вие ще кажите..
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Според вас колеги на какво може да се дължи това да не ми се променя моментният разход дори на дълъг път не спада.. а този камшафт сензор е 2 ра ръка уригинален.. като го сложих нямах тази грешка сега я има явно е заминал.. ще се копува нов оригинален май... Незнам найстина незнам защо така се държи колата... одарете едно рамо... :bowdown:
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Re: Диагноза Дебитомер???(Живи данни)

Мнение от dr.peshev » 16 Юни 2013, 11:50

"по хладно оборотите взеха да играят когато колата е на празен ход.. типично спадат до към 500 и пак ги вдигне докато загрее"= О-пръстени Ванос
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 16 Юни 2013, 11:52

dr.peshev написа:"по хладно оборотите взеха да играят когато колата е на празен ход.. типично спадат до към 500 и пак ги вдигне докато загрее"= О-пръстени Ванос

И аз вече почвам да си мисля ,че май ваноса ми прави бели ,но се успокойх когато смених дебитомера и това лашкане на оборотите спря..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 16 Юни 2013, 12:06

Относно разхода, като си взел колата, малко преди това е бил занулен средния разход и за това се е менил толкова. А само едно питане: Ти засичал ли си колата по колонка колко харчи?

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 16 Юни 2013, 12:20

dr.peshev написа:"по хладно оборотите взеха да играят когато колата е на празен ход.. типично спадат до към 500 и пак ги вдигне докато загрее"= О-пръстени Ванос

И аз съм на същото мнение. Колегата може да погледне клипове в интернет има доста информация.
Относно разхода наистина зависи колко често го зануляваш борда. В началото като си взех колата борда показваше ~12.1-12.5 като стойностите се меняха в зависимост колко я натоварвам. Сега ако го зануля и мина 100км и то основно на климатик и в задръствания, няма да се учудя ако показва 14-15 :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 16 Юни 2013, 12:31

Колеги не съм занулявал нищо... не съм знаел за това просто до сега :) значи е нормално ако не е занулен да не се променя изобщо този разход нито на дълъг път нито на къси разстояния преди реагираше и показваше много точно всяко по рязко натискане на педала ми се отчиташе хихихи :) по колонка не съм я засичал просто я карам винаги с 98 и не съм я пълнел никога до горе май ще трябва да го направя :) но ме дразни така като не работи нещо по колата малко съм перфекционист..
П.П как да го нулирам ?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 16 Юни 2013, 12:46

hacker4eto1 написа:Колеги не съм занулявал нищо... не съм знаел за това просто до сега :) значи е нормално ако не е занулен да не се променя изобщо този разход нито на дълъг път нито на къси разстояния преди реагираше и показваше много точно всяко по рязко натискане на педала ми се отчиташе хихихи :) по колонка не съм я засичал просто я карам винаги с 98 и не съм я пълнел никога до горе май ще трябва да го направя :) но ме дразни така като не работи нещо по колата малко съм перфекционист..
П.П как да го нулирам ?

Когато на борда ти се показва разхода, задържаш копчето на бордовия компютър (BC). Можеш да нулираш така и средната скорост.

Назад към E46