Проблем BMW e46 318i 99 г
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем BMW e46 318i 99 г
Проблема ми е следния карам около 30-40 км и почва нещо под капака да вие , ходех на сервиз казаха ми е че е от лагера на компресора някой ако е имал същия проблем .. нека да пише нещо че не ми се вярва да е от лагера
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: Проблем BMW e46 318i 99 г
При така дадената информация не мисля , че някой тук може да ти каже каквото и да е.
Принципно паразитните звуци/шумове се улавят на живо - моят съвет е да отидеш при друг майстор
Принципно паразитните звуци/шумове се улавят на живо - моят съвет е да отидеш при друг майстор
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Кога вие когато е включен климатика ли или когато не е включен от снежинката 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
ReSp3cTT написа:Няма значение дали е включен изключен или със снежинка.. все си вие
Значи най-вероятно не е от компресора защото ако не е включен и вие е лагера на шайбата, но включиш ли го електромагнита на компресора включва и тогава лагера не се върти а шайбата се върти с целия работен механизъм и лагера на шайбата не игре роля.
Провери хубаво не си писал с какъв мотор си ако си с отделен ремък за компресора на климатика го откачи и запали колата ако не шуми тогава търси причината в него но може и оптяжната ролка на ремъка да е тогава ще вие без значение дали е включен или не компресора.
Имаше писана тема по този повод и се стигна до следните решения:
1. Виж си гърнетата - понякога се получава такова виене ако някое от тампончетата на гърнетата е скъсано или износено
2. Клапан на картерни газове, намира се под филтъра за купето - при мен беше това проблема. Има една мембрана вътре, която като се скъса и започва да прави такива номера. Виенето е кошмарно гадно. Точно като минеш 30-40 км и започва. Като дадеш газ спира, като пуснеш педала или го задържиш в едно положение и вие.
Минах през всички кръгове на ада докато го намеря.
1. Виж си гърнетата - понякога се получава такова виене ако някое от тампончетата на гърнетата е скъсано или износено
2. Клапан на картерни газове, намира се под филтъра за купето - при мен беше това проблема. Има една мембрана вътре, която като се скъса и започва да прави такива номера. Виенето е кошмарно гадно. Точно като минеш 30-40 км и започва. Като дадеш газ спира, като пуснеш педала или го задържиш в едно положение и вие.
Минах през всички кръгове на ада докато го намеря.
Колега и аз имам подобен проблем, даже съм пуснал тема - как точно вие твоята, щото моята по скоро свири
но аз съм откачал и двата ремъка и пак си свири !!!

- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
Темата е от Юли 2010..
Какъв е този "клапана за изгорелите газоже",
да не би да е клапан за картерни газове?

Какъв е този "клапана за изгорелите газоже",

да не би да е клапан за картерни газове?
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
azi8246 написа:клапана за изгорелите газоже от маслото 120 лж и жсицко заспива
Прегорели, изгорели... клапана на картерните си струва 90лв. оригинал. И много лесно се сменя на М43ТУ.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
azi8246 написа:клапана за изгорелите газоже от маслото 120 лж и жсицко заспива
Направо те разбрахме перфектно.
Темата наистина е изровена от пепелта. А иначе по темата - от картерните газове да вие, за първи пат го чувам.
12 мнения
• Страница 1 от 1