Скрито копче

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Re: Скрито копче

Мнение от pazokolarov » 16 Юли 2010, 11:52

То като се почне така - 1 основна аларма, 1 за предната броня, 1 за задната броня, 1 за огледалата, 1 за още по-секретно осигуряване срещу неоторизирано палене, разглобяване на половината кола ... и ще се сменят акумулатори през седмица в несвяс и една подвижна работилница, като ремарке, трябва да крета винаги зад колата. :mhihi: :mhihi:
Все пак предназначението на тези аларми и разни други джиджавки, както споменаха колегите, е да сигнализират за началото на посегателство върху колата ти. И от там на татък разполагаш с ограничено време за реакция в зависимост от крайните намерения и квалификацията на джамбазите.
Всеки сам решава до колко и как да се обезопаси за подобни ситуации. И колкото по-малко кометари сред незнайна аудитория - толкова по-надеждна и трайна ще е предприетата защита.

Чудя се как тази тема остана активна толкова дълго време :dunno:
Изображение
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 16 Юли 2010, 12:22

За мен най-кадърно е да имаш аларма с имобилайзер.
Само че трябва да ти я сложи някой добър майстор.
Обикновено (дори на моята кола) като слага алармата и прекъсват основния захранващ кабел от контактния ключ.
Кората под волана се слваля за 30сек. и за още 15 тоя кабел се снажда. Следва палене и газ...
Затова аз махнах целия модул от под волана и го забутах над скоростната кутия :mhihi: :mhihi: :mhihi: (това го направих когато я свалях).
Сега имобилайзера ми прекъсва една малка жичка, която подава ток към стартера. Така дори и аз да забрява да цъкна бутончето на дистанционното стартера не върти на празно и акумулатора не се изтощава.
А до тая жичка няма стигане :twisted:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f31, 320D
Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)

Мнение от ckrumov » 09 Юни 2013, 17:53

Темата е малко стара, но за да не отварям нова...
Тъй като се знае, че колите се крадат като се занулява имобилайзера през диагностичната букса, мойта идея е да прекъсна с цк ключе К линия на диагностичната букса. Въпроса е , че К линиите са 2:
пин 7: К линия двигател, диагностика автоматична скоростна кутия
пин 8: К линия КОМБИ, АБС, АСЦ, Айрбег и други електронни блокове.
Според вас кой кабел трябва да се прекъсне, за да не може да се стигне до имобилайзера?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 11 Юни 2013, 17:26

ckrumov написа:Темата е малко стара, но за да не отварям нова...
Тъй като се знае, че колите се крадат като се занулява имобилайзера през диагностичната букса, мойта идея е да прекъсна с цк ключе К линия на диагностичната букса. Въпроса е , че К линиите са 2:
пин 7: К линия двигател, диагностика автоматична скоростна кутия
пин 8: К линия КОМБИ, АБС, АСЦ, Айрбег и други електронни блокове.
Според вас кой кабел трябва да се прекъсне, за да не може да се стигне до имобилайзера?

В голяма грешка си колега, това през буксата е едно на ръка, НО отдавна се продават вече устройства с които се тества обд буксата защото някой дори си я пренареждат и така също няма да може да се чете.
Повярвай ми евс-а се манипулара по друг начин в пъти по-лесно и по-сигурно отколкото през буксата на колата.
А и прекъснеш ли кабел на буксата то колко му е който е решил да прави нещо ще види, че няма връзка с колата и първото което ще направи е да се закачи на К-линията на друго място не на самата букса, както ти сам си се сетил то доста модули комуникарат по тази линия така, че ако искаш се закачаш на друго място и пак си в играта :mhihi:
остави го това с буксата само ще ти е успокоение на теб по-добре мен ако питаш удължи кабелите на ЕВС-а и го скрий някъде кадето за да стигнат до него ще трябва да разглобят половината кола, аз така съм направил а на мястото на моя ЕВС съм вързал на същата инсталация друг евс, но от друга кола, та като решат да си правят ключ нека си правят колкото искат ключове :mhihi:

Предишна

Назад към E46