Смяна на халоген с ксенон
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Blindy
- Потребител
-
- Кара: F10 535xd
Смяна на халоген с ксенон
Здравейте колеги,
Имам 2002г е46 320д. Наскоро взех оригинални ксенонови фарове с лупа и с баласт прикрепен към тях, които бяха на 320д бензинка с десен волан. Не става дума за ретрофит кит, които се вгражда в рефлектора
Сегашните ми фарове са обикновени рефлекторни халогенни. Та въпросът ми е: мога ли направо да демонтирам старите и да монтирам новите? Трябва ли ми някакво допълнително окабеляване? Трябва ли да се пипа и компютъра на колата? Трябва ли да се смени и лайт-модула, който е в купето? Ако някой е правил това, ще съм благодарен да сподели опита си.
Поздрави.
Имам 2002г е46 320д. Наскоро взех оригинални ксенонови фарове с лупа и с баласт прикрепен към тях, които бяха на 320д бензинка с десен волан. Не става дума за ретрофит кит, които се вгражда в рефлектора

Поздрави.
- Burnar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 M550D LCI
- Детайли за колата: Champagner quarz metallic
Re: Смяна на халоген с ксенон
Blindy написа:Здравейте колеги,
Имам 2002г е46 320д. Наскоро взех оригинални ксенонови фарове с лупа и с баласт прикрепен към тях, които бяха на 320д бензинка с десен волан. Не става дума за ретрофит кит, които се вгражда в рефлектораСегашните ми фарове са обикновени рефлекторни халогенни. Та въпросът ми е: мога ли направо да демонтирам старите и да монтирам новите? Трябва ли ми някакво допълнително окабеляване? Трябва ли да се пипа и компютъра на колата? Трябва ли да се смени и лайт-модула, който е в купето? Ако някой е правил това, ще съм благодарен да сподели опита си.
Поздрави.
Сменяш фаровете и отиваш някой да ти кодира лайт модула, че вече си с ксенон, за да не ти светва лапата за изгоряла крушка. При някой афтърмаркет ксенони не е нужно, но ОЕМ-а си дава грешка.
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
A без датчиците за наклона няма ли фаровете да стоят забити в земята?

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
mustang1986 написа:A без датчиците за наклона няма ли фаровете да стоят забити в земята?
Ми просто няма да му го кодират за автоматично регулиране на нивото, а за ръчно

- Blindy
- Потребител
-
Здравейте колеги, днес се позанимавах с фаровете. След като писах тук във форума, съвсем случайно попаднах на тази тема viewtopic.php?t=133291 , която ми помогна доста. Смених и лайт модула, след което премигването "като в дискотека" спря, нямам грешки на таблото за изгорели фарове. Също като в споменатата тема, тази букса остана празна, просто няма какво да влезе в нея (Явно трябва да се взема преходника). А доколкото разбрах то е за автоматичното накланяне.. Но, току-що ги пробвах на тъмно и видях следния проблем: Понеже са снемани от кола с десен волан, май и лъча светлина е обърнат като за десен волан. Чупката на светлината е обърната от към лявата страна, като свети точно в очите на насрещните.. Ако има някакъв начин да се обърне лъча ли, лупата ли не знам, моля някой да сподели
А иначе фаровете бяха забити в земята, сам си ги регулирах доколкото можах с въртока.
Лека вечер и поздрави.

А иначе фаровете бяха забити в земята, сам си ги регулирах доколкото можах с въртока.
Лека вечер и поздрави.
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Отзад трябва да имаш едни жълти ключета от тях по спомен се обръщат за ляв и десен волан 

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- Blindy
- Потребител
-
Лъчът вече е насочен както трябва да е. Моите фарове нямаха такива жълти бутончета, а имат едно лостче, което се намира зад пластмасовия капак от вътревната част на фара. То трябваше да се дръпне нагоре, за да стане като за ляв волан. (Много странно защо е нагоре, след като навсякъде из интернет пише, че трябва да се бутне надолу за да стане като за ляв волан). Както и да е, благодаря на отзовалите се. Време е да се порадвам на ксенончето 

8 мнения
• Страница 1 от 1