Е46 дърпа надясно след смяна на носач

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
Мечтае да кара: със служебна нафта

Е46 дърпа надясно след смяна на носач

Мнение от narkk » 14 Май 2013, 17:15

Здравейте,

Колата е е46 320d седан 2002, след смяна на преден десен носач, воланът стоеше наляво, а колата дърпаше надясно. Регулираха ми преден и заден мост, воланът се изправи, но продължи да дърпа надясно, като не даваше отклонения при параметрите на стенда. След което отидох при друг майстор, на ново го регулира, но продължи да си дърпа. Според него счупеният носач е изял гумата и за това се получава така. Въртях предните гуми отляво и отдясно, слагах и задните отпред, нямаше ефект. Така и така имах две гуми за смяна, които щяха да ме изкарат 1-2 месеца, взех две чисто нови за отпред. След което отново ходих на стенд, всичко беше в норми (разбира се разбазикаха я, за да ми вземат 30лв :D), но колата продължаваше да си дърпа надясно.

Интересен факт е, че когато давам на задна, за да паркирам паралено и натисна по рязко спирачката при навит волан, се чува все едно метал се удря в метал...
Някакви идеи ?
Drive Fast, but Friendly and Safe!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 М52ТУ20 ,2000г.
Мечтае да кара: бързо

Re: Е46 дърпа надясно след смяна на носач

Мнение от georgi dyulgerov » 14 Май 2013, 21:57

Да не ти е заял десният спирачен апарат?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535ix, 2012

Мнение от landolin » 14 Май 2013, 22:52

Ми след толкова сервизи и реглажи е трудно да се каже - обикновено се оказва тъпа причина, мека гума например. Това с шума при натискане на спирачката според мен е от мърдането на накладките в спирачния апарат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 15 Май 2013, 6:42

Напречните наклони на предния мост как са? Разпечатка ако имаш качи я тук да я видим. Джантите за е46 ли са? Ако не - втулки имат ли? Излишно е да питам дали са прави, това трябва да са го проверили като са слагали новите гуми. Може да ти звучи странно, но завърти пак двете предни гуми, нищо че са нови.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 15 Май 2013, 9:31

narkk написа:
Интересен факт е, че когато давам на задна, за да паркирам паралено и натисна по рязко спирачката при навит волан, се чува все едно метал се удря в метал...
Някакви идеи ?

Вдигнете колата на подемник и проверете тампоните на носачите - ако са здрави - развийте болтовете им и ги навийте отново - понякога не ляга перфектно самия тампон и застава под леко напрежение, от което при дадени обстоятелства "почуква" при леко но рязко пипване на спирачките с ниска скорост при движение напред и назад.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от narkk » 15 Май 2013, 10:22

georgi dyulgerov написа:Да не ти е заял десният спирачен апарат?

landolin написа:Ми след толкова сервизи и реглажи е трудно да се каже - обикновено се оказва тъпа причина, мека гума например. Това с шума при натискане на спирачката според мен е от мърдането на накладките в спирачния апарат.

И на мен първото, което ми идва на ум е десният спирачен апарат, ще го проверя :)

Dirty M5 driveR написа:Напречните наклони на предния мост как са? Разпечатка ако имаш качи я тук да я видим. Джантите за е46 ли са? Ако не - втулки имат ли? Излишно е да питам дали са прави, това трябва да са го проверили като са слагали новите гуми. Може да ти звучи странно, но завърти пак двете предни гуми, нищо че са нови.

Всичко е в норми при параметрите, за съжаление нямам разпечатка :dunno: . Да, джантите са сток styling 96.

Dimitroff написа:Вдигнете колата на подемник и проверете тампоните на носачите - ако са здрави - развийте болтовете им и ги навийте отново - понякога не ляга перфектно самия тампон и застава под леко напрежение, от което при дадени обстоятелства "почуква" при леко но рязко пипване на спирачките с ниска скорост при движение напред и назад.

Ще го направим това упражнение :)

Благодаря на всички за мненията, при първа възможност ще пиша какво е станало :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 21 Май 2013, 15:24

Колега малко тъпо ще ти отговоря но виж да не си стегнал прекалено много болта на късият шарнир ,понеже знам ,че се стягат с определени Нютун метра... :dunno: :dunno: :dunno:Или гуменият маншон да ти е скъсан и да ти дранчи на скобата при рязко спиране.. моят като бе скъсан с ръка гумата можех да я мърдам с по 1 пръст напред на зад и имаше луфт а като спирам тресеше.
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Е46 дърпа надясно след смяна на носач :)

Мнение от narkk » 06 Юни 2013, 16:22

Оказа се, че дясната предна гума стои по-назад от лявата. Разхлабиха ми моста, преместиха го с 2-3 милиметра, стегнаха го и всичко си дойде на мястото. Да е жив и здрав майстора, вече сумати пари бях дал за смяна на носачи и тампони и безброй ходения на преден мост и то безрезултатно.

Ключ :yes:

Назад към E46