Проблем с топлото
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: 5-Serie GT
Проблем с топлото
Привет, имам проблем който не е рядко срещан, но не съм сигурен кой компонент точно е прецакан. Когато пусна да духа топло(колата си е загряла на оптимална работна температура) завъртам скролчето при централните въздуховоди на най-топло, пускам на 32 градуса и очаквам да стопля... да , ама не
духа си лек сибирски бриз. Когато задържа педала на газта в около 2000 оборота, след секунди започва да дуга жега.Махна ли си крака след пак секунди пак започва да духа студено. Въпроса ми е, дали е прецакано радиаторчето вътре и ако е то как се сменява, т.е. задължително ли е неободимо да се разглобява таблото или има и алтернатива . Дали не е и така наречения "таралеж" ? поне до колкото видях това са 2та варианта. И как може да се разбере със сигурност кое е за смяна:)
Антифриза е проверен на макса си е както до сега и не е мръднал... което ще означава че не губи от никъде
Мерси

Антифриза е проверен на макса си е както до сега и не е мръднал... което ще означава че не губи от никъде

Мерси

BMW ,BMW -Какво друго му трябва на човек
- peshobmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M1
Re: Проблем с топлото
има въздух в системата
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
bо666 написа:Привет, имам проблем който не е рядко срещан, но не съм сигурен кой компонент точно е прецакан. Когато пусна да духа топло(колата си е загряла на оптимална работна температура) завъртам скролчето при централните въздуховоди на най-топло, пускам на 32 градуса и очаквам да стопля... да , ама недуха си лек сибирски бриз. Когато задържа педала на газта в около 2000 оборота, след секунди започва да дуга жега.Махна ли си крака след пак секунди пак започва да духа студено. Въпроса ми е, дали е прецакано радиаторчето вътре и ако е то как се сменява, т.е. задължително ли е неободимо да се разглобява таблото или има и алтернатива . Дали не е и така наречения "таралеж" ? поне до колкото видях това са 2та варианта. И как може да се разбере със сигурност кое е за смяна:)
Мерси
никакъв тарележ той няма отношение към този проблем, запушено ти е радиаторчето на парното в купето или пък водната помпа е със счупена турбина, но по вероятно проблема да е в радиатора пробвай първо с промивка.
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: 5-Serie GT
Ами, ще пробвам първо всичко което не е свързано с разглобяване на таблото
Възможно ли е без да е пипано абсолютно нищо да има въздух ? Иначе като ида при майстора първо за запушено радиаторче ще му спомена
Мерси 

BMW ,BMW -Какво друго му трябва на човек
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
bо666 написа:Ами, ще пробвам първо всичко което не е свързано с разглобяване на таблотоВъзможно ли е без да е пипано абсолютно нищо да има въздух ? Иначе като ида при майстора първо за запушено радиаторче ще му спомена
Мерси
то за радиаторчето не се сваля таблото, махни маркучите от към купето на радиатора и пробвай с маркуч под налягане да го промиеш ако не стане така,тогава го смени направо.
5 мнения
• Страница 1 от 1