Климатроник
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- IvaN66
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 2.0d 99'
Климатроник
Появи ми се следният проблем.При пуснат климатик на авто от централните и страничните духалки всичко си е ок,а в краката подухва топло като от парно.Като включа бутона за духане в краката се усеща малко по-хладно.Имам чувство,че работи на парно.Някакви идеи,клапи итн.
Re: Климатроник
Има писано по въпроса. Проблемът се корени в един ел. клапан в моторния отсек. Блокирал е в отворено положение и когато е пусната снежинката продължава да пуска топла вода към купето (радиатора на парното), което не бива да е така! Разглобява се за почистване и в по-голямата част от случаите се оправя. Обикновено се намира закачен като гледаш мотора в дясната част малко по-надолу от бомбето на амортисьора. Проследи маткучите, които влизат към купето и ще го видиш.
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
ел. клапана на парното 
при мен беше същата ситуация - след смяна на клапана всичко е ОК.

при мен беше същата ситуация - след смяна на клапана всичко е ОК.
- IvaN66
- младши ентусиаст
-
Благодаря,утре ще го погледна.Това позиция 10 ли е:
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=64&fg=18
И още едно питане,този клапан откъде получва сигнал да отвори или затвори?От натискане на снежинката ли?
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=64&fg=18
И още едно питане,този клапан откъде получва сигнал да отвори или затвори?От натискане на снежинката ли?
- IvaN66
- младши ентусиаст
-
Разглобих клапана и всичко изглежда наред,конусната част е гладка и седлото опипвайки с пръст също.При подаване на 12В стержена се придвижва напред(затваря) без усилие.При включване на буксата,контакт и натисната снежинка изскача напред,връща се и пак напред-струва ми се нормално,разбира се ако трябва да е така поведението му.
Здравейте приятели!
Искам да споделя и моя опит. Карам Е46/330хд и имах същия проблем:
Позиция Автоматична и А/Ц вкл - топло на предното стъкло
Позиция крака и А/Ц вкл - горещо на краката
Проверих климатика и се оказа пълен. Прочето темата и разбрах за клапана на парното. Потърсих нов и се оказа, че моят е с допълнителна водна помпа и е доста скъп.
За това преди да купувам каквото и да било проверих дали идва ток до клапана и се оказа, че не идва.
Бушон номер 62 от кутията отговаря за този клапан и беше изгорял. Смених го и топлото спря.
За сега съм ОК, само не знам защо е изгорял и дали няма проблем с клапана...
Надявам се да е било моментно и поради стар или кофти бушон.
Това е!
Бъдете Здрави!
Искам да споделя и моя опит. Карам Е46/330хд и имах същия проблем:
Позиция Автоматична и А/Ц вкл - топло на предното стъкло
Позиция крака и А/Ц вкл - горещо на краката
Проверих климатика и се оказа пълен. Прочето темата и разбрах за клапана на парното. Потърсих нов и се оказа, че моят е с допълнителна водна помпа и е доста скъп.
За това преди да купувам каквото и да било проверих дали идва ток до клапана и се оказа, че не идва.

Бушон номер 62 от кутията отговаря за този клапан и беше изгорял. Смених го и топлото спря.
За сега съм ОК, само не знам защо е изгорял и дали няма проблем с клапана...
Надявам се да е било моментно и поради стар или кофти бушон.

Това е!
Бъдете Здрави!
6 мнения
• Страница 1 от 1