Дрънчене при палене 330 дизел 2002
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- kacaro89
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330disel
Дрънчене при палене 330 дизел 2002
Здравейте колеги искам да попитам някой дали е имал същия проблем ,а той е следния при палене в 90 процента от паленията на колата се чува едо гадно дрънчене се1 имам някаква ламарина откачена и дрънчи след 2-3 секунди след паленето дрънченето спира има го само при палене в никоя друга ситуация няма дрънчене прегледал съм цялата кола от долу палил съм и гасил сигурно 200 пъти и не мога да разбера от къде е точно чува се най силно при катализатора имам чуството че дрънченето идва точно от него вътре в него точно но има ли какво да дрънчи вътре в него не зная ако някой зн да помогне дрънченето е силно и пронизващо благодаря предварително ако някой е имал същия проблем моля да помогне

- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Re: Дрънчене при палене 330 дизел 2002
На втория катализатор - дето се явява по средата на колата, вътре като го махнат слагат надупчена тръбичка. Откача се. Ако дрънчи там това може дае проблема.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- kacaro89
- кандидат ентусиаст
-
и аз мислех че може да има нещо такова ама там не е пипано нищо нито при мен нито при предишния собсвеник всичко си как е излязло от завода знам ли освен да се изпоскапало отвътре ама отвън си е перфектно здраво няма логика вътре да се е разпаднало
- cezarre
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 318 i touring,520d touring
- Детайли за колата: 318i 1999год. ,520d 2010год.
Здравей,дрънченето е от катализатора(самото гърне е с напукана структура).Трудно се забелязва,но е така.На моята 320d се чуваше същото неприятно дрънчене само и единствено при палене.Ако е студено също се чува при форсиране.От непрекъснатите вибрации самото гърне се напуква,то не е заварено а се цепи в близост до кантовете.Намери кадърен заварчик да му тегли един шев и си ОК.Само да внимава,че гърнето е много тънко и може да прегори ламарината. 

- kacaro89
- кандидат ентусиаст
-
проблема беше в стартера момчета бендикса не връщаше както трябва ама вече всичко е ток

5 мнения
• Страница 1 от 1