Harman/Kardon говорители във вратите

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Harman/Kardon говорители във вратите

Мнение от bgpavlp » 02 Апр 2013, 7:49

Здравейте,
Инсталирам си в момента Harman/Kardon.Инсталацията съм я дръпнал,усилватела закачен на стойка и задните говорители монтирани.До тук всичко е ОК.
Сега ми предстои да монтирам и говорителите във корите на вратите,за които обаче ще се наложи да се правят дупки на предните и задните врати.
Видях на едни други кори,че имат очертани кръгове от вътрешната страна,нещо като заготовка,но не можах да разбера,дали е изрязан отвора, който трябва да се премахне.Един вид като капачка,или трябва да се реже кората по очертанията.
Ако е само капаче,което да премахна и после да направя отвор на тапицерията ще е супер,но ако трябва да се реже и самата кора.....ще е малко кофти мисля.Ще трябва много да се внимава.
В допълнение да добавя, че съм с кожен салон.

Всяко едно мнение или линк ще ми са от полза.Помагай те.

Изображение

Изображение
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328iT 88' e46 328Ci
Мечтае да кара: e24 M635CSI

Re: Harman/Kardon говорители във вратите

Мнение от zoomer » 02 Апр 2013, 12:48

Колега, и аз монтирах харман кардън.
Да, има заготовки. Но в моя случай просто занесох корите на сервиз който се занимава с монтаж на аудио техника. Там ми ги изрязоха и сложиха говорителите на корите - всичко заспа.
Та моя съвет е - занеси корите на някой специалист с правилните инструменти, понеже трябва да се изреже добре за да не ти се развали кожата.

Иначе ти с какъв плеър си, понеже аз все още съм със business tape и съм доста разочарован от качеството на звука на харман кардън-а
Drive fast, drive free but watch out for that tree....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 02 Апр 2013, 13:48

Идеята е аз сам да си ги монтирам.И ако самата пластмаса на кората е предварително изрязана,да речем че трябва само да се отчупи,то тогава би било перфектно.Само с един скалпел ще изрежа кожата,и готово.Та точно това искам да разбера,преди да съм свалил корите.

Иначе съм с BMW Business CD,нямам идея какво ще е качеството.Първо да монтирам после ще видим.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 10 Апр 2013, 20:25

Приключих с монтирането,всичко вече е ОК. Спрямо преди сега саунда е съвсем различен.Просто перфектно.

Като последно да споделя,че:

1.На корите има очертания,но се иска рязане.
2.Пластмасата на предните кори е по мека и може да се изреже с макетно ножче.Бавно,но славно.
3.Пластмасата на задните кори е по твърда и там ножчето се закучи,така че ще се наложи да използвате малко техника,кой каквато има,въпрос на личен избор.Аз използвах винтоверт. :bchug:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 323i (E46)

Мнение от danielle » 11 Апр 2013, 12:47

Здравейте,

мен също ме очаква скоро монтирането на HK в седан. Дайте малко повече информация с какви други проблеми се сблъскахте, снимки ако има някакви ще е супер. Прекарването на инсталацията как е, трудно, лесно? Моята, която намерих е бая дебел сноп и не знам дали навсякъде ще има място за нея. Старите, оригиналните кабели махате ли ги?
Рязането на корите аз мислех да го правя с бор корона и винтоверт - много внимателно и бавно. Още не знам как ще срежа кожата, предполагам на кръст и ще я загърна и залепя навътре.
Накрая към плеъра (радио/CD/касетка) буксата директно ли пасва? При мен инсталацията, която съм взел си идва пак с такава букса като сегашната ми заводска и не знам ще има ли място и за двете отзад или ще трябва да режа и да махам сегашната.
Давайте повече информация и снимки ако има! :-)
Благодаря предварително!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 11 Апр 2013, 17:57

Не веднъж съм го казал и пак ще го кажа и казвам.
Харман музиката за Е46 е много зле.
Просто не си заслужава нито един лев, където им искат по разните му морги. Чак стотици левове. :kuku:
По-добре си дайте парите за някакви по-хубави говорители, пуснете си инсталацията и се наслаждавайте на доста по-приятния звук. Нищо, че на колонката не ви пишело harman/kardon :conf:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 11 Апр 2013, 18:03

+1
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330xd LCI

Мнение от hamann25 » 11 Апр 2013, 18:45

За съжаление BMW нямат добро озвучение. Много кофти но факт.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 11 Апр 2013, 19:12

Колега danielle,

снимки не съм правил.Просто се грабнах за един ден и трябваше да сложа освен хармана и инсталацията на блутуута.Тъй като нямах голямо закрито помещение,целия монтаж го направих отвън,а имаше и опасност да завали,та не ми е оставало време за снимки.

Незнам точно ка седи въпроса при седана (говоря за багажното помещение),защото аз съм с комби.Но по принцип щом имаш цялата инсталация с всички букси,няма да имаш проблеми.Аз старата инсталация не съм я махал,стои си, и има място и за двете,така че не се притеснявай.Трябва да свалиш пластмасите на праговете и на колоната между двете врати,както и шофьорската седалка.Малко е зор докато прекараш буксата до самото ЦД,но не е трудно,ще се справиш.Незнам сега как е при теб,но при мен пластмасата, която е на колонота между двете врати е хваната с едни,незнам точно как да го нарека,виж в realoem.com, един път като ги махнеш,втори път не можеш да ги използваш.Трябват ти нови,иначе пластмасата не се закрепя и не приляга.
Абе като цяло не е сложно,ако имаш конкретно питане за нещо,свиркай.

Към другите колеги,
със сигурност има по добро озвучаване от Harman/Kardon,тази тема не ми се ,а и не искам да я коментирам тук.
Аз я сложих,защото това слагат оригинално в БМВ.Всички екстри до момента които съм инсталирал,са оригинални на БМВ.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от tihich » 11 Апр 2013, 19:28

Аз също съм много разочарован от системата. Ако пък трябваше да я добавям допълнително никога нямаше да се захвана. Да не говорим пък за безумните цени на втора ръка говорители...За тези пари може да се направи много по-добро озвучаване. Ако си взел колата с ХК ок, но ако сега тръваш да я слагаш е безумно...

Назад към E46