Въпрос Инпа rought (Снимка)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Въпрос Инпа rought (Снимка)

Мнение от hacker4eto1 » 07 Апр 2013, 12:52

Здравейте колеги за пръв път пускам колата с кабел за диагностика и като погледнах някой стойности се притесних малко (причината за тестването е ,че колата тресе не работи добре и докато загрее губи обороти на ръба да загасне както и не върви добре):
Ето това ме притеснява.
Изображение
Имам съмнения за дебитомер и си уредих смяната с на един колега утре но да си кажите и вие мнението..
А като чета грешките ми изписва :
Lambda contol tolerance Bank 2 to big
Как да разбирам тези неща според вас . Все едно си работи на 5 цилиндъра ,леко тресе купето и звучи малко като дизел :)
П.П колата е 328 купе
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Re: Въпрос Инпа rought (Снимка)

Мнение от DiGital » 07 Апр 2013, 21:53

За това несе иска компютър даже. Щом работи на 5 цилиндъра значи 1 цилиндър не работи. Бобина, дюза или механичен проблем.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 08 Апр 2013, 18:22

Колеги днес взех един дебитомер на един колега каза ми да карам сега с него да видя как са нещата и когато го сложих на колата и я запалих забелязах ,че изчезна проблема с оборотите не падат ниско и не се вдигат пак както преди беше със старият дебитомер.. Тресенето на двигателя си остана дори когато колата загря.... светна и лампата за чека на двигателя(светеше и със стария дебитомер). Закачих я на компа и ето това ми изкочи като грешки..
(Извинявам се,че ги слагам като снимки но....)
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Това са и малко живи данни, но някой неща не ми говорят нищо дали може да има проблем с тях за това искам да ви ги покажа. :dunno:
Изображение
Изображение
Изображение
Дайте един съвет какво да правя.. ,че взех се отчайвам.. гледам ,че има грешка за камшафт сензора ,възможно ли е той да обърква всичко...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от torbalan5560 » 08 Апр 2013, 18:36

Колата да не би да има газ,че така ти набива грешки на ламбда сондата :paranoid:

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 08 Апр 2013, 18:44

не колега няма Газ
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 09 Апр 2013, 11:33

Колеги така като гледате грешката можете ли да си кажите мнението кои от 2 та камшафта да сменя.. или да сменям и 2 та :banghead:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 09 Апр 2013, 12:09

hacker4eto1 написа:Колеги така като гледате грешката можете ли да си кажите мнението кои от 2 та камшафта да сменя.. или да сменям и 2 та :banghead:
Изображение

Не ти се вижда снимката, но от по горните виждам, че пише "Signal Sensor Camshaft outlet". На мене като ми се развали датчика пишеше Signal Sensor Camshaft intake и съответно беше всмукателният. Ако не си сигурен можеш просто да откачиш буксата на един от двата и да видиш дали не се е появила и втора грешка. Успех :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 10 Апр 2013, 8:52

Колеги май си намерих проблема Та да ми затвърдите диагнозата дали трябва да сменям Клапана за картерните газове..Като отворя тапата за маслото при мен се получава вакум ,а не надува ,смуче и от щеката за маслото ако я махна.Така ли трябва да прави или трябва да духа? не ми е ясно точно. Понеже може да не му стига въздух и от там да бърка и да ми казва проблем с Ламбда сондите... ще сменям днес утре датчик разпределителен вал да видя какво ще се промени..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535ix, 2012

Мнение от landolin » 10 Апр 2013, 14:43

Според мен имаш проблем със сместа и изгарянето - на първата снимка ти дава проблем в 2-ри цилиндър а впоследствие на 4-ти. Можеш да почнеш от най простото - виж да не ти дърпа въздух отнякъде, напукани маркучи, филтър картени газове, уплътнения и т.н. Може да провериш също свещи, лули и бобини.

Грешките в датчиците са си добре описани в ИНПА и доколкото виждам пише "outlet" т.е изходящ датчик. По добре не бързай да сменяш датчици, изчисти грешките, покарай и ако продължи същата грешка тогава сменяй.

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 10 Апр 2013, 15:50

Дебитомера е сменен спря плаването на оборотите. Дросела е чистен всички гумени маншони от дебитомер до дросел за сменени и 2 та ,стъпковият е чистен , Чистя грешките и веднага пак ги набива Двигателя работи супер неравномерно и тресе. Утре сменям изходящия датчик на разпределителният вал. Ще видя какво ще стане но май нещата отиват на Филтър картерни газове, не ми пипа маслото но има съскане след гасене и смучене при леко подаване на газ...
Изображение

Назад към E46