Тропане откъм скоростна кутия ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Тропане откъм скоростна кутия ?
Здравейте,
от няколко дни се появи следният проблем на моята е46-ца (318i,'98г): тракане и стържещ звук (сигурно звучи наивно,ама вътре в купето ми звучи че идва откъм зоната на подлакътника ).Шума се появява главно по време на движение и не е постоянен,а по някое време престава.Започва с леко свистене като въртене на лагери,понякога се случва да се чуе едно прискърцване и притропване и започва силно тропане откъм подлакътника."Забързва" се при по-високи обороти и по-скоро не се чува при 3к и нагоре,а при намалянето на оборотите и при спиране си трака доста силно и осезаемо.По наблюдения от 2 дни няма абсолютно никаква връзка при появяването на шума,появява се в движение,трака и тракането изчезва.При следващо потегляне го няма,а се появява отново в движение или при паркиране и наместване на колата.Бях сутринта при един варненски "майстор",който като ме видя че не разбирам много много,веднага ме плесна с маховик,акциален лагер или съединител.Аз обаче знам,че първо се пита тука
от няколко дни се появи следният проблем на моята е46-ца (318i,'98г): тракане и стържещ звук (сигурно звучи наивно,ама вътре в купето ми звучи че идва откъм зоната на подлакътника ).Шума се появява главно по време на движение и не е постоянен,а по някое време престава.Започва с леко свистене като въртене на лагери,понякога се случва да се чуе едно прискърцване и притропване и започва силно тропане откъм подлакътника."Забързва" се при по-високи обороти и по-скоро не се чува при 3к и нагоре,а при намалянето на оборотите и при спиране си трака доста силно и осезаемо.По наблюдения от 2 дни няма абсолютно никаква връзка при появяването на шума,появява се в движение,трака и тракането изчезва.При следващо потегляне го няма,а се появява отново в движение или при паркиране и наместване на колата.Бях сутринта при един варненски "майстор",който като ме видя че не разбирам много много,веднага ме плесна с маховик,акциален лагер или съединител.Аз обаче знам,че първо се пита тука

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Тропане откъм скоростна кутия ?
Под подлакътника може и лагерът на кардана да е, с тези симптоми. Намери друг майстор да я прегледа, няма да го разгадаем така през форума.
Never mistake motion for action...
Само бърз update на проблема.Тракането се появява сравнително рядко и замалко,но сега движението е съпътствано от постоянен тих шум от същото място - наподобяващ драскане.И започва да шуми веднага след потегляне,на място шум няма...
- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
Leon написа:Под подлакътника може и лагерът на кардана да е, с тези симптоми. Намери друг майстор да я прегледа, няма да го разгадаем така през форума.
+1 за другия майстор- найстина може да е и от аксиалния лагер ама както каза колегата от форума няма как да се изврачува. Ако не вярваш на майстори слагай я на трупчета отзад, взимаш си едно приятелче да включва на скорост и да симулира движение докато ти си от долу и не се ориентираш от къде идва звука

П.П. имай в предвид, че от долу има бая кори ако стоят и добре да ги махнеш преди да почнеш да търсиш от къде идва проблема

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

4 мнения
• Страница 1 от 1