320d 2004 масло в турбото
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- enkay
- Потребител
-
- Кара: E46 320D 204D4
- Мечтае да кара: Moskvich 2140 Turbo
320d 2004 масло в турбото
здравейте колеги,
Колата ми е на 125 000 мили (да мили) Mоторьт е 204D4 предстоят ми смяна на дебитомер, мека врьзка след катализатора (гьрнетата дрьнчат здраво), тампони на двигателя. Днес реших да погледна двигателят малко повече, защото преди да речем 500-600км разтоварващият клапан взе да се чува с една идея по силно, и има лека загуба на мощност между 3500-4000 оборота (точно преди да спре да надува турбото). днес като махнах корите и пластмасовата трьба (от вьздушния филтьр кьм турбото) се разкри тази гледка.
имаше малко масло в тази трьба и по перките на турбото но не в шокиращи количества. Cамата турбина свети отвьн, ако не бях сигурен че е оригиналната щях да кажа че е нова.
След груб оглед на турбо пьтищата се разкри омаслена врьзка точно кьдето интеркулера се свьрзва с трьбата преди смукателния колектор, предполагам от там ми духа и затова нямам мощност но проблема в момента е че това турбо ме притеснява.
ето аз как си обеснявам нещата. остарелите тампони на двигателя не обират вибрациите както трябва и сьответно от там се прецаква и меката врьзка коята предполагам играе роля за развьртането на турбото и налягането в изпускателните трьби (back-pressure). в Английският форум се носят накви легенди как разбита мека врьзка води до повишени вибрации в турбината и оттам заминавали упльтненията.
Какво бихте ме посьветвали?????????????????? Надявам се снимковият материал да помогне.
Колата ми е на 125 000 мили (да мили) Mоторьт е 204D4 предстоят ми смяна на дебитомер, мека врьзка след катализатора (гьрнетата дрьнчат здраво), тампони на двигателя. Днес реших да погледна двигателят малко повече, защото преди да речем 500-600км разтоварващият клапан взе да се чува с една идея по силно, и има лека загуба на мощност между 3500-4000 оборота (точно преди да спре да надува турбото). днес като махнах корите и пластмасовата трьба (от вьздушния филтьр кьм турбото) се разкри тази гледка.
имаше малко масло в тази трьба и по перките на турбото но не в шокиращи количества. Cамата турбина свети отвьн, ако не бях сигурен че е оригиналната щях да кажа че е нова.

Какво бихте ме посьветвали?????????????????? Надявам се снимковият материал да помогне.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
Re: 320d 2004 масло в турбото
Бих те посъветвал да провериш турбото за луфтове. Ако няма и работи нормално - карай. И това са маслени ПАРИ. Нормално е да има малко...

- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
SHTILL написа:Бих те посъветвал да провериш турбото за луфтове. Ако няма и работи нормално - карай. И това са маслени ПАРИ. Нормално е да има малко...
+1 за маслените пари. Разрови се в темите има писано точно за това турбо, че е нормално

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- gazibarev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: щраус
Съвсем нормално... свиркай си... не забравяй все пак че се върти на маслен филм. Ще се плашиш ако почне да чади синьо и люто.. А за да не го направи смени и филтъра за картерни газове
- enkay
- Потребител
-
- Кара: E46 320D 204D4
- Мечтае да кара: Moskvich 2140 Turbo
филтьра е сменен преди 300км заедно с маслото, скоро очаквам да пристигне от полша меката врьзка и я заваряме че с тва дранчене се едно карам вартбург.
надявам се след смяната на дебитомера и меката врьзка да се пооправят нещата с турбото. ще информираме допьлнително за прогресa 

5 мнения
• Страница 1 от 1