Няма палене

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI

Няма палене

Мнение от sannikolaus » 04 Апр 2013, 15:25

Здравейте. Колата е 320 дизел, 150 к.с.. На стартер не може да запали. Като я дръпна/бутна няма проблем. Проблеми с вървежа няма. Четох всички подобни теми тук и смених: горивен филтър, релето отговарящо за паленето зад жабката, датчик за налягането в рейла. Проверих помпата в резервоара. Остана само ГНП и дюзи от това, което аз се сещам. Ходих на диагностика, но тук, в Ботевград само четат, не е DIS. Свалях маркучетата на дюзите и до тях стига много гориво. Има ли някой колега в близост до Ботевград, който има DIS или някоя друга програма вършеща ми работа, защото не мога да закарам колата до София или Враца, където могат да направят качествена диагностика. В нито един сервиз в това градче не искат да приемат колата ми и да я оправят, а вече ще се побъркам. Благодаря ви предварително!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Няма палене

Мнение от zvetiko » 04 Апр 2013, 17:52

sannikolaus написа:Здравейте. Колата е 320 дизел, 150 к.с.. На стартер не може да запали. Като я дръпна/бутна няма проблем. Проблеми с вървежа няма. Четох всички подобни теми тук и смених: горивен филтър, релето отговарящо за паленето зад жабката, датчик за налягането в рейла. Проверих помпата в резервоара. Остана само ГНП и дюзи от това, което аз се сещам. Ходих на диагностика, но тук, в Ботевград само четат, не е DIS. Свалях маркучетата на дюзите и до тях стига много гориво. Има ли някой колега в близост до Ботевград, който има DIS или някоя друга програма вършеща ми работа, защото не мога да закарам колата до София или Враца, където могат да направят качествена диагностика. В нито един сервиз в това градче не искат да приемат колата ми и да я оправят, а вече ще се побъркам. Благодаря ви предварително!!!

Колега, след като при бутане пали, а на стартер не иска, премери с мултицет на колко пада напрежението когато въртиш стартера. Ако отива на много ниски стойности, заради незареден или повреден акумалатор, електрониката може да отказва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от D.Pavlov » 04 Апр 2013, 18:11

Колега някоя дюза пикае , сложи колбите , провери обратната нафта на всяка дюза , тази която не е в ред ще връща най много. Провери ги и да не забравиш да пишеш после!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 04 Апр 2013, 18:15

D.Pavlov написа:Колега някоя дюза пикае , сложи колбите , провери обратната нафта на всяка дюза , тази която не е в ред ще връща най много. Провери ги и да не забравиш да пишеш после!!!

А защо пали без проблем при бутане. :?: Ако някоя дюза пикае няма ли обратното гориво да е по-малко. :?: Обратното гориво не е ли най-много при най-запушената дюза. :?:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sannikolaus » 04 Апр 2013, 20:18

zvetiko написа:
sannikolaus написа:Здравейте. Колата е 320 дизел, 150 к.с.. На стартер не може да запали. Като я дръпна/бутна няма проблем. Проблеми с вървежа няма. Четох всички подобни теми тук и смених: горивен филтър, релето отговарящо за паленето зад жабката, датчик за налягането в рейла. Проверих помпата в резервоара. Остана само ГНП и дюзи от това, което аз се сещам. Ходих на диагностика, но тук, в Ботевград само четат, не е DIS. Свалях маркучетата на дюзите и до тях стига много гориво. Има ли някой колега в близост до Ботевград, който има DIS или някоя друга програма вършеща ми работа, защото не мога да закарам колата до София или Враца, където могат да направят качествена диагностика. В нито един сервиз в това градче не искат да приемат колата ми и да я оправят, а вече ще се побъркам. Благодаря ви предварително!!!

Колега, след като при бутане пали, а на стартер не иска, премери с мултицет на колко пада напрежението когато въртиш стартера. Ако отива на много ниски стойности, заради незареден или повреден акумулатор, електрониката може да отказва.

Колега акумулаторът е чисто нов 92 Am/h, а и излиза грешка "ниско налягане в горивната релса"

D.Pavlov написа:Колега някоя дюза пикае , сложи колбите , провери обратната нафта на всяка дюза , тази която не е в ред ще връща най много. Провери ги и да не забравиш да пишеш после!!!

Колега, значи ли че трябва да изключа ГНП като вероятност, след като има достатъчно гориво до дюзите и, че проблемът е в самите дюзи? Не съм го правил до сега този трик с колбите. Има ли някакво клипче да видя горе долу как става. И сигурен ли си, че тази, която не е вред връща най-малко? Да не взема да си купя и дюзи без да има защо. Вече доста пари набих без да е имало нужда от тези неща. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от D.Pavlov » 05 Апр 2013, 9:50

zvetiko написа:

А защо пали без проблем при бутане. :?: Ако някоя дюза пикае няма ли обратното гориво да е по-малко. :?: Обратното гориво не е ли най-много при най-запушената дюза. :?:

Намям намерение да споря, просто казах на колега да сложи колбите и да провери, и е обратното тази която връща най много гориво!!!! гаранция че някоя дюза ще връща много гориво и не може да създаде налягане в рейката и за това не пали , при бутане оборотите са по големи!!!!
Това е мое мнение, но щом не излиза нищо като грешка или грешката е понижено налагане в рейла по време на старт!!!
Дюзата която не е вред се ремонтира в зависимост какво се сменя от 100 до 200лв
Ето ти тема: viewtopic.php?f=35&t=313211
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Апр 2013, 17:14

тия коли нали не трябваше да се палят с бутане
viewtopic.php?f=34&t=171433

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sannikolaus » 06 Апр 2013, 22:52

Принципно не трябва да се палят с бутане/дърпане, ама се наложи да го направя :(

Назад към E46